Hopp til hovedinnhold

Ny skjønnlitteratur (uke 5)

Fra omslaget til Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin (forlaget Oktober)

Håndbok for vaskedamer, Vi går i ring om natten og Tegn forut for verdens ende er bare noen av nyhetene vi har satt ut i hyllene denne uka.

Det ramler inn nye godbiter i hyllene her på biblioteket. Noen ganger kan det være en utfordring å få formidlet alle nyheter ut til dere, våre kjære bibliotekbrukere, så derfor kommer vi til å lage nyhetslister hver uke framover. Klikk på boktitlene for å reservere. Og bruk gjerne kommentarfeltet eller Facebook til å fortelle oss om bøker vi mangler eller som du gjerne ville sett i hyllene våre. God fornøyelse!

 

Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin 

Håndbok for vaskedamer av Lucia Berlin

En alkoholisert mor kjemper for å greie å sende ungene sine på skolen om morgenen. Fattige, unge jenter drar i desperasjon over grensen til Mexico for å få utført ulovlig abort. En eldre kvinne gir bort husnøkkelen sin til en fremmed – i tilfelle hun skulle falle død om. Vaskedamer låser seg inn hos familier som ikke ser dem. Med skarphet, humor og genuin empati skildrer Lucia Berlin fattigdom og uvitenhet, arbeid og misbruk, menneskelighet og kjærlighet, hverdagsgleder og overlevelse. Hun kan som få andre lede leseren fram til glimt av skjønnhet – på myntvaskeriet og i brennevinssjappa, hos strevende alenemødre og slitne alkoholikere.

 

Baba Segis fire hustruer av Lola Shoneyin

Bolanle er en velutdannet, sterk, ung afrikansk kvinne. Likevel trosser hun sin ambisiøse mor og gifter seg med Baba Segi, en rik, gammel og ikke spesielt tiltrekkende mann. Bolanle blir Babas fjerde hustru.

Slik begynner denne medrivende fortellingen fra nåtidens Nigeria. Hustruenes hierarki blir forstyrret når Baba bringer inn sin nye, unge endelsen av en hustru. Hun er den eneste av de fire som kan lese og som tør å bringe den store, mørke familiehemmeligheten fram i lyset.

 

Våre sjeler om natten av Kent Haruf

Våre sjeler om natten av Kent Haruf

En nydelig, bittersøt og inspirerende historie om søken etter mening og lykke i livet. Addie er enke og bor alene i et stort hus. En dag ber hun sin nabo, enkemannen Louis, om å komme å sove hos henne om natten. Begge har de levd lenge i tomme hus uten noen å snakke med. Den natten er starten på deres stille eventyr om vennskap og kjærlighet. Du vil aldri glemme denne bokperlen om hva som virkelig betyr noe i livet.

 

Vi venner oss til det av Zoyâ Pirzâd

Vi venner oss til det er en lavmælt kjærlighetshistorie fra dagens Teheran. Romanen gir et unikt innblikk i virkeligheten til iranske kvinner i dag. 

 

Det kunne vært verre av Richard Ford 

Det kunne vært verre av Richard Ford

Frank Bascombe vil helst leve et fredelig og tilbaketrukket forstadsliv. Likevel dras han stadig inn i situasjoner som krever noe av ham. Han oppsøkes av gamle venner, en ekskone og vilt fremmede - og kanskje trenger han disse menneskene like mye som de trenger ham?
Det kunne vært verre er en bok om et herjet USA og en mann som forgjeves prøver å holde verden på armlengdes avstand.

 

Vi går i ring om natten av Daniel Alarcón

Gjennombruddsromanen til den unge prisvinnende forfatteren Daniel Alarcón: En original og spennende fortelling om en manns besatte leting etter sannheten om en annen manns spektakulære fall. 

 

Tegn forut for verdens ende av Yuri Herrera

Tegn forut for verdens ende av Yuri Herrera

Makina er en ung kvinne med sterk karakter som får i oppgave av moren å finne den for lenge siden emigrerte broren og gi ham en beskjed. Makina legger ut på en reise som går gjennom Mexico og ulovlig inn i USA. Reisen strekker seg over ni etapper og prøvelser og spiller på parallellen til Aztekisk mytologi: For å komme til det underjordiske må de døde gjennom ni nivåer og utfordringer. Gjennom Makinas reise får vi et innblikk i en verden av bakmenn, smuglere, prostituerte, innvandrere og grensepoliti, men også i Makinas eget liv som mellommenneskelig tolk.

Google+