Hopp til hovedinnhold

Ny skjønnlitteratur (uke 37)

Ny skjønnlitteratur (uke 37)

Gamle hemmeligheter. Krigsdrama. Den store kjærligheten. Her er noen av våre nyeste bøker, og de har mye spennende å by på.

Arkitekten i Paris av Charles Belfoure

Belfoure: Arkitekten i Paris

Året er 1942, og i krigsrammede Paris sliter den begavede arkitekten Lucien Bernard med å få endene til å møtes. Men en dag får han et tilbud fra en av byens mer velstående menn. Oppdraget vil kunne gjøre Bernard rik, men samtidig er det svært risikabelt: han skal tegne hemmelige skjulesteder for jøder i Paris. Gjemmestedene skal være så usynlige at selv de mest målbevisste tyske offiserene ikke vil finne dem. Bernard ser ingen annen mulighet enn å takke ja. Så skjer det katastrofale - et av gjemmestedene blir oppdaget. Arkitekten skjønner at uskyldige liv er i fare, og at det bare er han selv som kan redde dem. (Biblioteksentralens omtale)

 

 

 

Øyehaug: Draumeskrivar

Draumeskrivar av Gunnhild Øyehaug

Ei kvinne klarer ikkje å fjerne neglelakken frå neglene sine, ein litteraturprofessor skal sykle heim frå førelesing og hamnar i eit mareritt, ei kvinne drøymer kontinuerleg om noko anna enn dette, nokon forsvinn ut gjennom bussveggen ein heilt vanleg regnvérsdag, og intellektuelle kriser opptrer også i verdsrommet. I korte glimt viser kanskje livet seg i rein form, anten i draume  eller i levande live, men kven kan forstå det, og kven kan fortelje? Draumeskrivar spør. (Forlagets omtale)

 

 

 

 

Espedal:Året

Året av Tomas Espedal

Handlingen i Året starter 6.april. Dette er datoen den italienske dikteren Petrarca så sin store kjærlighet Laura for første gang, men også den datoen hun døde. Gjennom året, fra den lyse våren til den mørke høsten, skriver Espedal sin egen kjærlighetshistorie opp mot Petrarcas store skildring av evig kjærlighet. Det har blitt en bok om å miste den man elsker til en annen, om ikke å slutte å elske henne, men beslutte å elske henne resten av livet. Samtidig er det en bok om desperasjon og dødslengsel, om gjentagelse og stillstand. (Biblioteksentralens omtale)

 

 

 

Fotografens hemmelighet av Nick Alexander

Barbara har fortalt sine to barn lite om sitt ekteskap med en av Storbritannias mest kjente fotografer. Når datteren Sophie bestemmer seg for å organisere en stor utstilling av sin fars arbeider, blir gamle bilder hentet frem fra støvete esker. Men med bildene kommer det også frem historier og hemmeligheter som endrer alt det Sophie tror hun vet om livets utfordringer og kjærligheten. (Forlagets omtale)

Google+