Hopp til hovedinnhold

Ny skjønnlitteratur (uke 16)

Fra omslaget til Miss Blackpool av Nick Hornby

Miss Blackpool - den nye romanen til Nick Hornby. En road trip med en alligator i baksetet. Et mysterium fra småbyamerika. Og en roman om Judas og den jødiske stat. Dette er bare noen av nyhetene vi har satt ut i hyllene denne uka. 

Det ramler inn nye godbiter i hyllene her på biblioteket. Noen ganger kan det være en utfordring å få formidlet alle nyheter ut til dere, våre kjære bibliotekbrukere, så derfor kommer vi til å lage nyhetslister hver uke framover. Klikk på boktitlene for å reservere. Og bruk gjerne kommentarfeltet eller Facebook til å fortelle oss om bøker vi mangler eller som du gjerne ville sett i hyllene våre. God fornøyelse!

 

Miss Blackpool av Nick Hornby

Biblioteksentralens omtale: 

«Miss Blackpool» er historien om en populær tv-serie fra 60-tallet. Forfatterne av serien, Tony og Bill, bærer begge på en hemmelighet. Den velutdannede regissøren Dennis elsker jobben sin, men hater ekteskapet sitt. Clive, den mannlige stjernen føler at han burde ha gjort noe annet med livet sitt. Også har vi Sophie Straw, tidligere Miss Blackpool 1964. Hun har forlatt sitt gamle liv fordi alt hun ønsker seg i livet er å få folk til å le, akkurat som sin heltinne Lucille Ball. Nick Hornbys nye roman handler om populærkultur, ungdom, alderdom og berømmelse. Romanen gir et portrett av ungdommelig begeistring og kreativitet i Storbritannia på det svingende 1960-tallet.

 

Håp i høstfarger av Susan Meissner

Vi som hadde en familie av Bill Clegg

Biblioteksentralens omtale: 

September 1911: Sykepleieren Clara Wood jobber på Ellis Island, hvor hun pleier immigranter. Her har hun søkt tilflukt etter at hun mistet mannen i en fabrikkbrann. Hun møter mange triste skjebner. En av dem er en ung mann som sørger over kona han mistet på veien over. Clara legger merke til det vakre og særpregede skjerfet han bærer rundt halsen. Hun får et spesielt forhold til han. September 2011: Taryn Michaels er enke og bor på Upper West Side. Hun er overbevist om at hun har et lykkelig liv. En dag dukker det opp et fotografi i et tidsskrift og hun blir ufrivillig påminnet om dagen da ektemannen mistet livet i World Trade Center. En dag kommer en eldre dame inn i butikken, der hun jobber, med et vakkert, gammelt skjerf. Litt etter litt brettes historien om skjerfet og kjærligheten ut.

 

Vi som hadde en familie av Bill Clegg 

Biblioteksentralens omtale: 

På morgenen den dagen hun skal gifte bort sin datter, går June Reids hus opp i flammer - og med det hele hennes familie. June flykter fra blodbadet, preget og alene, og kommer til seg selv i et motellrom ved havet, hundrevis av kilometer fra hjemmet i Connecticut. Hun er plaget av minner og de feilene hun gjorde med sitt eneste barn, Lolly, og hennes partner, Luke. I turbulensen etter sorgen og sladder i Junes kjølvann forstår vi etter hvert hva som er skjedd. Romanen er en samling av stemmer, og hvert vitnesbyrd bærer informasjon om hva som førte til katastrofen - som Lukes fjerne mor Lydia, de vaktsomme motelleierne, renholderen Cissy, og hasjrøykeren som bor like ved. Alle som er berørt av tragedien finner seg fanget i dragsuget, og deres hemmelige historier kommer endelig fram i lyset.

 

Judas av Amos Oz

Biblioteksentralens omtale: 

Judas av Amoz Oz

I denne boken skildrer Oz igjen de første årene av Israels eksistens. Bokens tittel har dobbel betydning - Judas' forræderi og forræderiet da staten Israel ble opprettet. Det påstås at Judas visste hva han gjorde og hva konsekvensene ville bli; og at pionerene visste hva som ville bli følgen hvis ikke jøder og arabere fra første stund kunne finne en måte å sameksistere på. Siden ingen ga høylytt beskjed, ble de merket som forrædere. I «Judas» undersøker Oz, sammen med sine hovedpersoner, beslutningen om å bygge en jødisk stat, inkludert krigene som ble konsekvensen. Spørsmålet blir: kunne man gått en annen vei - veien til de som regnes som forrædere?

 

Med Albert i baksetet av Homer Hickam

Biblioteksentralens omtale: 

Dette er en fortelling der alt er sant, bortsett fra de delene som er diktning. På 1930-tallet gjorde den store depresjonen alles horisonter mindre, den snudde opp-ned på den amerikanske drømmen, og Elsie Lavender var tilbake der hun startet - i kullfeltene i Vest-Virginia. Hun hadde bare ett minne fra de fredelige tidene, en babyalligator ved navn Albert. En dag mister hennes mann Homer tålmodigheten, og Elsie må velge mellom han og Albert. For Elsie var det bare én ting å gjøre: å frakte Albert hjem til Florida. Og så begynte deres odyssé - en uvanlig reise, hvor Elsie, Homer og Albert møtte alt fra filmstjerner og revolusjonære til Ernest Hemingway, John Steinbeck og orkaner i sin søken for å finne kjærlighet, forløsning og et hjem.

Google+