Hopp til hovedinnhold

Ny faglitteratur

Bilde av cover til Miraklet i Marseille

Innføring i astronomi, eller i hullstrikk? Vi har nye bøker om begge deler!

Astronomi : en kosmisk reise av Øystein Elgarøy

Mer enn 1000 planeter er funnet utenfor solsystemet vårt. Vi vet hvor gammelt universet er, og har påvist sorte hull. Men det finnes fortsatt mange ubesvarte spørsmål om universet vårt. Denne boka gir en innføring i astronomi, fra vårt eget solsystem til universets ytterkant. Boka er beregnet på studenter i astronomi, men det kreves ingen bakgrunn i faget for å ha nytte av den. Den fungerer derfor godt som en innføringsbok for alle som vil lære noe om universet vi lever i. I 2. utgaven er det skrevet nye delkapitler om Doppler-effekten og om gravitasjonsbølger. Omtalen er utarbeidet av BS.

astronomi

Villmarkshåndboka av Raymond Mears

«Villmarkshåndboka» gir tips til deg som vil ferdes i naturen året rundt her i nord. Her er tips om klær og utstyr, hvordan man enklest ordner seg ly for natten, skaffer mat, gjør opp ild og hvilke redskaper du trenger for å klare deg i naturen. Boken kan være nyttig for både kortere og lengre turer. Den gir også råd om hvordan man håndterer nødsituasjoner. Forfatterne baserer tipsene sine på kunnskap de har tilegnet seg fra urbefolkningen i de nordlige skogene: samer, indianere og inuitter. Omtalen er utarbeidet av BS.

Villmarksh-ndboka_Fotokreditering-Gyldendal

Hekta på hullstrikk av Denise Samson

Med denne boken kan man lære seg hullstrikk. Forfatteren presenterer 40 teknikker og 30 design som kan brukes til å lage moderne, hullstrikkede gensere på tykke pinner, men også plagg strikket i tynt garn, for eksempel sommerkjoler og babytøy. Nærbildene og diagrammene i boken er gode hjelpemidler for å lære seg teknikkene. Omtalen er utarbeidet av BS.

9788202547707

Miraklet i Marseille : da Norge slo Brasil av Marius Lien

Hvorfor snakker nordmenn fremdeles om en 20 år gammel fotballkamp? Det er dette journalist Marius Lien undersøker i denne boka. Lien har intervjuet de norske spillerne, Drillo og stemmer fra den andre siden av banen om den famøse VM-kampen i 1998, da Norge slo Brasil 2-0 i Marseilles. Hva førte opp til øyeblikket der Kjetil Rekdal satt straffesparket, og hva følte landslaget etter at seieren var et faktum? Omtalen er utarbeidet av BS.

miraklet i marseille

 

Hvordan fatte norsk : gjør det lett å skrive rett av Anne Lene Johnsen og Elin Natås

Ta ordene i din makt og bli uavhengig av stavekontroller og andre hjelpere. Boken som viser deg hvor lett det er å skrive rett! Det er viktig å kunne skrive riktig. Elever som sliter med skrivingen, får også problemer i andre fag på skolen og kan få utfordringer på jobb senere i livet. Men heldigvis finnes det en enkel løsning som gjør at barnet kan slippe å være avhengig av andres hjelp for å skrive korrekt. Elin Natås slet med lesing og skriving som barn, mens Anne Lene Johnsen kunne lese og skrive allerede før hun begynte på skolen. De har høstet stor anerkjennelse for sitt arbeid med å hjelpe barn og unge å lære på en enkel og effektiv måte.

hvordan fatte norsk

 

Å forstå dyr : filosofi for hunde- og katteelskere av Lars Fr. H. Svendsen

Forestill deg at hunden din kunne snakke. Ville du forstått det den sa? De fleste av oss er enige i at hunden er fornøyd når den logrer med halen, og at katten er tilfreds når den maler og stryker seg inntil bena våre. Men hvordan tenker egentlig dyrene? Lars Fr. H. Svendsen bruker eksempler og drøftinger fra filosofien i denne boken om å forstå dyr. Her kan du blant annet lese mer om den franske filosofen som blir skamfull når katten ser ham naken, spørsmål om hvorvidt dyr kan føle seg ensomme og om det gir mening å tillegge dyrene våre menneskelige egenskaper. Omtalen er utarbeidet av BS.

Bli hjernesterk : hva trening og mosjon gjør for hukommelse, kreativitet og helse : tren deg lykkelig og smart av Anders Hansen 

Hjernen er det organet som påvirkes mest av fysisk aktivitet. I denne boken forteller overlege i psykiatri, Anders Hansen, om hvorfor det er så viktig for oss å være i bevegelse. Han mener at trening er en glemt medisin. Ved å være fysisk aktiv vil man bli mer konsentrert, mindre stresset og samtidig motvirke angst og depresjon. Omtalen er utarbeidet av BS.

bli hjernesterk

Se opp! : veien til et bedre telefonliv av Catherine Price 

Er mobiltelefonen det første du strekker deg etter når du våkner om morgenen og det siste du ser før du sovner? Opplever du at timene flyr av sted mens du scroller deg gjennom sosiale medier? Føler du deg avhengig av mobilen? Den prisvinnende journalisten Catherine Price utforsker hvordan vår avhengighet til mobilen påvirker hjernen, kroppen, relasjonene våre og samfunnet generelt. I denne boken gir Price en rekke praktiske og konkrete tips til hvordan du kvitter deg med mobilavhengigheten. Ved å tilpasse innstillinger, apper og ikke minst skjerpe bevisstheten rundt telefonbruken, vil du kunne ta tilbake kontrollen og få et bedre telefonliv. Omtalen er utarbeidet av BS.

se opp

Norges beste hytte til hytte-turer av Marius Nergård Pettersen

I hele Norge finner vi stier og hytter som gjør det enkelt å ferdes i naturen over flere dager, men samtidig sove godt hver natt. Den norske turistforening (DNT) har alene 550 hytter og tusenvis av kilometer med merkede sommerruter. Denne boka presenterer de beste av disse turene - noen av dem er velkjente, andre er skjulte perler i fjell, daler, på vidda og langs fjorden. Turene har ulik vanskelighetsgrad og boka henvender seg til både ferske og mer erfarne hytte-til-hytte-entusiaster. Omtalen er utarbeidet av BS.

Norges-beste-hytte-til-hytte-turer_productimage

Å elske og bli elsket av Bjørg Matheasdatter

Irritasjon, sjalusi og kjedsomhet er problemer mange kjenner igjen fra sine kjærlighetsforhold. Denne boka handler om alle disse tingene, men forfatteren belyser også de positive sidene ved et forhold: begeistring, lojalitet, fellesskap og trygghet. Hun deler dessuten en rekke konkrete tips om hvordan man kan løse opp i floker, bryte negative mønstre og dyrke alt man setter pris på i forholdet. Illustrert. Bjørk Matheasdatter er samlivsterapeut og fast spaltist i Dagbladet Magasinet. Omtalen er utarbeidet av BS.

AA-elske-og-bli-elsket_productimage

Frukt- og grønnsaksleksikon av Kari Vetlesen

Dette oppslagsverket gir en oversikt over mer enn 1000 dyrkede og viltvoksende frukt, grønnsaker og bær. Hver artikkel inneholder botanisk karakteristikk og informasjon om smak, anvendelse og næringsinnhold. Leksikonet forteller også om de spiselige vekstenes opphav og historie. Boken har plantenavn på en rekke språk samt flerspråklig register, inkludert latin. Den er den første i sitt slag som utgis i Norge. Omtalen er utarbeidet av BS.

9788282114905

Kvinner & makt : et manifest av Mary Beard 

Hvis kvinner ikke helt regnes som en del av maktens strukturer, må vi ikke da revurdere hva vi anser som makt? Dette er et kortfattet feministisk manifest om måten kvinner behandles på i offentligheten. Mary Beard utforsker misogyniens underliggende kulturelle årsaker, og viser hvordan vi ser på kvinner med makt og hvordan mektige kvinner nekter å la seg presse inn i mannlige modeller og sjablonger. Beard viser til en rekke eksempler, fra Medusa og Athene til Elizabeth Warren og Theresa May. Hun skriver også om sine egne erfaringer med kjønnsdiskriminering på internett og trakasseringen hun har opplevd som følge av sine ytringer i offentligheten. Omtalen er utarbeidet av BS.

kvinner makt

Mine favoritter fra Kakekrigen : 6 sesonger - 1300 kaker - her er de aller beste! av Fridtjof Nilsen 

Fridtjof Nilsen startet som programleder for 'Kakekrigen' i 2013. Da var han fortsatt en helt uerfaren kakebaker. Siden den gang har han nøye observert hvordan mer enn 1300 kaker har blitt laget i programmet, og dessuten smakt på samtlige av dem. I denne boka har han samlet oppskriftene på de 35 kakene han husker best fra disse fem årene. Her er ostekaker, sjokoladekaker, cupcakes, bløtkaker, formkaker, paier, terter og mye mer. Nilsen gir også tips til hjemmelaget kakepynt og presenterer De ti kakebud. Omtalen er utarbeidet av BS.

kakekrigen

Når reglene ikke gjelder av Ariel Levy

Som 35-åring hadde amerikanske Ariel Levy hus, fast spalte i et anerkjent magasin, en kone hun elsket høyt. Nå var hun også gravid, ved hjelp av kunstig befruktning, med en velstående kamerat. Så raser livet hennes sammen. Alene på et hotellrom i Mongolia, nitten uker på vei, føder hun sønnen sin. Kort tid senere blir hun skilt og må selge huset. For første gang står Levy helt uten en plan for livet sitt. Hun vet at hun ikke vil bli gammel med kjæresten sin, og hun vet at hun ikke kommer til å få barn. I denne memoarboken møter vi en kvinne som, i likhet med mange i samme generasjon, har vokst opp med forestillingen om at vi kan leve som vi vil, være hva vi vil, og oppnå det vi vil - men som oppdager at livet også rommer tap, sinne, sorg og begrensninger. Omtalen er utarbeidet av BS.

Naar-reglene-ikke-gjelder_productimage

Nøytralitetens pris : Altmark-saken i februar 1940 og dens betydning for Norges nøytralitet av Geirr H. Haarr

Altmark-saken er en betydningsfull hendelse i norsk historie. Men hva skjedde egentlig i Jøssingfjord i februar 1940? Beretningene om det som hendte har ofte vært sprikende og tolket på ulike måter. Denne boken er skrevet på grunnlag av en rekke dokumenter og rapporter som har blitt offentligjort i senere tid. Dagbøker og private beretninger er også brukt som bakgrunnsmateriale. Forfatter Geirr H. Haarr påpeker at dette er en bok skrevet med et nytt perspektiv på saken, uhildet av etablerte sannheter. Omtalen er utarbeidet av BS.

nøytralitetens pris

Jakten på stedsansen: hvordan May-Britt og Edvard Moser løste en av vitenskapens store gåter av Unni Eikeseth

I 2003 gjorde hjerneforskerne May-Britt og Edvard Moser et banebrytende funn på et laboratorium i Trondheim. Funnet snudde opp-ned på alt man inntil da hadde trodd om mennesker og dyrs stedsans. I denne boken blir vi med dypt inn i hjernen og får et innblikk i det harde arbeidet og kreativiteten som ligger bak funnene som ga de to forskerne Nobelprisen i medisin. Hvorfor er nesten alle minnene våre knyttet opp til et sted? Og hvordan klarer både mennesker og dyr å finne riktig vei i landskaper uten synlige landemerker? Omtalen er utarbeidet av BS.

jakten på stedsansen

Politisk lederskap av Agnar Kaarbø

Agnar Kaarbø har intervjuet en rekke tidligere norske toppolitikere om politisk lederskap. Samtalene handler om både prinsipielle, praktiske og personlige sider ved det politiske, offentlige lederskapet, og hvordan det er å være medlem av landets viktigste ledergruppe: regjeringen. Blant de som er intervjuet finner vi Kjell Magne Bondevik, Kåre Willoch, Anne Enger, Kristin Clemet, Åslaug Haga, Bård Vegar Solhjell, Bjarne Håkon Hanssen, Grete Faremo, Torbjørn Røe-Isaksen og Kristin Halvorsen. Omtalen er utarbeidet av BS.

politisk lederskap

Drømmen om en baby av Julianne Nygård og Tone Solberg

Julianne Nygård, for mange kjent som blogger under navnet Pilotfrue, har vært svært åpen om problemene hun og ektemannen har hatt med å få barn. Stadig flere par opplever det samme, og antallet som trenger hjelp til å bli gravide øker. I denne boken forteller Nygård om sine egne erfaringer med prøverørsbehandling. Hun deler tanker om skam, smerte og samliv. Journalist Tone Solberg beskriver den medisinske historien bak assistert befruktning og besvarer en rekke vanlige spørsmål om emnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

pilotfrue

Skogluft-effekten av Jørn Viumdal

Den gjennomsnittlige nordmann tilbringer ca. 90 % av tiden sin innendørs. I denne boken introduserer Jørn Viumdal begrepet naturmangel, som forårsakes av at vi tilbringer for mye tid i miljøer som skiller seg sterkt fra det som var menneskets naturlige livsbetingelser. Symptomene er for eksempel tretthet, hodepine, stress, luftveisirritasjoner og hudproblemer. Viumdal viser at riktig belysning og beplantning innendørs kan ha en positiv effekt på slike problemer. Han viser til forskning fra NASA og Universitetet fra Ås som metoden bygger på. Skogluft-effekten kan bidra til at vi føler oss mer opplagte, får økt konsentrasjon og styrker immunforsvaret, skriver forfatteren. Han forklarer hvordan du kan oppnå dette både hjemme og på jobb. Omtalen er utarbeidet av BS.

skogluft_cover

Oligarkenes vekst og fall : kamp mot korrupsjon i Ukraina av Serhij Lesjtsjenko

Samtidig som Ukraina er et av landene med dårligst levekår i Europa, sitter noen få mennesker på toppen med enorm rikdom. 'Oligarkenes vekst og fall' består av to bøker der gravejournalist Serhij Lesjtsjenko avslører hvordan landets politiske elite gjennom mange år har jukset til seg både penger og makt. Den første boka handler om statsministeren som innførte de fleste triksene for korrupsjon i landet, Pavlo Lazarenko. Han banet vei for president Viktor Janukovytsj, som er hovedperson i bok nummer to. Her avdekkes kynisk maktkamp, sammensvergelser, svik og enorme pengesummer som skjules i offshore-selskaper og skatteparadiser. Omtalen er utarbeidet av BS.

Bilde av Oligarkenes vekst og fall

Gå glipp : om begrensningens kunst i en grenseløs tid av Svend Brinkmann

I en samtid der alt foregår i stadig økende tempo og kravene om å oppleve mest mulig øker, kan det være verdifullt å gi avkall på noe. Begrensningens kunst er viktig for oss både som samfunn og som mennesker, skriver Svend Brinkmann. Å «gå glipp av» krever i mange tilfeller en aktiv handlig, og er ikke nødvendigvis enkelt, men ikke desto mindre en eksistensiell, etisk og psykologisk nødvendighet. Boken viser hvordan begrensningens kunst er helt avgjørende for at vi skal ta vare på vår egen, samfunnets og miljøets levedyktighet og bærekraft. Tidligere utgitt av Svend Brinkmann på norsk er «Stå imot» og «Ståsteder». Omtalen er utarbeidet av BS.

Bilde av Gå glipp

En kort historie om alle som noen gang har levd : genenes historie av Adam Rutherford 

Denne boken handler om hvem vi er og hvordan vi ble til, hva genene forteller om menneskets historie og hva historien kan fortelle oss om våre gener. Genetikk er et forskningsfelt i rivende utvikling, og Adam Rutherford forklarer her de nyeste funnene på en lett tilgjengelig måte med mange eksempler og anekdoter. Det handler om evolusjon og raser, neandertalere, mord, døde konger, pest og epigenetikk - for å nevne noe. Adam Rutherford er vitenskapsjournalist og har doktorgrad innen genetikk. Omtalen er utarbeidet av BS.

en kort historie

Bienes liv : livet i bikuben gjennom et år av Trond Vidar Vedum

Biene er blant våre mest avanserte insekter. De har en imponerende orienteringsevne, kommuniserer med både lukt og lyd og har utviklet sosiale samfunn. Denne boken handler om hvordan et bisamfunn fungerer og følger livet i bikuben gjennom et år. Forfatteren gir råd om hvordan man kommer i gang med birøkt, hvordan man tar vare på biene og bikubene og slik kan høste egen honningproduksjon. Rikt illustrert med fotografier. Trond Vidar Veum er biolog og har mange års erfaring med birøkt. Omtalen er utarbeidet av BS.

bienes liv

How to stop Brexit : (and make Britain great again) av Nick Clegg

how to stop brexit

Nytt liv : alt om graviditet, fødsel og barseltid av Thorbjørn Brook Steen

I denne boken har fødselslege Thorbjørn Brook Steen samlet relevant og nyttig informasjon om graviditet, fødsel og barseltid. Den tar for seg alt fra unnfangelsen til hva som venter mor gjennom svangerskapet, hvordan barnet vokser i magen, selve fødselen og tiden etter at barnet har kommet til verden. I tillegg gir den oppdatert informasjon om praksisen ved norske sykehus, råd til dem med fødselsangst og har et eget kapittel viet partneren. Thorbjørn Brook Steen er overlege ved Ullevål sykehus. Omtalen er utarbeidet av BS.

Bilde av Nytt liv

 

Omgitt av idioter av Thomas Erikson

Hvilken farge er du? Nå kommer Omgitt av idioter på norsk - den fargerike bestselgeren alle snakker om! 450 000 lesere i Sverige og solgt til 40 land. Er du «gul» og impulsiv eller «blå» og analytisk? Eller kanskje «rød» med en tendens til å dominere de rundt deg? Omgitt av idioter beskriver på en lettlest og underholdende måte en av verdens mest kjente metoder for å vise ulikheter mellom oss mennesker. Med vitenskapelig bakgrunn og eksempler fra hverdagen gir boken et konkret hjelpemiddel for å forstå de viktigste forskjellene på ulike personligheter og kommunikasjonstyper. 

omgitt av idioter

 

Kryptovaluta, bitcoin, ICOer og blockchain av Lasse Meholm

Bitcoin og kryptovaluta preger stadig avisoverskriftene. Men hva er det egentlig? Denne boken gjør et dypdykk i både kryptovaluta, bitcoin og teknologien Blockchain som gjør det hele mulig. Den inneholder interessante historier som på en underholdende måte understreker hva fenomenet egentlig er. Den fortelle også om Norges Banks rolle, og om hva som støtter verdien av de pengene vi bruker i dag, for så å ta for seg nye valutaformer og investeringer. Mange mener Blockchain-teknologien har så mye for seg at den vil endre forretningsmodellene i de aller fleste bransjer. Boken er lettlest og krever ingen tekniske forkunnskaper. Omtalen er utarbeidet av BS.

kryptovaluta

The great British sewing bee av Claire-Louise Hardie

Boka fra den engelske versjonen av Symesterskapet. Den inkluderer mønster til de ulike plaggene som deltakerne laget.

sewing bee

Immun : kroppens evige kamp for å overleve av Anne Spurkland

Anne Spurkland har skrevet en lærerik og overraskende bok om kroppens eget forsvarssystem. Et system av fantastiske celler og underlige stoffer som hver dag, hver time, hvert minutt utkjemper en kamp pa. liv og død mot de usynlige mikrobene som til enhver tid omgir oss. Immunforsvaret vårt holder oss friske, men visste du at det også kan virke for godt, så det som i utgangspunktet skal holde sykdommene unna, selv kan være årsak til at vi blir syke? «Immun» er en engasjerende bok om kroppens mest usynlige organsystem, som vi ikke merker noe til før det svikter.

immun

Den fleksible vegetarianer av Jo Pratt

Denne boken egner seg både for den som vil spise rene vegetarmåltider, og for den som vil spise mindre kjøtt i hverdagen, leve sunnere og være mer miljøvennlig. Boken inneholder oppskrifter på vegetariske retter, som også kan serveres med litt kjøtt, kylling eller fisk. Jo Pratt er kokk og kjøkkensjef på restauranten The Georgeous Kitchen i London. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

fleksiblevegetarianer_hires

 

De aller beste kjerringrådene av Miriam Wicklund

Uansett hva man plages av, finnes det alltid et godt kjerringråd. Enten man er forkjølet, har kløe, kviser, munnsår, soleksem, sår hals eller gikt, så kan det hende man allerede har det man trenger på kjøkkenet. Man kommer nemlig langt med sitron, salt, pepper, potetmel og eddik. Kjerringråd brukes på eget ansvar, men er ofte vel verd et forsøk. Miriam Wicklund har i en årrekke vært programleder for programmet 'Kjerringråd' på NRK. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

org_De%20aller%20beste%20kjerringrådene_HOY

 

Mattetriks på null komma niks av Yngve Vogt

Et regnestykke har bare ett svar, og veien dit kan være både lang og kronglete. Men det finnes metoder som gjør deg i stand til å regne raskere og mer effektivt, og mange av dem finner du i denne boka. Hemmeligheten er å kombinere noen av de enkle og grunnleggende reglene fra matematikken. Alle metodene skal være enkle å lære og passer for både unge og gamle tallelskere. Underveis foretar forfatteren en historisk reise gjennom tall og regning, fra de gamle grekernes tid og frem til nåtidens digitale verden. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

null-komma-niks

 

Manus om anus av Kaveh Rashidi 

Anus er kanskje kroppens mest tabubelagte område, men også et av våre viktigste organer. Denne boken forteller alt du lurer på, eller ikke visste at du lurte på, om anus: Hvorfor trenger vi i det hele tatt en egen åpning for avføring? Bør man bli redd om det er blod på dopapiret? Skal stikkpiller inn med spiss eller butt ende først? Her kan du dessuten lese om anusens evolusjonistiske oppstandelse, analhygiene, analdød og diverse funfacts. Forfatterne, som begge jobber som fastleger, kombinerer humor med kunnskapsformidling i denne boka. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

Manus-om-anus_Fotokreditering-Gyldendal

 

Ett år i verdensrommet av Scott Kelly

Den amerikanske astronauten Scott Kelly har foretatt fire reiser til verdensrommet, og er spesielt kjent for sitt ett år lange opphold på Den internasjonale romstasjonen (ISS). I denne boken forteller han hvordan det påvirket ham mentalt og fysisk å leve så lenge under forhold som ikke er ment for mennesker. Kelly beskriver blant annet hvordan kroppen brytes ned, isolasjonen, redselen for at noe skal gå galt og savnet etter alt og alle han er glad i på jorden. Han forteller også om sin turbulente oppvekst i New Jersey og den lange veien mot karrieren som astronaut. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

et år i verdensrommet

 

Glad igjen! : hvordan bli kvitt depresjon steg for steg av Kristian Hall

Kristian Hall har selv opplevd dyp depresjon. Han klarte å bli kvitt depresjonen ved hjelp av teknikker fra kognitiv og positiv psykologi. Ved å følge programmet han beskriver her, kan man komme seg opp fra depresjon og langvarig nedstemthet. Boken egner seg også for pårørende og alle som arbeider med å behandle depresjon. Forord av Knut-Petter Sætre Langlo, psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi og nevropsykologi. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

glad igjen

 

Bedre helse med mindfulness av Vidyamala Burch og Danny Penman

«Bedre helse med mindfulness» er rettet mot mennesker med kroniske lidelser og smerter. Målet er å lindre smerter som forårsaker blant annet følelsesmessig uro og søvnproblemer. Forfatterne presenterer et meditasjonsprogram som går over åtte uker. Programmet består av øvelser på ti til tjue minutter som skal utføres daglig. Målet er ikke å helbrede lidelsen eller smertene, men å gjøre det enklere å takle dem - boken er en praktisk veiledning i smertelindring, stressreduksjon og restitusjon.

bedre helse

 

Barnas kuleste kosedyr av Kerry Lord

Boken inneholder hekleoppskrifter på 40 ulike kosedyr, blant annet rampete katter, lekne sauer og omsorgsfulle tigre. Noen av dyrene er enkle å hekle, mens andre er litt mer kompliserte. Det skal være mulig for alle å skape et kosedyr ved første forsøk - dyrene er heklet ved hjelp av enkle hekleteknikker. Oppskriftene er delt inn i tre nivåer, etter hvor mange teknikker som blir brukt for å lage de ulike dyrene. Det anbefales å starte på nivå 1 eller 2, dersom man er nybegynner. I boken er dyrene heklet med mykt garn i naturfarger, men dette kan lett byttes ut med annet garn dersom man ønsker et annet uttrykk. Det er kun fantasien som setter begrensinger for hva du kan trylle fram med heklenål og garn. Omtalen er utarbeidet av BS.

barnas kuleste kosedyr

 

Løvehjerte av Ståle Solbakken

FC København-trener Ståle Solbakken forteller i denne boka om oppveksten, karrieren som fotballspiller i Ham-Kam, Lillestrøm og på det norske landslaget og livet som trener for Ham-Kam og sjef for Danmarks største klubb. Selvbiografien handler også om oppholdene i FC Köln og Wolverhampton, hvor det ikke gikk like bra, om forholdet til familien og dramatikken da Solbakken ble alvorlig syk i 2001. Omtalen er utarbeidet av BS.

løvehjerte

 

Yogamamma av Cathrine Mathiesen

Boken presenterer yogaøvelser spesielt tilrettelagt for gravide. Øvelsene fremmer smidighet, styrke, balanse og sirkulasjon. Forfatteren forklarer dessuten pustens rolle og viser pusteøvelser som kan bidra til å redusere stress og angst, skape balanse og fremme søvn og hvile. Boken omfatter blant annet bekkenbunnsøvelser, visualiseringer, affirmasjoner og fødestillinger. Alle øvelser er presentert med bilder, trinn for trinn-beskrivelser og tips om tilpasninger. De er satt sammen i programmer for det enkelte trimester. Omtalen er utarbeidet av BS.

yogamamma 1

Google+