Hopp til hovedinnhold

Ny faglitteratur i hyllene i januar

Ny faglitteratur i hyllene i januar

Tarmhelse, klassisk fajanse og katters atferd og velferd er noe av det du kan lese om i de nye bøkene i 3. og 4. etasje på Sølvberget.

Tarmens medisin av Berit Nordstrand

Tarmens-medisin_productimage

En god tarmflora kan gi store helsegevinster, skriver Berit Nordstrand: energi og overskudd, forbedret næringsopptak, styrket immunforsvar og lettere sinnsstemning. Beriking av bakteriefloraen i tarmen bør foregå trinnvis. Nordstrand presenterer her en 6-trinnsmetode for dette. Boken inneholder også oppskrifter på en rekke matretter som beriker tarmfloraen. Omtalen er utarbeidet av BS.

 

Legendariske Route 66 av Ragnar Åsland

route 66

Vi tar deg med på en kjøretur langs legendariske Route 66. Veien er berømt og mer populær enn noensinne. Her møter vi mye av det autentiske Amerika. Attraksjoner, severdigheter, nostalgi og fargerike mennesker. Flott natur og spennende små byer og steder, mangfoldet er stort og fornøyelig. God tur. (Forlagets omtale)

 

Klassisk fajanse fra Figgjo av Rune Stubrud

klassisk fajanse

Denne boken gir en helthetlig og kronologisk oversikt over Figgjos produkter produsert i perioden 1949-1980. Mer enn 700 fotografier viser bredden og utviklingen i dekoren og formgivningen. Boken er en hyllest til dette viktige bidraget til norsk brukskunst. Den kan også brukes som en håndbok for samlere av fajanse som vil tidfeste og lære mer om produktene, og for de som vil gjenoppdage dekorer eller oppdage nye. Boken har sammendrag på engelsk og japansk. Omtalen er utarbeidet av BS.

Karlas kjøkken

karlas kjøkken

Restauranten Smalhans i Oslo har de siste årene gjort stor suksess med et enkelt konsept: Hver ettermiddag serverer de god og rimelig husmannskost. Hjernen bak ideen var Karla Siverts, kjøkkensjef på Smalhans fra restauranten åpnet i 2012 til hun døde av kreft 29 år gammel i 2016. I løpet av de fire årene komponerte Karla mer enn tusen hverdagsmiddager. Denne boka samler de hundre beste av dem. Utvalget er gjort av elleve norske toppkokker, alle nære venner og kolleger av Karla. Blant bidragsyterne er Ole Martin Alfsen, Tom Victor Gausdal, Stian Floer og Tine Dingsøy Vik. Som bonus inneholder boka Karlas berømte sauseskole, som viser hvordan man lager saus både til hverdags og fest, samt tips og oppskrifter som gjør det lettere å bruke rester og råvarer optimalt. Omtalen er utarbeidet av BS.

Maten vi deler av Jan Ivar Nykvist

Maten-vi-deler_productimage

Denne boka inneholder oppskrifter som passer når man vil invitere familie eller venner på middag. Jan Ivar Nykvist er opptatt av røtter og tradisjon, men liker å lage en moderne vri på kjente retter - her finner du blant annet en oppdatert versjon av hønsefrikasse og laks kokt i kokos og chili. Jan Ivar Nykvist er utdannet kokk, driver bloggen beetsandlimes.no og har tidligere gitt ut boken 'Glød: grillmaten som imponerer' (2015). Omtalen er utarbeidet av BS.

Lettere av Trine Dahlmo

lettere

Vi ser forskjellige ut, og de samme rådene hjelper ikke for alle. I denne boken tar Trine Dahlmo for seg ulike kroppstyper, og viser hvordan man kan tilpasse maten til ulike behov. Dersom man bare følger noen enkle regler, kan man spise både karbohydrater og fett og likevel gå ned i vekt. Boken inneholder lettfattelige forklaringsmodeller, enkle og effektive kostplaner og menyer for den som ønsker varig vektnedgang. I tillegg inneholder boken personlige historier som viser hvordan andre har gått frem for å klare å gå ned i vekt. Omtalen er utarbeidet av BS.

Tarmstyrkende lavFODMAP-mat av Julianne Lyngstad

Tarmstyrkende-lavFODMAP-mat_productimage

Denne boken gir oversikt på lavFODMAP-mat som fremmer veksten av gode bakterier i tarmen. Overflod av gode tarmbakterier er forbundet med god fordøyelse og god helse. For mennesker med IBS, kan dessverre en del typer prebiotiske råvarer gi store plager selv i små mengder. Om du ønsker å spise for god fordøyelse og god helse, men har IBS gjelder det å innføre alternative prebiotiske råvarer som styrker tarmfloraen uten å gi deg plager. (forlagets omtale)

Nyskapning : arbeidsbok i kreative metoder av Erik Lerdahl

nyskapning

Ønsker du å bli dyktig til å løse problemer og utvikle nye løsninger? Hva kreves i så fall? Og hvordan kan du arbeide mer effektivt og målrettet med nyskapning? 
Nyskapning og kreativitet blir stadig mer etterspurt i arbeidslivet. Denne bokens utgangspunkt er at kreativitet ikke er en forutbestemt egenskap knyttet til bestemte personer og yrker, men en muskel som kan trenes målrettet opp. I boken lærer du hvordan. En velutprøvd metodikk for nyskapning presenteres. Den består at tre faser: kartlegging, idégenerering og foredling. For hver enkelt fase introduseres en rekke metoder med en praktisk steg-for-steg-beskrivelse og konkrete tips til gjennomføring. (forlagets omtale)

No is not enough av Naomi Klein

no is not

Den prisvinnende journalisten og forfatteren Naomi Klein forteller i denne boken hvorfor hun mener at verden har blitt et surrealistisk og farlig sted. Klein forklarer hvordan vi kan forhindre at det blir verre og hvordan vi kan få ting bedre igjen. Ifølge forfatteren var ikke Trumps seier en fredelig overtakelse av presidentembetet. Det ble brukt en bevisst sjokk-taktikk for å generere krise etter krise for å tvinge gjennom en radikal politikk som vil ødelegge både mennesker, miljøet, økonomien og den nasjonale sikkerheten i USA. Naomi Klein viser i denne boken hvordan vi kan bryte denne forbannelsen og få tilbake den verdenen som vi sårt trenger. Omtalen er utarbeidet av BS.

Å lykkes med taler : en håndbok for deg som vil skrive engasjerende taler og holde inspirerende foredrag av Mina Gerhardsen

å lykkes med taler

En presentasjon på jobb, en tale i en konfirmasjon eller andre festlige lag - det finnes mange situasjoner der det ventes at man tar ordet. Uavhengig av form, tema og publikum handler det om å få kontakt med tilhørerne og nå frem med budskapet sitt. I denne boka viser Mina Gerhardsen hvordan man med enkle grep kan bli en bedre taler. Hun presenterer lett tilgjengelige modeller og teknikker som umiddelbart kan tas i bruk. Her er mange eksempler, gode sitater og anekdoter samt lister med virkemidler. Forfatteren ønsker å ufarliggjøre det å snakke offentlig og vise at det er noe alle kan lære. Omtalen er utarbeidet av BS.

Kommunikasjonskoden av Hanne Lindbæk

kommunikasjonskoden

«Kommunikasjonskoden» handler om å kommunisere med vilje og mål. I jobbsammenheng, familien eller i andre relasjoner kan måten vi legger noe frem på eller opptrer på ha stor betydning. Forfatteren legger vekt på gjennomslagskraft - ønsket om at folk skal høre på det du har å si. Boken inneholder praktiske tips og en rekke eksempler på hvordan man kan jobbe systematisk for å oppnå det man ønsker med sin kommunikasjon. Omtalen er utarbeidet av BS.

Glad igjen! : Hvordan bli kvitt depresjon steg for steg  av Kristian Hall

9788202559182

Kristian Hall har selv opplevd dyp depresjon. Han klarte å bli kvitt depresjonen ved hjelp av teknikker fra kognitiv og positiv psykologi. Ved å følge programmet han beskriver her, kan man komme seg opp fra depresjon og langvarig nedstemthet. Boken egner seg også for pårørende og alle som arbeider med å behandle depresjon. Forord av Knut-Petter Sætre Langlo, psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi og nevropsykologi. Omtalen er utarbeidet av BS.

Maritparit av Marit K. Skjong

maritparit

Marit. K. Skjong er en av Norges mest populære håndarbeidsbloggere, med tusenvis av følgere på Instagram. I denne boken presenterer hun oppskriftene til mange av tingene hun har laget. Hennes motto er: Har man lyst til å hekle, så kan du hekle. Her lærer man å hekle alt fra brikker til vesker, topper og tepper, i tidsriktige snitt og fine farger. Omtalen er utarbeidet av BS.

Penger som varer lenger : et rikere liv! av Henriette W. Quanvik og Beate Willumsen

penger som varer

Henriette W. Quanvik er økonom, gründer og hobbyinvestor. Hun vet hva det vil si å tjene godt, kjøpe seg fri, sløse - og sette en stopper for det. Beate Willumsen er kunster og fotograf. Hun vet alt om å klare seg med lite. I denne boken ønsker de å vise hvordan man kan får pengene til å strekke til ved å bli bevisst på egne vaner, holdninger og daglige rutiner. Men humor og alvor forteller de tankevekkende historier og gir eksempler på hvordan man kan spare titusenvis av kroner i året. Videre viser de hvordan man med enkle metoder kan får mer ut av sparepengene. Omtalen er utviklet av BS.

Google+