Hopp til hovedinnhold

Norsk bokhøst på Kapittel

Norsk bokhøst på Kapittel

En rekke høstaktuelle norske forfatterne kommer til Kapittel. Se fram til møter med Vigdis Hjort, Carl Frode Tiller, Ruth Lillegraven, Helga Flatland, Ingvild Rishøi, Gaute Heivoll og mange fler.

Med rundt 100 arrangementer fordelt på fem dager kan det være en utfordring å orientere seg i Kapittel-programmet. For mange av festivalens faste gjester er møtene med bokhøstens norske forfattere det mest spennende. I år kan nye og trofaste festivalgjengere se fram til en fin blanding av etablerte og nye navn.

Her er en liten huskeliste både for de som vil møte forfatterne på festivalen og for de som har planer om å låne eller kjøpe de aktuelle bøkene:

Carl Frode Tiller - endelig er han ferdig med sin trilogi Innsirkling. Romanverket er en diagnose av det norske samfunnet, og hvordan oljerikdom har preget det. Historien om David, som har mistet hukommelsen, har fascinert et stort publikum. Hør Tiller i Møteplassen på Sølvberget torsdag 18.09 kl. 17:30. Kjøp billett.

Ruth Lillegraven – vant Brageprisen 2013 for diktsamlingen Urd og er i høst klar med en ny bok, den allerede mye omtalte Manilahallen. Boka er et biografisk langdikt om Birgit, en av de første som stod frem med en spiseforstyrrelse i Norge. Lillegraven gjør stor litteratur ut av et til- synelatende vanlig liv.
Se henne lørdag 20.09 kl. 10.00 i Møteplassen. Kjøp billett.

Vigdis Hjorth –  i samtale om sin nyeste roman, Et norsk hus, der et norsk tømmerhus spiller en av hovedrollene. Hva vil det si å eie et hus, ha omsorg for det, leie det ut? Hovedpersonen Alma er en skilt, middelaldrende tekstilkunstner som leier ut leiligheten til en polsk familie. Når det dukker opp en konflikt med de polske leieboerne, utfordres Almas forestilling om seg selv som solidarisk feminist og som norsk – og typisk god. Møt henne onsdag 17.09 kl. 16.00 i Møteplassen på Sølvberget. Kjøp billett.

Cornelius von Jackhelln – er aktuell med Germania, en bloggroman skrevet for hånd underveis i Berlin i perioden 2012-2014. Skildringer av det fredelige hverdagslivet i den europeiske kulturhovedstaden kontrasteres med skandinavens medbragte fordommer mot Tyskland og landets beboere. Jackhelln deltar på Oljekontoret med Thomas Seltzer og har opplesning og bidrar med DJ-sett i fargegata lørdag.

Cathrine Knudsen – aktuell med Manuell på Pelikanen forlag. Hun deltar på litterær samtale om bilkultur, teknologitro og teknologiens plass i menneskenes liv sammen med Gunstein Bakke og Øyvind Rimbereid i Møteplassen på Sølvberget fredag 19.09 kl. 15.30.Kjøp billett.

Helga Flatland – har skrevet en trilogi om en bygd som mister tre unge gutter i krigen i Afghanistan. Bøkene handler om de etterlattes sorg om hvordan man skal komme seg videre. Hun deltar på samtale med Brit Bildøen i Musikkbiblioteket  kl. 13.30 lørdag 20. september.  Les Sølvbergets Åsmund Ådnøys omtale av trilogien.

Tore Renberg – Angrep fra alle kanter er bok nummer to i Renbergs pågående Teksas-trilogi. Vi snakker hardkokt men humørfylt krim fra Stavangers skyggeside. Renberg snakker om hele sitt forfatterskap med Cathrine Sandnes på Tou Scene torsdag 18.09, og han  er selvsagt med på laget når Stavanger, oljå og litteraturen skal diskuteres dagen etter.

Gaute Heivoll – er aktuell med De fem årstidene., en roman der Heivoll har skrevet fram en tapt verden, som tross sin lille utstrekning framstår i stor prakt og rikdom. Det er en roman om å kjempe mot elg og grevling, om å skaffe vann til blomstene, om å holde seg fast i hverandre. En roman om å dø. En roman om å elske. Om nødvendigheten av å skape mens man ennå har mulighet. Møt Lene Ask og Heivoll i samtale med Åsmund Ådnøy lørdag 20.09 kl. 16.00 i Møteplassen på Sølvberget. Kjøp billett.

Ingvild Rishøi – er aktuell med Vinternoveller, som handler det om å være på rømmen med Valdresekspressen, om karaoke, kjøpesentre og snø, og om hvor vanskelig det kan være å få kjøpt seg en pute. Men først og fremst er Vinternoveller tre historier om kjærlighet. Om mennesker som vil godt, som gjør sitt beste, men som ikke alltid får det til. Hun kan oppleves i Musikkbiblioteket i Sølvbergets 2. etasje kl. 10.30.

Tomas Espedal – Aktuell med Mitt privatliv - en fotobok, og en roman. Under festivalen deltar han i samtale med Josefine Klougart på Tou Scene.

Her er det komplette Kapittel-programmet: 

 
Google+