Hopp til hovedinnhold

Morsomme myldrebøker

Morsomme myldrebøker

Liker du lete- og finnebøker? Liker du bilder som vrimler av detaljer, der du skal lete etter personer, dyr eller ting? Da er dette bøkene for deg. 

Sett deg godt til rette i godstolen og start letingen!

Leit og finn i Vrimleby : sommar av Rotraut Susanne Berner

I desse bøkene er det uendeleg mykje å sjå på, leite etter og finne i bøkene Sommar, Haust, Vinter og Vår.   På ei slik oppdagningsferd i desse årstida kan du på ein leiken måte lære kva ting heiter og korleis namna blir skrivne.

Leit og finn i vrimleby

Let og finn i jungelen: en myldrebok av Gareth Lucas

Dette er en myldrebok om livet i jungelen med fargerike illustrasjoner av vakre, tøffe, store, små, smidige og farlige jungeldyr, samt noen småkryp. Her er aper, papegøyer, krokodiller, elefanter, tigere, insekter og planter. I oppslagene er det mange oppgaver som skal løses, som blant annet å finne frukter til en tiger som vil bli vegetarianer, hjelpe en maur som har forlagt håndvesken, finne et dovendyr uten møll rundt seg og mye mer. Bak i boka er løsninger på oppgavene. 

Let og finn i jungelen: en myldrebok av Gareth Lucas

Let og finn hunder og katter av Gareth Lucas

I denne myldreboka kryr det av rare og fine, søte, stolte, tøffe, stilige og lekne hunder og katter, samt noen få andre dyr. Her skal man finne dem, telle dem og sammenligne det man finner. Myldrebildene viser situasjoner som katter og garn, en tur i parken, hundehus, katter i trær, utstillinger, lek i snøen og hunder i regn. Hver side har mange små oppgaver og detaljerte illustrasjoner. Bak i boka er løsninger på oppgavene. Hvert oppslag har forskjellige farge på siden.

Let og finn hunder og katter av Gareth Lucas

 

 

Let og finn dyrene: en vrimlebok av Gareth Lucas

Det myldrer av hester, ugler, mus, slanger, kjæledyr og ville dyr i denne uimotståelige boka. Finn dem, tell dem og sammenlign dem.

Let og finn dyrene: en vrimlebok av Gareth Lucas

Let og finn på gården av Gareth Lucas

I denne boka finner dere et mylder av ting og dyr som hører hjemme på en bondegård. Finn dem, tell dem og sammenlign dem.

Let og finn på gården av Gareth Lucas

Kan du finne meg? av Surya Sajnani

Let og finn dyrene i mosaikkbildene. Dyrene gjemmer seg i jungelen, i hagen, på fjelltoppene og under havoverflaten, i mørket og i vinterlandskapet. Med spørsmål som «Kan du finne sommerfuglen?» og «Kan du finne de to rumpetrollene?» kan man samtidig lære å telle fra 1 til 10 mens man leter etter dyrene.

Kan du finne meg? av Surya Sajnami

Verdens største bok om farger for oppdagere og eventyrlystne av Tom Schamp

Hvorfor er alt så grått? tenker katten Otto når han står opp og ser ut vinduet, men så viser kameleonen Leo ham hvor mye i verden som faktisk er fint i grått. Resten av boken er en reise gjennom fargenes fantastiske verden.

Verdens største bok om farger for oppdagere og eventyrlystne av Tom Schamp

Detektiv Trine på kattejakt av Trine Helen Sejrup

Trine er på besøk hos mormoren sin på bondegården. Kose-ekornet Karamell er selvsagt med. Men alt er slett ikke som det skal. For kattungene har rømt fra moren sin, og Trine og Karamell må hjelpe henne med å lete. Hvor mange kattunger er det? Og hvor i alle dager har de gjemt seg?

Detektiv Trine på kattejakt av Trine Helen Sejrup

Peppas store myldrebok

Gå på oppdagelsesferd i Peppas fargerike, myldrende verden i denne store, kartonerte, let og finn-boka.

Peppas store myldrebok

Ulla og Bendik bygger by av Åshild Kanstad Johnsen     

Før bodde Bendik i New York. Der breaket folk i gatene, trappene gikk i sikksak. Og parkene, statuene, broene, showene, var fantastiske Men nå har Bendik flyttet til en ny by. En drabantby. Ulla har bodd i denne byen hele sitt liv. Hun synes det er trangt og grått og flatt og firkantet. Til og med lekeplassen er en firkantet boks. Hun husker hvordan det var før: fugler i trærne og fisk i vannet. Små steder, store steder, hemmelige steder. Det var alltid noe å gjøre. Ulla og Bendik møtes på lekeplassen, ingen av dem forstår hvorfor denne byen er så kjedelig.

Ulla og Bendik bygger by av Åshild Kanstad Johnsen

Alle sammen teller av Kristin Roskifte

Alle folk er forskjellige! Dette er en myldrebok der du kan telle mennesker, følge dem, føle med dem og se hvordan historiene deres flettes sammen. Her er det mange små og store hemmeligheter å oppdage i bildene for den som er nysgjerrig og har et skarpt blikk. Og ser du ordentlig godt etter, så finner du kanskje deg selv! 

Alle sammen teller av Kristin Roskifte

Åmes let og finn i Travelby av Richard Scarry

Åme er høyt og lavt og overalt hele tiden. Kan du hjelpe Åme med å lete etter alle tingene i denne travle myldreboken? Boken er fartsfylt, spennende, innholdsrik og full av kjente figurer.

Åmes let og finn i Travelby av Richard Scarry

Star Wars Hvor er Wookien? og Hvor er Wookien 2 av Katrina Pallant

Chewbacca er tilbake og herjer fritt i galaksen. Denne gangen har han tatt med seg flere wookiee-venner. Finn den hårete helten og mange av dine yndlingsfigurer på letingsferden, og opplev det ene eventyret etter det andre på helt nye steder fra Star Wars.

Verdens største ordbok for oppdagere og eventyrlystne av Tom Schamp

Bli med på en reise i fantasiens verden, hvor du samtidig lærer hva dyr, kjøretøy, planter og alle slags ting og tang mellom himmel og jord heter – på både norsk og engelsk. Denne unike bildeordboken tar deg med på oppdagelsesferd blant elefanter, biler og iskrem. Utforsk flyplassen eller byggeplassen, ta et dypdykk i havet eller gå på fotballkamp.

Verdens største ordbok for oppdagere og eventyrlystne av Tom Schamp

Norske byer fra A til Å

15 av Norges beste illustratører tar deg med til Norges Byer fra Arendal til Ålesund. Her illustratør har sin egen strek og sin egen unike tolkning av sin by. Bli med til Stavanger hvor Anette Moi beskriver vår egen fargerike by.

Myldreboken er illustrert av Ole Fredrik Hvidsten, Åshild Kanstad Johnsen, Bjørn Rune Lie, Magnus Lunde Engen, Haakon Lie, Cecilie Maurud Barstad, Ingunn Dybendal, Janne Christensen, Sandra Blikås, Kristoffer Kjølberg, Endre Skandfer, Anette Moi, Tora Marie Norberg, Robin & Rudi Gundersen og Kristina Farstad Bjerkek.

Norske byer fra A til Å

Velkommen til Mamoko av Aleksandra Mizielinska og Daniel Mizielinski

Dette er er ordløs myldrebok hvor du selv blir historiefortelleren. Her kan du følge et stort antall karakterer, og bare fantasien setter grenser for hvordan fortellingene vil utarte seg.

Velkommen til Mamoko av Aleksandra Mizielinska og Daniel Mizielinski

Hallo-bøkene av Anna Fiske

I bøkene Hallo jorda!, Hallo byen!, Hallo planeten!, Hallo der nede!, Hallo havet! og nå sist Hallo skogen! tar Anna Fiske oss med på oppdagelsesferd gjennom ulike landskap. Her kan du følge med på hva som skjer med ulike karakterer, og på hvordan omgivelsene forandrer seg fra time til time.

Hallo-bøkene av Anna Fiske

Hvor er Willy?

Har du sett Willy, gutten med topplue og rødstripete genser? I bøkene Hvor er Willy?, Hvor er Willy nå?, Hvor er Willy? I Fantasiland, Hvor er Willy? I Hollywood, Hvor er Willy? På nye oppdrag, Hvor er Willy? Den fantastiske reisen og Hvor er Willy? Den store bildejakten er Willy på reise gjennom historien, og din oppgave blir å finne ham igjen i alt mylderet.

Hvor er Willy?

En i flokken, To kule katter og En er ikke to av Britta Teckentrup

Fine og fargerike bildebøker med morsomme lete-og-finne-vers, som gir leseren i oppgave å finne dyr og ting som skiller seg ut, eller to og to som er helt like.

En i flokken, To kule katter og En er ikke to av Britta Teckentrup

Jeg finner-bøkene av Jean Marzollo

Jeg finner skattejaktenJeg finner fantasi og Jeg finner mysterier er store fotobøker med detaljerte bilder. Til hvert bilde er det rimgåter med lete-og-finn-oppgaver for store og små. Noen oppgaver er lette, andre er vanskelige. Kan du finne alle?

 

Jeg finner-bøkene av Jean Marzollo

Byen, Dyreparken, Gården og Verdensrommet av Alexandra Koken

Flotte myldrebøker for lek og læring. Her får du faktaopplysninger om byen, dyreparken, gården og verdensrommet, store og små objekter som skal finnes og morsomme spørsmål som må besvares. 

 

Byen, Dyreparken, Gården og Verdensrommet av Alexandra Koken

Den gule døren og Den grønne døren av Mona Fossdal

Hva skjuler seg bak den gule og den grønne døren? I disse eventyrlige lete- og pekebøkene myldrer det av alver, feer, hekser, troll og havfruer. Kan du hjelpe dem med å finne alle de dyrebare skattene de har mistet? 

 

Den gule døren og Den grønne døren av Mona Fossdal

Kubbes album om alt av Åshild Kanstad Johnsen

Kubbe samler på så mye fint, og nå har han bestemt seg for å lage et album om ALT. Vi får se på de fineste konglene han har funnet, de rareste trærne han har sett og de beste tingene man kan tenke på når man skal sove. En spennende bildebok å gå på myldrejakt i!

 

Kubbes album om alt av Åshild Kanstad Johnsen

Google+