Hopp til hovedinnhold

Liker du Lucinda Riley?

Liker du Lucinda Riley?

Drøm deg bort med flere bøker som byr på historisk drama, kjærlighet og hemmeligheter.

Alice Harts fortapte blomster av Holly Ringland

Dette er den dramatiske og medrivende historien om ni år gamle Alice Hart som vokser opp på en avsondret gård ved Australias kyst. Alice mister foreldrene sine under grusomme omstendigheter der hun selv nesten setter livet til. Dette fører til at hun slutter å snakke, blir skilt fra lillebroren og sendt for å bo hos farmoren, June. June driver en blomstergård hvor det jobber en rekke kvinner med ulike og vanskelige historier bak seg. Det er disse, sammen med June, som skal lære Alice blomsterspråket som gjør det mulig å si noe om det det er umulig å snakke om.

 

Alice Harts fortapte blomster av Holly Ringland

Alle våre hemmeligheter av Hannah Beckerman

En historie som vil knuse hjertet ditt og en slutt som vil sette det sammen igjen. Alle familier bærer på hemmeligheter. Ikke minst gjelder det familien til Audrey. Hun bor i London med to døtre som ikke snakker sammen og to barnebarn som aldri har fått lov til å møte hverandre. En hemmelighet som går 30 år tilbake har splittet familien, men det er også den som i skjul har holdt dem sammen. Nå blir plutselig valget som en av dem tok for mange år siden avslørt. Etter flere tiår med taushet, kan familien til Audrey finne tilbake til hverandre? 

 

Alle våre hemmeligheter av Hannah Beckerman

De som er elsket av Victoria Hislop

En nydelig historie om kjærlighet, splittelse og forsoning. Athen, 1940. Themis er 14 år idet Tyskland okkuperer Hellas. Okkupasjonen lammer landet og fører til mat- mangel og store lidelser i befolkningen. Deretter splittes innbyggerne ytterligere av borgerkrig. I Themis' egen familie er de politiske motsetningene bitre og ødeleggende. Familiemedlemmene står på hver sin side i konflikten. Themis slutter seg til den kommunistiske hæren. Innen hun blir tatt til fange og sendt i fengsel på øya Makronisos, har hun hatt et kort kjærlighetsforhold til kapteinen for den militære enheten. 

 

De som er elsket av Victoria Hislop

Kvinner og barn først av Gill Paul

Om bord på Titanic er det er fargerikt persongalleri. En amerikansk millionær spiser middag med en vakker ung kvinne som ikke er hans kone. Juliette som er av fornem familie, men som har blitt gravid uten å være gift. Moren hennes som forsøker å gifte henne bort til en rik mann før det er for sent. Annie, en irsk småbarnsmor på vei til New York for å gjenforenes med ektemannen. I kaoset som oppstår i det båten er i ferd med å synke, kommer mange bort fra hverandre. Historien følger de som overlever, med sine sorger og hemmeligheter som preger dem resten av livet. 

 

Kvinner og barn først av Gill Paul

De tapte barna av Rosanna Ley

Spania, 1939: Julia sendes til et kloster i Barcelona for at hun skal være i trygghet under krigen som er i ferd med å bryte ut. Hun begynner å jobbe som frivillig på en fødselsklinikk, men har vansker med å godta klinikkens tvilsomme adopsjonspraksis. Julia har et sterkt ønske om å hjelpe kvinnene de tar imot, men hvor langt er hun villig til å strekke seg? England, 2011: flere måneder etter foreldrenes brå død klarer endelig Ruby å pakke ned eiendelene etter dem. Hun skal selge barndomshjemmet sitt, men underveis i prosessen avdekker hun en stor og avgjørende hemmelighet.

 

De tapte barna av Rosanna Ley

Klokkemakerens datter av Kate Morton

Sommeren 1862 skal en gruppe unge kunstnere, med den lidenskapelige og talentfulle Edward Radcliffe i spissen, tilbringe en sommer i Birchwood Manor i Oxfordshire. Innen sommeren er over, har en kvinne blitt skutt og drept, mens en annen kvinne er savnet. Et unikt arvestykke er også borte. Livet til Edward Radcliffe er ødelagt. Over 150 år senere oppdager Elodie Winslow, en ung arkivar i London, en skulderveske inneholdende to ting som tilsynelatende ikke har noe med hverandre å gjøre: et sepiafarget fotografi av en slående vakker kvinne kledd i viktorianske plagg, og en skisseblokk med en tegning av et hus som ligger ved en elv. Hvorfor føles Birchwood Manor så kjent for Elodie? Og hvem er kvinnen på fotografiet? Vil hun noensinne avsløre sine hemmeligheter?

 

Klokkemakerens datter av Kate Morton

Gracies hemmelighet av Santa Montefiore

Gracie lever et stille liv i Devon, England. Datteren Carina ser hun sjeldent til, og heller ikke barnebarnet Anastasia på 17. Da Gracie ser en annonse for et italiensk matlagingskurs i Toscana, får hun ånden over seg og bestiller reisen til alle tre. Carina og Anastasia stiller seg uforstående til hva som har rammet den vanligvis forsiktige Gracie. Vel fremme i Toscana, blir det snart tydelig at Gracie har en hemmelig fortid og fargerike historier som knytter seg uløselig til Italia. Fortellingene skaper nye bånd mellom de tre kvinnene.

 

Gracies hemmelighet av Santa Montefiore

Skjulestedene av Katherine Webb

Wiltshire, 1922. Femten år gamle Terta Cartwright har fått drømmejobben som stalljente på Manor Farm, som tilhører Hadleigh-familien. Irene Hadleigh sliter med å tilpasse seg det nye livet i søvnige Slaughterford etter at hun giftet seg med Alistair. For å ha noe å gjøre, begynner Irene å pusse opp Manor Farm. Underveis finner hun noe merkelig som har vært gjemt bort i huset i mange år, noe som skal snu opp ned på alt. Når en person som sto både Terta og Irene nær blir drept, kaster de seg ut i jakten på morderen. I løpet av en varm og sorgtung sommer skal de komme til å avdekke en sannhet som ingen av dem kunne ha forutsett.

 

Skjulestedene av Katherine Webb

Hotellet av Fiona Davis

Året er 1952, og sekretærstudenten Darby McLaughlin ankommer stedet som skal forvandle unge jenter til ekstraordinære kvinner: Barbizon Hotel for kvinner. Darby føler seg utilpass og lengter hjem. Men gjennom vennskapet med stuepiken Esme oppdager hun en ny side av New York: et pulserende natteliv, jazzklubber med forførende melodier og begjær i luften. 50 år senere er bygget gjort om til leiligheter, og det er knapt noen som husker hotellets storhetstid. Men Darby bor der fortsatt. Det går rykter om hennes hemmeligheter fra fortiden. Så fatter journalisten Rose Lewin interesse for Barbizons myteomspunne fortid.

 

Hotellet av Fiona Davis

Hjem til deg av Sarah Jio

Charlotte og mannen hennes er på bryllupsreise da båten deres kantrer. De kommer bort fra hverandre, og Charlotte strander sammen med den mystiske Gray på en øde øy. Ettersom årene går oppstår det dyp kjærlighet mellom dem. Men da Gray kommer med en dypt sjokkerende bekjennelse ser Charlotte ingen annen utvei enn å flykte fra øya. Vel hjemme oppdager hun at alt er forandret. Det er dessuten nesten umulig å skape seg et nytt liv med den intense medieinteressen tilbakekomsten hennes har skapt.

 

Hjem til deg av Sarah Jio

Den jeg var av Eliza Graham

Rosamond Hunter har hele livet flyktet fra fortiden, og har skyldfølelse for
ufrivillig å ha forårsaket morens død. Når jobben som sykepleier bringer henne tilbake til barndomshjemmet Fairfleet for å pleie en eldre mann, en flyktning fra andre verdenskrig, blir hun tvunget til å konfrontere spøkelsene som har hjemsøkt henne så lenge. Pasienten, Benny Gault, kom til Fairfleet første gang i 1939, etter å ha flyktet fra nazi-Tyskland på et «kindertransport»-tog.

 

Den jeg var av Eliza Graham

Fyrvokterens døtre av Jean E. Pendziwol

Et usannsynlig vennskap oppstår mellom Elizabeth, som er i ferd med å miste synet, og den småkriminelle tenåringsjenta Morgan, som ilegges samfunnstjeneste ved alders hjemmet der Elizabeth bor. Da Elizabeth kommer i besittelse av sin fars dagbøker, som oppdages på et skipsvrak, bistår Morgan med å tyde den nærmest uleselige teksten til historien om fyrvokteren på Porphyry-øya. Det viser seg at både Elizabeth og Morgan har en mystisk forbindelse til hendelsene som utspant seg på øya, 70 år tidligere.

 

Fyrvokterens døtre av Jean E. Pendziwol

Toscanas døtre av Chris Bohjalian  

Verdenskrigen som raser utenfor villaens murer i 1943, ser ikke ut til å bekymre den bemidlede Rosati-familien. Verden rykker plutselig nærmere da en tysk soldat ankommer villaen deres på et oppdrag i Toscana, og den unge Christina faller for ham. Et tiår senere, jakter en morder Rosati-familiens kvinner ned for fote. For å løse saken, må politietterforsker Serafina Bettini avsløre hemmeligheter som familiens kvinner har holdt skjult krigens dager.

 

Toscanas døtre av Chris Bohjalian

Pachinko av Min Jin Lee

Denne episke familiehistorien begynner i Japan-okkupert Korea tidlig på 1900-tallet. Sunja, datter av den driftige Hoonie, blir gravid og står forlatt tilbake av elskeren. Sunja reiser til Japan for å føde barnet hun venter. Dette er starten på en fortelling om kamp, diskriminering, fattigdom, katastrofer og hardt arbeid som vil prege Pachinko-familien igjennom fire generasjoner: fra den store depresjonen til 80-tallet, fra Korea via Japan til USA. Gjennom et halvt århundre følger vi Pachinko-familiens forsøk på å slå røtter i et land der de, dypest sett, er uønsket.

 

Pachinko av Min Jin Lee

Tekster fra forlagenes omtaler.

Google+