Hopp til hovedinnhold

Liker du Jojo Moyes?

Jojo Moyes

Her har vi samlet noen bøker som kan gi litt av den samme leseropplevelsen som Jojo Moyes. Ingrediensene er gjerne både romantikk, humor og forviklinger. Og så må det føles inderlig, ekte og rørende. Hovedpersonen oppdager kanskje noe nytt om seg selv, og endrer livet til det bedre. Dette er bøker man kan kose seg med.

Mer enn ord av Jill Santopolo

En inspirerende og romantisk roman om tap, kjærlighet og selvinnsikt, og hvordan vi velger hva slags liv vi er skapt for å leve. Nina Gregory har alltid vært en pliktoppfyllende datter. Faren har innprentet henne at det viktigste i livet er familie, omdømme og arv. Tim - barndomsvennen som etter hvert har blitt en hengiven kjæreste - føler det på samme måte. Men da faren dør, etterlater han seg en hemmelighet som ryster Nina til det innerste. 

Mer enn ord av Jill Santopolo

En italiensk affære av Lucy Diamond

Tre engelske kvinner møtes på et italienskkurs. Anna leter etter sin ukjente far, kanskje finner hun ham i Italia? Catherines mann har forlatt henne og barna for en annen kvinne. Omfanget av mannens utroskap og enorme svik begynner å gå opp for henne. Sophie er læreren på kurset. Hun ville mye heller vært tilbake i Sorrento enn å bo hjemme hos foreldrene sine. Mens kvinnene blir stadig bedre i italiensk, knytter de også nære vennskap. Det oppstår romantiske forbindelser i klassen. Hemmeligheter avsløres og det er tid for store avgjørelser. Livet tar noen uventede omveier og det kommer en tid for å si jeg elsker deg - ikke bare på italiensk.

 

En italiensk affære av Lucy Diamond

Kjæreste Emmie av Lia Louis

Emmie er hemmelig forelsket i Lucas, sin bestevenn gjennom mange år, men hun har aldri villet innrømme det. Så når hun blir bedt om å være forloveren i bryllupet hans faller verdenen hennes plutselig sammen. Emmie har dessuten en jobb hun ikke ser en fremtid i, en mor hun har et komplisert forhold til og en husvert som hun mistenker misliker henne sterkt. Oppdraget som motvillig forlover tvinger etter hvert Emmie til å ta et oppgjør med sin egen fortid, følelser og hemmeligheter, og den rollen hun nå spiller i sitt eget liv. Men hva er det hun egentlig vil?

 

Kjæreste Emmie av Lia Louis

En liste for livet av Lori Nelson Spielman

Da Brett var tenåring satte hun opp en liste over mål hun ville oppnå i livet, som: «lære fransk, skaffe hund, finne kjærligheten, hjelpe fattige, få barn osv». Nå er hun 34 år og har tilsynelatende alt: en god jobb i familiefirmaet og en stor leilighet hvor hun bor sammen med kjæresten. Listen har hun fullstendig glemt. Men når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. Istedenfor å bli utpekt som ny direktør for  firmaet, har moren laget en klausul i  testamentet. Brett må fullføre alle punktene på livslisten før hun får arven sin.

 

En liste for livet av Lori Nelson Spielman

Alt i et øyeblikk av Erica James

Mannen Floriana elsker skal gifte seg med en annen. Hun er invitert i bryllupet, men fast bestemt på å ikke dra. I et øyeblikks uopp merk som het havner hun i en bilulykke, og en ung mann og en gammel dame kommer henne til unnsetning. Dette skal bli starten på et varmt vennskap. «Alt i øyeblikket» er en historie om hvordan små øyeblikk kan forandre livet for alltid.

 

alt i ete øyeblikk

Stikkelsbærsøstre av Siri Østli

Marilyn og Marlene. To søstre oppkalt etter hver sin Hollywood-stjerne, men der stopper også likheten. Marlene er den flinke, den som har orden på alt i livet sitt, fra klær og hjem til livsledsager og eggløsninger. Likevel skal det vise seg at det er den bedårende Marilyn som har lettest for å få både venner og barn. Men nå er det synd på henne: «My» har mistet både mann, hjem og all selvtillit. Hun har krøpet til korset, tatt med seg datteren Amanda og flyttet hjem til mamma.

 

Stikkelsbærsøstre av Siri Østli

Prosjekt Rosie av Graeme Simsion

Don Tillmann er overbevist om at han vil forbli ugift resten av livet.  Etter en positiv bemerkning fra en bekjent kommer han imidlertid på andre tanker, og bestemmer seg for å sette i gang "Prosjekt kone". Ved hjelp av sin inngående kjennskap til statistikk og et avansert spørreskjema tar han fatt på oppgaven. Slik vet han med sikkerhet at den utkårede ikke skal jobbe i en bar, røyke, drikke eller komme for sent. Alt dette gjør Rosie Jarman. Men hun er smart, vakker og full av futt.

 

Prosjekt Rosie av Graeme Simsion

God karma av Marian Keyes

En dag mens hun sitter i bilkø forsøker Stella Sweeney å gjøre en god gjerning. Det resulterer i en bilulykke som endrer Stellas liv. Men denne hendelsen var begynnelsen på noe, og det fører Stella tusenvis av mil unna sitt gamle liv. Var det skjebnen eller karma? Burde hun være takknemlig eller fly forbanna? For første gang er ekte lykke innen Stellas rekkevidde, men er hun klar for å hoppe i det?  «God karma» handler om å miste det livet du hadde, for så å finne noe enda bedre. 

 

God karma av Marian Keyes

Tre ønsker av Liane Moriarty

Trillingene Cat, Lyn og Gemma har alltid vært i begivenhetenes sentrum. Cat er for tiden i sjokk etter å ha funnet ut at ektemannen har vært utro, Lyn er fremgangsrik og lever til syne lat ende i det perfekte ekteskap, mens Gemma er fjern og vimsete og ute av stand til å holde på en hemmelighet. Det som skulle være en hyggelig bursdagsfeiring ender med  krangling og et besøk på legevakten. Hvem var det som startet det denne gangen? Det er på tide å revurdere forholdet både dem imellom og til andre.

 

Tre ønsker av Liane Moriarty

Agnes i senga av Heidi Linde

Agnes lukker øynene og ser for seg begravelsen sin. Den fullsatte kirka, den hvite kista nesten skjult under  overdådige kranser, blomstene som strekker seg hele veien nedover midtgangen, den lille trykksaken med et fordelaktig fotografi av henne selv på forsiden; smilende og livsglad, et hjerteskjærende gjensyn med dette unge mennesket som så meningsløst skulle bli revet bort. Man kan dø av sorg, også, tenker Agnes, det har hun lest et sted. Agnes er 32 år, hun er blitt forlatt av kjæresten og flytter inn i farens leilighet. Her er hennes liv.

 

Agnes i senga av Heidi Linde

Velkommen til Floras kafé av Jenny Colgan

Flora MacKenzie trives i det pulserende bylivet i London hvor hun kan være anonym. Hun er håpløst forelsket i den kjekke, men arrogante sjefen sin. En viktig arbeidsoppgave tvinger Flora tilbake til øya og den lille, stille byen hun vokste opp i hvor alle kjenner henne og vet hvem hun er. Hun innser at hun må ta et oppgjør med fortidens feil før hun kan finne ut hvor fremtiden finnes. Dette er første bok i en trilogi.

 

Velkommen til Floras kafé av Jenny Colgan

Fie faller av Therese Aasvik

Fie bor på Snarøya med en perfekt ektemann og to barn, med plen helt ned til strandkanten. Hun jobber deltid i interiørbutikk, underholder damene i vinklubben med opp dikt ede på-kanten-historier og organiserer barnebursdager som om det var profesjonelle arrangement. Lykken er tilsynelatende fullkommen. Da hun får mistanke om at mannen er utro, tenker hun at det må være en snerten blondine på 20, og at hun ikke vil gi seg så lett! Men så viser det seg at mannen slett ikke har innledet et forhold til en yngre kvinne.

 

Fie faller av Therese Aasvik

Sonjas siste vilje av Åsa Hellberg

Da Sonja Gustavsson plutselig dør får hennes tre nærmeste venninner seg en real overraskelse. Lite visste de om at Sonja var søkkrik, og hun har dessuten testamentert hele formuen til dem. Men testamentet inneholder en klausul som sier at alle tre må si opp jobben og ta grep om sitt stusselige hverdagsliv. De griper sjansen: Susanna tar over et lite hotell i London, Rebecka skal pusse opp en luksusvilla på Mallorca, mens Maggan reiser til Paris for å skrive bok. Forviklingene står i kø for dem alle, men ved hjelp av hverandre finner de smått om senn en ny retning i livet. Helt til en glemt og fortrengt mann plutselig dukker opp i Paris ...

Sonjas siste vilje av Åsa Hellberg

Ensomme hjerter og hjemløse hunder av Lucy Dillon

Alt går galt for Rachel Fielding. Hun mister ikke bare den glamorøse  jobben sin, men også kjæresten og sin fantastiske leilighet i London sentrum. Da Rachel får vite at hun har arvet en gammel   tantes hus på landsbygda, endrer livet hennes seg totalt. For med på lasset følger også  tantens border collie og en kennel full av   hjemløse hunder. Til tross for at Rachel slett ikke er noe hundemenneske griper hun sjansen og bestemmer seg for å drive kennelen videre i tantens ånd. Men det skal snart vise seg at det er flere enn de hjemløse hundene som trenger hjelp.

 

Ensomme hjerter og hjemløse hunder av Lucy Dillon

 

 Tekst fra forlagenes omtaler.

Google+