Hopp til hovedinnhold

Lesetips i høstferien

Høstferie lesetips

Trenger du lesetips for høstferien? Her er våre anbefalinger om alt fra sauer til datavirus.

 Anne Helen anbefaler

Villsauboka av Hilde Bauer

En bok som jeg mener er et must for bønder som har villsau, og andre saueraser som skjøtter kulturlandskapet, og alle oss andre som nysgjerrige på sauen. I denne boken blir en mer kjent med sauen, deres velferd og kulturlandskapet de skjøtter .

9788282400374

Oda anbefaler

Countdown to zero day av Kim Zetter

Boken handler om Stuxnet-viruset som ble oppdaget i 2010. Dette var det første kjente viruset (eller dataorm) som spionerte på industrielle systemer. Ormen kunne også omprogrammere disse systemene. Boken er spennende og veldig godt skrevet. Forfatteren tar seg god tid til å forklare begreper og boken kan derfor også leses av folk som ikke har god greie på data. 

Countdown to Zero Day

 

Humlejakt av Dave Goulson hvor han forteller om sin jakt på verdens mest sjeldne humler. Forfatteren har en fantastisk fortellerevne. Hans sterke engasjement og kjærlighet for naturen skinner gjennom hele boken. Boken er sjarmerende og morsom samtidig som den forklarer leseren hvor viktige humler og bier er for naturen vår. En kjekk og spennende bok som jeg anbefaler til alle! 

Humlejakt

 

Carolyn anbefaler

En forbrytelse i familien av Sacha Batthyani

Batthyani begynner å grave i sin egen families historie. «Hva har det med meg å gjøre», tenker han. Tausheten rundt familiens brutale krigshistorie, blant annet aktiv deltakelse i en massakre på jøder, har ødelagt mye. Men forfatterens dypdykking i familiens historie fører også til forsoning og fred.

En forbrytelse i familien

 

Landet som lovet alt – min israelske reise av Sidsel Wold

Dette er en mangefasettert bok som både gir oss innblikk i Israel og Palestinas historie og samfunnsliv, og Sidsel Wolds egen politiske utvikling og forandring i syn på forholdene i Midt-Østen.

Landet som lovet alt

 

Marianne anbefaler 

Trine inviterer : menyer til hverdag og fest av Trine Sandberg

Trine er tilbake! Trine som har lært meg å bake boller. Trine som introduserte meg for den uslåelige kombinasjonen chili, hvitløk og ingefær. Trine Sandberg er for veldig mange en fast følgesvenn på kjøkkenet. Etter bøkene Trines mat og Trines mat 2 kommer nå boka Trine inviterer. Boka er bygget opp som en inspirasjonsbok til når du inviterer, enten mange gjester eller de nærmeste. Hvis du er av typen som liker å bruke litt av ferien på kjøkkenet, er det mange fristelser her. Selv har jeg sett meg ut pizza med pære, blåmuggost og valnøtter, brownie med sjokoladekrem og chili sin carne med søtpotet. Bloggen til Trine finner du her.

Trine inviterer  menyer til hverdag og fest av Trine Sandberg

 

Ebbe anbefaler

Glemte minner. Historien om 230 deLillos sanger av Yngve Knausgård og Lars Lillo-Stenberg

Alle vel et forhold til deLillos-sangene «Min beibi dro av sted» , «Hjernen er alene», «Smak av honning»  «Neste sommer» eller andre av delillos sine sanger som har blitt norske pop-klassikere. I denne boka får du høre historien bak alle deLillos-sangene.  Yngve Knausgård (Ja, bror til Karl Ove) intervjuer deLillos-sjef Lars Lillo-Stenberg og de snakker seg gjennom alle sangene : Hvor og hvorfor de ble skrevet, hvor de ble innspilt og så videre. Dette er en fin bok som ble en annerledes og velskrevet band-biografi. Anbefales! 

Glemte minner Historien om 230 deLillos sanger

 

Susanne anbefaler

Orientekspressen : en vårreise av Torbjørn Færøvik

I Orientekspressen – en  vårreise tar Færøvik oss med på en reise fra London til Samarkand i Usbeksitan. Reisen går igjennom 22 byer i 12 land. Selvopplevde hendelser veves sammen med historien om den legendariske Orientekspressen, gamle handelsveier, byene og landene han  besøker. Det hele foregår i rolig tempo og med langt mindre dramatikk enn på Agathe Christies Mord på Orientekspressen. En lærerik og underholdende bok. God bokreise!

Orientekspressen  en vårreise av Torbjørn Færøvik

 

Astri anbefaler

Fortielser : min jødiske familiehistorie  av Monica Csango

Monica Csango er en av 1500 jøder i Norge. I hennes barndom ble det jødiske knapt nevnt. Som voksen begynte hun å undersøke sin egen families bakgrunn. Det hun fant var en dramatisk og tung historie. I denne gripende og personlige beretningen beskriver Csango sin barndom og forholdet til faren. Vi møter hennes ungarsk-jødiske farfar, som forsvinner på mystisk vis under andre verdenskrig og farmoren som sitter knust tilbake.

Fortielser  min jødiske familiehistorie  av Monica Csango

Google+