Hopp til hovedinnhold

Lesetips for sommeren

Lesetips for sommeren

Sølvbergets ansatte gir deg en fyldig liste med boktips til feriedagene. 

Bokpratene i Kulturbiblioteket er svært populære. Arrangementene finner sted hver torsdag, og sesongen avsluttes alltid med at Sølvbergets egne ansatte anbefaler bøker til sommerferien (og til julegaver i høstsesongen). 

Superlitteraturformidlere

Torsdag 6. juni var det altså bibliotekets superlitteraturformidlere som skal inspirerte de mange som var møtte opp. Nedenfor finner du listen med bøker fra hver enkelt ansatte, og er du på utkikk etter flere boktips så sjekk gjerne ut seksjonen Lesetips på disse nettsidene.

Bøkene kan du også søke opp i bibliotekets samling og reservere. Bruk søkefeltet øverst til høyre på nettsiden. 

Mette

Mette Langeland anbefaler:

Ingelin Røssland: Kirsebærtre
Siri Østli: Pikekyss og djevelkake

Mette benyttet også anledningen til å presentere bibliotekets ebok-tilbud. Les mer om #ebokbib på våre nettsider. 
Følg Mette på Twitter - @baguettis 


EspenRøsbak

Espen Røsbak anbefaler:
Tomas Tranströmer: Air Mail

Tranströmer er kanskje den internasjonalt best kjente skandinaviske lyriker i dag. Han er oversatt til omkring 50 språk og ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 2011.
Røsbak er sjef for litteraturfestivalen Kapittel. Følg ham gjerne på Twitter - @espenrosbak


Ann-HelenHatlestad

Ann-Helen Hatlestad anbefaler:

Marianne Cedervall: Dødsønsket og Den svarte vinteren

Hatlestad er bibliotekar ved Barne- og ungdomsbiblioteket, men denne gangen hadde hun altså med seg krimanbefalinger. Bøkene finner du i bibliotekets katalog. Mange gode lesetips for barn finner du i avdelingens egen seksjon for lesetips her på nettsidene


Aud Jorunn Aano anbefaler:
Bjørn Sortland: Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar. 
Les Aud Jorunns omtale av boken her.  


Åsmund Ådnøy anbefaler:

åsmundådnøy

Tore Skeie: Alv Erlingsson – historien om en adelsmanns undergang (2009)
- Virkelighetens «Game of Thrones», fra den norske middelalderen. I den kontinuerlige maktkampen mellom Skottland, Norge, Hansaforbundet, Danmark og Sverige sitter adelsmannen Alv Erlingsson til slutt igjen med svarteper. Han henrettes på middelaldersk bestialsk vis i Skåne i 1290 for sine forbrytelser.

Tore Skeie skriver med historikerens grundighet og nøkternhet om både Alv og middelalderens tankesett, uten at det blir tørt. Oppfølgeren «Jomfruen fra Norge» kom i fjor. Den er like god, og der drypper det enda mer blod.
 
Toby Young: Hvordan miste venner i New York (2001):
- Kjendisfiksert britisk journalist med dårlige sosiale antenner drar til New York for å skrive i Vanity Fair, og det går helt galt. Memoarene til Toby Young handler mest om ham selv, men også om mediebransjen og ikke minst om forskjellen mellom amerikanere og briter, og mellom drøm og virkelighet.

Hvis ingenting av dette interesserer deg, skal du lese den likevel, for den er ekstremt morsom.

Oppfølgeren «The sound of no hands clapping» handler om Youngs forsøk på å bli manusforfatter i Hollywood. Pinlighetene står i kø der også.


Siv-Merethe Søbye anbefaler:

Marianne Kaurin : Nærmere høst
Oslo, høsten 1942. Den jødiske familiens Sterns hverdag blir stadig verre. Lite mat, tilgrising av butikklokaler, J stemplet i passet. Mens far Isak prøver å skjerme familien og grubler på om han skal forsøke å få dem ut av landet, følger vi den gryende kjærlighetshistorien mellom den unge Ilse og nabogutten Herman. Og 26. oktober, morgenen for arrestasjonene av alle mannlige jøder, nærmer seg ubønnhørlig.

Vakker, gripende bok, som både kan leses som en kjærlighetshistorie og en historisk roman. Kanskje vil den bli lest forskjellig av unge og voksne?

 R.J. Palacio: Mirakel
- Hvis du skal unne deg en nydelig, helskjønn, trist og likevel morsom bok i år, må du bli kjent med August!  Han er ti år, gjennomoperert syndrombarn og har aldri gått på skole. Selvironisk sier han om seg selv at uansett hvor stygg du kan tenke deg at han er, ser han verre ut. Hvordan det går å starte på skolen da, kan du lese om i boka.


EliSeim

Eli Seim anbefaler:

Juha Itkonen: Sytten 
- Les Elis omtale av boken på bloggen Bibliotekarene anbefaler
Håkan Nesser : Himmel over London
- Denne er også omtalt på bibliotekarbloggen.  

Følg Eli på Twitter: @seimeli

 


Egil Henriksen anbefaler:
Ferdinand von Schirach: Collini-saken
Herman Koch: Sommerhus med svømmebasseng.
Judith Hermann: Alice

Linn Tønnessen anbefaler:
Bonnie Jo Campbell: En elv en gang
Silvia Avallone: Stål
Erik Valeur: Det syvende barnet

Google+