Hopp til hovedinnhold

Klart du kan ha høns i hagen

Klart du kan ha høns i hagen

Før høna og egget kom bøkene og musikken

 

Hva er bedre enn en påskefrokost med nybakte rundstykker, kokte egg, speilegg, eggerøre, omelett og bacon. Selvfølgelig skal du også bake noen kaker og lage vafler.

Krise! Du har ikke handlet egg til påske og har heller ikke lyst til å dra til butikken.

Da kan du angre på at du ikke kjøpte de kyllingene sist sommer.

Frykt ikke, det kommer en ny sommer og nå har du god tid til å lese deg opp på alt det du behøver å vite før kyllingene skal hjem.

Naboene liker kanskje å sove lenge når de har fri, å bli vekt kl. 5 på morgenen er ganske drøyt for de fleste.  Ro ned dette er ikke noe problem for hønene dine vil klare seg godt uten en hane som galer fra morgen til kveld.

Du behøver heller ikke være snekker for å kunne bygge et hønsehus, en bibliotekar har klart det så uansett tommeltotter fikser du det. Det er ikke nødvendig med stor hage.

Før du går videre kan du passe på å komme i skikkelig stemning med denne spillelisten som inneholder utsøkt musikk for alle fjærkre entusiaster.

 

 

 

gadf

Sjekk ut facebookgruppen: Høner i hagen som er en gruppe for alle som har/har hatt/gjerne skulle hatt høner i hagen. 

Vi er nå 20.499 medlemmer, du kan bli nummer 20.500

 

Her ser du mine fine høner, de er av rasene: Wyandott , New hampshire og Australorps

1

5

2

 

SpørBibliotekaren

 

Så var det turen til biblioteket for å låne og lese seg opp på hønsehold:

 

9788232801923

Alt du trenger å vite om bygging, stell og trivsel

Det er stadig flere som også ønsker å ha høns i hagen, både for å få ferske egg, og for kosen med hønsehold. Denne boken er skrevet for deg som har et ønske om å drive med høns på hobbybasis. Den viser hvordan du kommer i gang med eget hønsehold, hvordan du bygger hønsehus og hønsegård. Du får også en innføring i hønsenes historie, dyrenes adferd og ulike hønseraser. Boken forklarer hvordan man forer og driver avl, og gjør rede for problemer og utfordringer som kan dukke opp i forbindelse med hønseholdet. Den er først og fremst skrevet for nybegynnere, men vil også inneholde opplysninger til de mer erfarne.

Lån: Høns i hagen av Sindre Hunsbedt

 

 

 

494_131279570

Boka forteller leseren det han trenger å vite for å holde et mindre antall høns i hagen eller på gården. Forfatteren går bla. igjennom forskjellige typer høns, hvordan man kan bygge et hønsehus og hva slags stell og for hønene skal ha.

Det er mange som ønsker å gå ut i sin egen hage og hente seg et egg til frokost. Dette trenger ikke være en uoppnåelig drøm. Denne boka tar for seg hvilke krav som stilles for at høns skal få et fullgodt liv. Boken tar for seg hvordan man bygger et hønsehus, hvilke raser man bør velge, hvordan kyllingene skal håndteres og hva man skal gjøre med en syk høne. Flere hønseeiere deler også sine personlige erfaringer. Kan også leses på bokhylla.no

Lån: Hønsehold i hagen av Steen Larsen

 

 

 

9788241908651

Det er mange som ønsker å gå ut i sin egen hage og hente seg et egg til frokost. Dette trenger ikke være en uoppnåelig drøm. Denne boka tar for seg hvilke krav som stilles for at høns skal få et fullgodt liv. Boken tar for seg hvordan man bygger et hønsehus, hvilke raser man bør velge, hvordan kyllingene skal håndteres og hva man skal gjøre med en syk høne. Flere hønseeiere deler også sine personlige erfaringer.

Lån: Med høns i hagen av Anette Sievers

 

 

 

unnamed

Fin liten håndbok, hvis man har eller overveier å skaffe høns.

Lån: Høns i haven av Hilbert Jensen (på dansk)

 

 

Om du synes det meste er bedre på film kan jeg anbefale Monte Hellmans Cockfighter fra 1974 som er basert på en roman (som du selvfølgelig må lese) av eminente Charles Willeford. Det at Warren Oates og Harry Dean Stanton + diverse fjærkre gjør jo denne filmen til noe alle bør se.

 

 

Og selvfølgelig  Flukten fra hønsegården som også er en fin film (men litt skummel)

 

 

 

 

 

 

 

 

Les mer

Tamhøns

Google+