Hopp til hovedinnhold

Klar for litt hjernetrim?

Klar for litt hjernetrim?

Enten du vil teste din IQ, holde quiz eller få bedre hukommelse, har vi bøkene du trenger på biblioteket.

"Hvilken bokstav skal erstatte spørsmålstegnet i denne oppgaven?". Noen mennesker blir veldig glade og ivrige når de ser sånt. Andre trekkes mot kunnskapsoppgaver, og har stålkontroll på all verdens hovedsteder. Andre igjen vil bare bli bedre til å huske pensum. Uansett hvilken eller hvilke kategorier du faller inn under, her kommer noen boktips som vil skjerpe de små grå.  

Hukommelse

best of memo

Bedre hukommelse av Oddbjørn By

Ville det ikke vært fint å huske hele pensumboka eller navnet på alle du møter? Oddbjørn By satte verdensrekord i hukommelse i 2006 og kjenner de beste utøverne i verden. Han vet at det ikke finnes noen teknikker som gjør at du kan huske en hel bok. Du kan heller ikke huske absolutt alt - for alltid. Men som vist på Schrödingers Katt og Newton går an å bli mye flinkere til å huske, ved å lære Memo. Memo er en kombinasjon av de beste hukommelsesteknikkene fra antikken og teknikker Oddbjørn By har lært av konkurrenter i VM eller laget selv. 

 

Memo-italiensk1

Lær italiensk av Oddbjørn By

Tingen med mange språkkurs og bøker er at det er titusener av gloser. Det blir for mye, og vi får ingen hjelp til hvordan vi skal huske. I denne boka lærer du effektive teknikker for å huske de tusen mest brukte ordene på italiensk. Du kommer veldig langt med tusen ord.

 

tenk deg smart

Tenk deg smart : 50 tips og øvelser

Hjernen er langt mer fleksibel og formbar enn man tidligere hadde forestilt seg, og den produserer nye nevroner etter hvert som vi eldes. Alle som én har vi et ekstraordinært potensiale til å endre oss selv og det er aldri for sent (eller for tidlig) å trene opp hjernen din og prøve ut nye måter å se på verden på. Denne boken er en vitaminbombe til hjernen din. Den inneholder 50 øvelser og perspektiver som kan øke ditt velvære, hjelpe deg å mestre følelsene dine, utvikle konsentrasjonen, forbedre hukommelsen og oppmerksomheten, styrke forbindelsen mellom venstre og høyre hjernehalvdel og skjerpe tilstedeværelsen din.

 

 

lær å huske

Lær å huske av Dominic o' Brien

Lær å huske bygger på de usedvanlige evnene til Dominic O'Brien, sju ganger verdensmester i hukommelse. Han presenterer et unikt repertoar av velprøvde og effektive metoder å forbedre hukommelsen på, i tillegg til en mengde teknikker som kan brukes til ulike praktiske formål, fra å memorere en tale eller en handleliste til å huske navn og ansikter.

Hjernetrim

 

9788202304768

Einsteins gåte : gåter, paradokser og nøtter som trimmer hjernen av Jeremy Stangroon

Utfordringene i denne boka vil holde deg og hjernen din i topp form etter hvert som du løser dem. Her finner du både Einstein gåte og flere andre kjente og ukjente nøtter, paradokser og gåter – noe for enhver smak og i alle vanskelighetsgrader.

En mann peker på et portrett, og sier: ”Jeg har ingen brødre eller søstre, men den mannens far er min fars sønn.” Hvem er avbildet?

 

hjernetrim

Hjernetrim for folk flest av James Harrison

Hjernetrim for folk flest inneholder over 200 spennende og varierte oppgaver som er laget for å få deg til å utnytte hjernens kapasitet maksimalt. Oppgavene vil hjelpe deg med å bedre dine språklige ferdigheter, forbedre tallforståelsen og hukommelsen, skjerpe konsentrasjonen og tenke mer kreativt. Du får også nyttig informasjon om hvordan hjernen fungerer, og om mat, trening og andre stimuli som påvirker hjernens kapasitet. I tillegg lærer du effektive teknikker som du vil ha god nytte av i hverdagen. 

 

enigma

Enigma : nøtter, gåter og annen hjernetrim av Fabrice Mazza

I denne praktfulle boken finner du 222 utfordrende mysterier, nøtter og gåter. Her er det noe å bryne seg på for alle og enhver. Oppgavene er i alle vanskelighetsgrader, fra lett til hjerterå. Det er bare å skjerpe de små grå og sette i gang. Du kan bryne deg på bokstaver, ord eller tall, så vel som logiske rekker og andre klassiske hjerneøvelser. 

Quiz

 

quizmiks

Quizmiks av Geir Mong

Nordmenn elsker quiz, enten det er på puben, i selskaper, på hytta eller hjemme. Her får dere 1300 spørsmål for hele familien, inkludert 200 junior-spørsmål, ordnet i passe lange quizer. Hvem i familien eller vennekretsen vet mest om pop, sport, politikk, film, TV, natur og vitenskap eller geografi? Vanskelighetsgraden varierer, men de fleste vil kunne svare på mange av utfordringene. 

 

roga_quiz_[1]

Rogaquiz av Ola Fintland og Tarald Aano

Hva heter sangen som gjorde Silje Vige fra Jørpeland kjent? Når skjedde Nokas-ranet? Hva er mellomnavnet til Ernst Baasland? Hvilket lag har slått Viking i cupfinalen to ganger? I hvilken kommune ligger Rogalands østligste punkt? Disse, og 795 andre spørsmål fra Rogaland, finner du i denne boka som er laget av Aftenblad-journalistene Ola Fintland og Tarald Aano. Så nå er det bare å sette i gang: Test deg selv. Konkurrer med venner og familie. Eller les deg opp for å imponere kollegene dine med nyttig og unyttig kunnskap!

 

 

IQ

 

iq

IQ-hjernetrim av Joe Cameron

Sett dine mentale krefter på prøve i en rekke fascinerende og utfordrende oppgaver. IQ-hjernetrim er delt i tyve nivåer med økende vanskelighetsgrad, og hvert kapittel linneholder ulike spørsmålstyper for å pirre og stimulere dine små grå celler.

Google+