Hopp til hovedinnhold

K.G. van Loon, "Pasjonsfrukt": På leting etter en far

Foto: Eli seim

Boktips: Spennende og fengslende om en manns identitetskrise, om forholdet mellom far og sønn - og om to kjærlighetsforhold

Loom: Pasjonsfrukt

Armin vil gjerne ha barn med samboeren sin, og sammen oppsøker de lege for å sjekke hvorfor de ikke lykkes. Da kommer sjokkbudskapet: Armin er steril - og har alltid vært det.  Problemet er at han har en sønn, Bo, som er 14 år, og at Bos mor Monika døde for flere år siden. Armin er altså ikke Bos far, og han kan ikke spørre Monika om hvem det er. 

Prisbelønt i Nederland

Armin blir kastet ut i en identitetskrise, der han tvinger seg selv til å gå gjennom livet sitt med Monika for å finne eventuelle farskandidater. Han må også ta opp forholdet til sønnen Bo til ny vurdering. De to har et usedvanlig godt forhold, og alle synes de ligner hverandre.  

Fengslende

Dette er en spennende og fengslende roman om forholdet mellom far og sønn - og om to kjærlighetsforhold. K.G. van Loon fikk Nederlands mest prestisjetunge litteraturpris for Pasjonsfrukt.

Følg meg på Twitter: @megaas

Forlagsomtale av boka

Armin er enkemann, og har en sønn, Bo. Da han vil få barn med sin nye kone, Ellen, forteller doktoren at han er steril, og at han alltid har vært det. Armin må gå tilbake i livet sitt, og tenke gjennom alt han hadde sammen med sin første kone, Monika. Armin oppsøker mannlige venner og forsøker å finne likheter med Bo, men Bo ligner bare på Monika og Armin

Cappelen, 2001

Google+