Hopp til hovedinnhold

Julegavetips når det nærmer seg

Julegavetips når det nærmer seg

Mangler du fortsatt noen gaver? Sjekk hva noen av bibliotekarene på Kulturbiblioteket anbefaler:

Kulturbiblioteket i 2. etasje er en gullgruver for alle som er interessert i skjønnlitteratur, faglitteratur og tegneserier. Alle våre lesetips finner du på Sølvberget.no/lesetips. Her er noen ferske tips: 

Gitte Furuset anbefaler: 

juksemaker

Juksemaker av Helene Guåker

- Vilde har begynt på musikklinja på videregående, men passer ikke inn. Hun elsker å skrive, men hun føler seg ganske alene om å tro at hun kan bli forfatter. Dette er en sterk historie om å være utenfor, men likevel klare å finne sin egen vei og satse på det som er riktig for en selv.

Elisabet Horpestad anbefaler:

Norsk sokkel av Heidi Linde

- Boka består av flere historier som er løst knyttet sammen. Hver historie belyser et tema fra velferds-Norge i dag. Det blir gjort på nydelig vis med varme og humor. Personene blir gjenkjennelige og man blir glad i dem!

Marita Aksnes anbefaler:

urolige

Linn Ullmann har skrevet romanen De urolige, en selvbiografisk roman om sine foreldre Ingmar Bergman og Liv Ullmann. Linn Ullmann skriver nydelig og innsiktsfullt om alle de fortellingene og minnene som utgjør et liv, og hvordan barnet ser seg selv inn i foreldrenes liv.

Mine strikkeglade venninner får i år strikkeboka Klompelompe av Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland. Her er det mange fine oppskrifter på deilige strikkeplagg til kidsa, og det finnes både enkle og mer kompliserte oppskrifter

Aud Jorunn Aano anbefaler:

silkeormen

Til ren underholdning. Robert Galbrath (pseud. For J.K.Rowling) : Silkeormen. Fabelaktig retro-krim fra London og omegn. Hvis du blander universet til Agatha Christie og P.D.James så får du denne! Carmoran Strike er en annerledes helt, sønn av en megakjent rockestjeren og med et ben mindre etter soldatopphold i Afganistan. Han er privatdetektiv med sin søte, flinke sekretær Robin. Robin er forlovet med en annen, men vi venter bare på bruddet… Engelsk vidd, strålende fortellerglede, ingen grusomme blodige scener bortsett fra liket. Og frekke avsløringer fra forlagsmiljøer. Pur underholdning. Ta med deg den første i tillegg (Når gjøken galer) – den er sikkert kommet i pocket.

Til den som ønsker litt større utfordinger : Anne Oterholm: Liljekonvallpiken. Klaustrofobisk og skremmende om Merete som er nyskilt og både ensom og sosial, lykkelig og ulykkelig. Hennes liv blir fortalt oss gjennom kikkeren Jonas sitt blikk. Godt beskrevet i alt sitt ubehag. Hater eller elsker han? Drømmer han eller vokter han? Boka er fortjenet nominert til Brageprisen. Oterholm er lest av altfor få. Jeg er svært begeistret for hennes forfatterskap.

Den gode fortelling; Elisaabeth Strouts Olive Kitteridge. Egentlig er hverdagsskildring fra en hvilken som helst liten amerikansk by, men hovedpersonen er en meget sammensatt, spennende kvinneskikkelse.  Olive står tilsynelatende opp med feil fot hver eneste dag. Hun glefser og kjefter og irriterer seg og maser. Men hun elsker også og blir elsket av si uendelig tålmodlige mann. En flott fortalt bok om menneskesinnets mangfoldige sider. Boka er filmatisert av HbO og er av topp kvalitet. 


Flere julegavetips? 

Google+