Hopp til hovedinnhold

Johan Harstad, "Darlah": Tidenes beste ungdomsbok?

Johan Harstad, "Darlah": Tidenes beste ungdomsbok?

Dagbladet og nettstedet Ubok.no har kåret Darlah av Johan Harstad til tidenes beste norske ungdomsbok. 

 

darlahomslag

Stavangerforfatteren Johan Harstad ble i 2007 utfordret av Stavanger kulturhus til å skrive en bok som skulle bli en gave til alle 9. klassingene i Rogaland. Resultatet ble sci-fi-thrilleren Darlah som nå har blitt kåret til tidenes beste norske ungdomsbok. Fortellingen tar utgangspunkt i at NASA lanserer et historisk lotteri for ungdom, hvor premien er en reise til månen. 

Jurymedlem Cathrine Krøger beskriver den som "en typisk ungdomsbok fra vår tid. En science fiction, som ved siden av fantasy har vært den dominerende ungdomsboksjangeren det siste tiåret. Underlige ting skjer da mannskapet lander. Kraftgeneratoren svikter, luker låses, en etter en av mannskapet forsvinner, og etter hvert utvikles plottet til en skrekkthriller med bibelske endetidsallusjoner."

Boka ble filmatisert, og både boka, lydboken og filmen kan selvfølgelig lånes på biblioteket.

Da boka ble delt ut til alle 9. klassingene i Rogaland ble det også utarbeidet en lærerveiledning (se vedlagt pdf-fil i høyre marg).

Harstad-Johan

Norsk forfatter. Født i Stavanger i 1979. Kanskje best kjent for romanen Buzz Aldrin, hvor blir det av deg i alt mylderet (2005) som også ble filmatisert. I 2008 mottok han brageprisen for sci-fi-thrilleren Darlah

Google+