Hopp til hovedinnhold

Hvordan finne den rette?

Under mottoet "Det finnes fantastiske bøker der ute, men hvordan finne den rette?" ble nettstedet ønskebok.no lansert.

Dette er en ny og spennende måte å orientere seg i bøkenes verden på. Ja, ikke bare bøker forresten, du finner filmer og lydbøker her også. På Ønskebok finner du ikke fram til bøker etter forfatter og tittel, men etter innhold. Velg blant flere innholdselementer og andre karakteristika, og du får opp forslag til bøker. Hva med en nydelig, morsom, lang bok? Eller en kort, trist bok med mye sex? De fleste kombinasjoner gir treff, kanskje ikke alltid midt i blinken, men du får kanskje lyst å lese boka likevel? I så fall leder nettstedet deg til nærmeste bibliotek. Hvis du lurer på om vi har boka, filmen eller lydboka, bruker du søkefeltet øverst til høyre på sida vår.

Bibliotekarer over hele landet deltar i oppbyggingen av denne databasen. Foreløping inneholder den for det meste nyere bøker, men etterhvert vil den bli stadig større.

Andre boknettsteder
Library thing er en annen type nettsted. Her kan du selv legge inn boksamlinga di og kommentere det du har lest. Dermed oppstår en svær bokdatabase med anbefalinger fra andre, diskusjonsfora og morsomme lister. Et nettsted for de som elsker bøker!

Foreningen !Les har knyttet til seg bokbloggere. Det er ungdom som skriver om bøker de har lest, både ungdoms- og voksenbøker er med her

Sverger du fremdeles til de gode gamle bokanmeldelsene, er Bokavisen.no noe for deg. Her kan du søke på forfatter og tittel og finne bokanmeldelser fra flere aviser samlet.

Google+