Hopp til hovedinnhold

Happy tears

Happy tears

Å lese kan bety å drømme seg helt bort fra hverdagen. Dette er bøker som varmer hjertet litt ekstra, og kanskje rører deg til å felle noen gledestårer!

 

Den ene pluss en av Jojo Moyes

Jess er alenemor til to barn, og lever et litt kaotisk liv hvor hun sliter med å få endene til å møtes. Da datteren hennes får tilbud om å være med i en mattekonkurranse i Skottland, legger familien ut på en roadtrip i en bil som knapt henger sammen. Her er det bare å spenne seg fast for en tur full av utfordringer, humor, uventet kjærlighet og romantikk. Grunnen til at jeg liker Jojo Moyes så godt er at hun har så stor fortellerglede, og at bøkene er fulle av energi og liv. Det er bare å la seg sjarmere!

 

 

En liste for livet av Lori Spielman

Som tenåring skrev Brett en liste med mål i livet; lære fransk, dra til Paris, få hund, finne kjærligheten, få barn... Nå har hun blitt 34 år gammel og har helt glemt at hun noen gang skrev denne listen. Når moren dør i kreft, ber hun i sitt testamente om at Brett skal fullføre alle punktene på listen innen et år. I starten føles det som en umulig oppgave for Brett, men hun begynner i det små, og snart er hele livet hennes snudd på hodet. Utrolig rørende bok om å finne ut hva som gir mening i ens eget liv.

 

 

Alt i et øyeblikk av Erica James

Det er bare å finne fram pleddet og tekoppen, for dette er en skikkelig kosebok. Floriana er på vei hjem, fordypet i egne tanker om at hennes store kjærlighet skal gifte seg med en annen. Plutselig blir hun påkjørt, og siden sjåføren stikker av blir hun liggende hjelpeløs alene på gata. Heldigvis kommer det ilende til en mann og en gammel dame som tilfeldigvis er i nærheten, og de blir med henne til sykehuset og passer på henne i dagene etterpå. Ut av dette møtet vokser det fram et sterkt vennskap mellom disse tre, og det blir en veldig fin historie om hvor mye det betyr å ha venner som bryr seg og vil deg godt. Esme, den gamle damen i trekløveret, har i tillegg en spennende kjærlighetshistorie fra sine yngre dager som nøstes opp. 

 

Prosjekt Rosie av Graeme Simsion

Prosjekt Rosie er en litt annerledes og veldig sjarmerende kjærlighetsroman. Don har bestemt seg for å finne seg en kjæreste, og han har en mengde krav til "den rette". Don har Asperger, så framfor å følge følelsene sine, foretrekker han å gå mer vitenskapelig til verks for å finne kjærligheten. Han lager derfor et enormt spørreskjema for å sile ut damer som ikke oppfyller alle krav. Men så dukker Rosie opp. Hun er spontan, distré, og kvalifiserer ikke til å bli Dons kjæreste i det hele tatt. Men kanskje Don etterhvert forstår at kjærligheten ikke alltid er like logisk? Jeg likte veldig godt å lese om Don og Rosies fine, kronglete vei til å finne sammen. Don opplever også mange utfordringer på grunn av autismen, noe som er fortalt med mye varm humor.

 

Fie faller av Therese Aasvik

Fie er gift med en rik mann, har to barn og bor i Bærum. For Fie handler det meste om status og fasade, og det viktigste for henne er å fremstå som vellykka og perfekt. Når mannen hennes innrømmer at han vil skilles fordi han har funnet en annen, rakner glansbildet fullstendig, og Fie står naken igjen uten noe fotfeste. Hvem er hun nå? Boka handler om Fies fall, og hvordan hun skal klare å finne seg selv og lykken uten at det er basert på overfladiske ting. Jeg syntes først at Fie var snobbete og ganske ufordragelig, men utover i boka fikk jeg mer sympati for henne og feilene hun gjør, og respekt for måten hun kjemper seg opp igjen etter samlivsbruddet.

 

Stikkelsbærsøstre av Siri Østli

My forlater mannen sin fordi han har vært utro, tar med seg datteren sin og flytter inn hos sin egen mor. My forsøker så godt hun kan å komme gjennom krisen og alt kaoset den fører med seg, med barnevernet og eks-svigermor truende i bakgrunnen. My føler seg ofte dømt av søsteren sin Marlene, som har full kontroll og orden på livet sitt. Siri Østli treffer spikeren på hodet når hun skriver om det å være en familie, og om hvordan man kan ha litt inngrodde roller ovenfor hverandre. Men når alt kommer til alt så er familien det viktigste man har, og når alt annet rakner så har man hverandre. 

Google+