Hopp til hovedinnhold

Gode engelske ebøker du kan laste ned

Engelske bøker i Libby

Visste du at du kan låne flere tusen engelske e-bøker og e-lydbøker fra Sølvberget? Her er et lite utvalg. 

Olga Tokarczuk – Flights

Ikke mange forfattere kan skryte av at de i det 21. århundre har skapt en egen litterær sjanger, men det må man nesten si om Olga Tokarczuk. Jeg har aldri lest noe lignende. Det er som en flytende masse av tekst som beveger seg i rommet mellom essay, novelle og roman.

Det høres kanskje ikke så innbydende ut, men på grunn av hennes kvaliteter som forfatter er det fullstendig fascinerende. Alle tekstene i denne boken, som heter Løperne på norsk, henger sammen løst knyttet av en felles leseopplevelse, eller stemning, eller tema. Les, eller lytt til dette. Det er noe helt unikt. Hun fikk nobelprisen i 2019.

Finnes som e-bok og e-lydbok i Libby

 

Flights Olga Tokarczuk

 

Jane Austen – Pride and Prejudice (og alt annet hun har skrevet, men jeg måtte jo velge en)

En av moderne litteraturhistories mest filmatiserte og leste bøker. Det er fordi den bare er skikkelig bra. Det er nesten ikke til å tro at denne boken er over 200 år gammel. Selv om de har mye rart for seg som føles fremmed i dag, så er menneskene så utrolig lette å gjenkjenne og å føle empati med. Les eller hør, eller gjør begge deler samtidig.

Finnes som e-bok og e-lydbok i Libby

 

Pride and prejudice

 

Orson Scott Card – Ender’s game

Dette er spennende science-fiction om en ung gutt som er alet opp for å redde verden fra invaderende aliens. Med noen få unntak, for eksempel den klassiske serien The Foundation av Isaac Asimov, og Ernest Clines Ready player one (begge finnes i Libby), er jeg ikke vant til å lese science-fiction. Ender’s game er en intenst spennende og lettlest bok om vennskap, fremmedfrykt og vanskelige valg. Det er en enkel historie, men den fungerer fint som underholdning.
Den har vært obligatorisk lesning for store deler av USAs militær på grunn av at de mener den blant annet gir innsikt i lederskap og etikk.

Finnes som e-lydbok i Libby

 

Enders game

 

 

John le Carre – The constant gardener

En overraskende vakker kjærlighetsfortelling fra spionromanens absolutte konge. Det er en sterkt samfunnskritisk bok om en mann som sitter igjen med mange spørsmål etter at hans kone dør. Den er skikkelig spennende, som man kan forvente seg av le Carre, men også fin og ømhjertet og trist. Jeg koste meg.

Finnes som e-bok og e-lydbok i Libby

 

The constant gardener

 

 

Joan Didion – The Year of Magical Thinking

En intens skildring av sorgen ved å miste noen man elsker. Joan Didion kan virkelig skrive. Dette er ikke en roman, men en selvbiografisk tekst om året hennes mann døde, samtidig som deres datter ligger i koma. Den fremstår som en nesten klinisk analyse av sorg, og er helt hensynsløs i sin måte å skildre hvordan det føles å miste de viktigste personene i livet. Hun prøver å løse problemene på den måten privilegerte mennesker gjør, ved å bruke penger, kontakter og innflytelse, men når det ikke hjelper… Av alle fagbøker jeg har lest er dette den jeg liker aller best. Den fungerer utmerket å lese som en roman.

Finnes i Libby som e-bok og e-lydbok

 

The year of magical thinking

 

 

Google+