Hopp til hovedinnhold

Ferien starter på biblioteket

Ferien starter på biblioteket

Det utgis mange bøker om reising og spennende steder å oppleve i verden. Carolyn og Eli starter alltid planleggingen på biblioteket.  

Til Paris, lysets by:

Omdal:  Paris

Paris : en veiviser av Sven Egil Omdal

Dette er en perle av en bok! Jeg skal lese den fra perm til perm før min neste tur til Paris. Den er mye grundigere enn reisebøker flest, og mer personlig. Hans 12 anbefalinger til museer verdt et besøk er gode råd, det er også tipsene om markeder og spesialbutikker. Jeg gleder meg også til å ta med boka og gå etappe for etappe på venstre bredd, høyre bredd og langs elver og broer. Det er den beste måten å bli kjent med byen på. Anbefales!

Reserver boka

 

 

For sykkelentusiaster:

Rhine cycle route

The Rhine Cycle Route : from source to sea (A Cicerone Guide) av Mike Wells.

Denne hendige lille, men fyldige guiden (lett å ta med på turen) har masse informasjon om denne 1378 km lange sykkelruten fra kilden i Sveits til utløpet i Nordsjøen vest for Rotterdam i Nederland, fordelt på 27 etapper. Her er mange praktiske opplysninger om natur, terreng, overnatting, spisemuligheter etc. Fine bilder og kart, og greie turbeskrivelser.
Reserver boka 

 

 

For Norgesentusiaster:

Larsen: Ly for Natten

Ly for natten : unike, sjarmerende og rimelige overnattingssteder Norge rundt av Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

En fin liten bok med vakre bilder av sjarmerende og særpregete overnattingssteder på Sørlandet, Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge. Små historier om stedene. Nyttig kontaktinfo (adresse, telefonnummer, mail- og webadresse)
Reserver boka 

For internasjonalistene:

Mason:  Dream cities

Dream cities : international urban escapes av Antony Mason

Et praktverk av en bok! Her er flotte fotografier, kort historie og faktabokser om beliggenhet, innbyggertall, språk, valuta, beste tid på året å dra dit, og hva som bør ses (og hva som bør unngås). 50 byer i verden beskrives.
Reserver boka 

 

Ta toget, ta toget:

Rem: Togrieser

Togreiser av Håvard Rem

Med tog opplever du at reisen er mer enn transport og at landskapet du opplever underveis blir like spennende som destinasjonen.  Håvard Rem har reist med tog i Norden, i Europa og Asia.  I denne boka forteller han om turene, menneskene han har møtt og stedene han har sett.  Denne boka var til å få reiselyst av, og etter å ha lest denne boka jeg dro hele familien på togferie i Europa.
Reserver boka 

 

 

Gjennom Europa langs landeveien 

Foss: grenseløs vandring

Det går faktisk an å gå gjennom store deler av Europa. Lise Foss har gjort det og vi har flere bøker der hun forteller om disse turene.  I Boka Grenseløs vandring beskrives ruten E/2 som går fra Skottland til Nice gjennom England, Belgia, Luxembourg og Frankrike.  Det er jo langt, men du trenger jo ikke ta hele ruta på en gang da...
Reserver bøkene 

 

 

 

 

 - eller til vanns

Krovik:  På kanaltur

Er du litt mer makelig anlagt: ta kanalveiene.  Man kan leie seg inn på en kanalbåt for noen dager eller et par uker både på de britiske øyer og på kontinentet.  Eller gjøre som ekteparet Krokvik fra Karmøy.  De tok vannveien fra Karmøy, langs kysten av Sørlandet, Sverige og Danmark gjennom elver og kanaler i Tyskland og Frankrike, helt til Middelhavet.  Der la de båten i opplag overvinteren og året etterpå tok de en annen vei hjem.  Det ble det en fin bok av:  På kanaltur gjennom Europa
Reserver boka 

 

 

 

For livsnytere

livsnytere

3 bøker av Hans Petter Treider

Noen reisebøker legger mer vekt på perlene og bortgjemte skatter enn på de praktiske opplysningene.  I Hans Petter Treiders bøker om henholdsvis Provence, Stockholm og København får du ikke rutetabeller, shoppingtips eller lister over hoteller og restauranter.  Dette er bøker med morsomme historier og tips om mer eller mindre kjente steder.  F.eks Cafe Klip i København, der man kan få "en enkel stuss og en dobbel latte"  Bøkene er fulle av fristende bilder av lekre spesialiteter av de lekreste retter og entusiastiske beskrivelse av dem.  Forfatteren har nok smakt seg gjennom det meste.
Reserver bøkene 

Google+