Hopp til hovedinnhold

Er du bevisst på klima og miljø?

En av øyene på Svalbard

Noe av det beste jeg vet er å sitte på toget når det tikker inn nyhetsvarsel om at trafikken står på Forus. Ønsker du å gjøre noen miljøvennlig valg har vi funnet frem bøkene på ny bokutstilling i 1.etg. 

Det er en deilig følelse å se fjord og fjell fare forbi mens du vet at andre sitter i bilkø og i tillegg vite at min reise er i gjennomsnitt 5 ganger så miljøvennlig som bilen. Vi har alltid vært opptatt av vær og vind i dette landet, rett og slett fordi det er mye VÆR i dette landet.  Trass denne hverdagslige interessen og kunnskapen om vær er det få av oss som sitter med en dypere, vitenskaplig forståelse av de endringene vi flyktig observerer gjennom livet.  Vi ble alle derfor litt overrasket av det gode valgresultatet til Miljøpartiet de grønne ved forrige valg. Men det gjorde at det norske folk fikk litt mer kunnskap om hva som faktisk skjer og hva vi kan selv gjøre for å redusere de klimaendringene som skjer. 

I internasjonal sammenheng er det mange som mener at klimapolitikken står i stampe men med den nye Paris-avtalen som sier at ALLE land har forpliktelser i forhold til miljøutfordringene og ikke bare de rike er vi kommet et stykket på vei. Klima appellerer til de unge og det er bra for det er de som skal jobbe videre med det vi setter i gang i dag. Da Leonardo DiCaprio endelig fikk sin første Oscar, benyttet han anledningen til å levere en tordentale om klima.

Det finnes mange flotte arrangementer lokalt og nasjonalt der du kan være med å gjøre en forskjell. 

Et utvalg av bøkene som står utstilt i vår 1.etg

50 måter og redde verden på / Annicken Vargel

100 ting du kan gjøre for å redde verden / Johan Tell

100 000 klimajobber og grønne arbeidsplasser nå! / Andreas Ytterstad

Hva er klima / Erik Kolstad og Øyvind Paasche

Klima forklart / Christian Bjørnæs

Drivhuseffekten / Erik Martiniussen

Klimaendringer i Norge / Knut H. Alfsen - Dag O.Hessen - Eystein Jansen

Klimaendringer / Rough guide

Det grønne skiftet / Anders Bjartnes

Søppel / Thomas Hylland Eriksen

Selvbedraget Norge og klimakrisen / Frode Fanebust

 

 

Er du klimabevisst? Vi har stilt ut bøker om klima og miljø i 1. etasje på #sølvberget

Et bilde publisert av Stavanger bibliotek (@stavangerbibliotek)

Google+