Hopp til hovedinnhold

Dette er styrets favorittbøker

Styret i Sølvberget anbefaler bøker. Fra venstre: Anne Marte N. Basso, Linn Tønnessen, Hilde Karlsen, Eirik Faret Sakariassen og Anne Kristin Vik Bruns.

Sølvbergets styre er noen skikkelige lesehester. Dette er de aller beste bøkene de har lest.

Innimellom politiske verv og engasjement, tar styremedlemmene seg tid til å lese. På fredag presenterte de seg for de ansatte på Sølvberget, og da fikk de spørsmål om hva som er deres favorittbok. Utfordringen ble tatt på strak arm, og her er det de anbefalte.

Hilde Karlsen (Høyre) er styreleder. Hun anbefaler En bønn for Owen Meany av John Irwing

owen meany

En sterk og fascinerende roman, som med sin varme humor og frodige fantasi står som et høydepunkt i John Irvings forfatterskap. Sommeren 1953 spiller to 11-årige bestevenner baseball i en Little League-kamp i Gravesend, New Hampshire. Den ene av guttene slår en «vill» ball som treffer bestevennens mor i hodet og dreper henne. Gutten som slo, tror ikke på ulykker. Owen Meany tror han er Guds redskap. Og det som hender med ham etter slaget, er både merkelig og gruoppvekkende. (Forlagets omtale)

Anne Kristin Vik Bruns (KrF) er nestleder i styret. Hun anbefaler Barnepiken av Kathryn Stockett 

barnepiken

Vi befinner oss i byen Jackson i Mississippi på 1960-tallet, der segregeringen av svarte og hvite blir praktisert fullt ut. De hvite husfruene lar de svarte hushjelpene oppdra barna sine, men er redd for at de skal stjele sølvtøyet deres. Livet i den lille byen skildres av tre kvinner som bestemmer seg for å skrive bok om hvordan det er å jobbe for disse hvite kvinnene. En bok om et sterkt kvinnefelleskap som oppstår til tross for trusler og med fare for egne liv. (Omtale utarbeidet av BS)

bibelen

En annen bok som er viktig for henne er Bibelen. 

Den første Bibelen ble satt sammen av den katolske kirken på kirkemøtet i Nikea år 325 e. Kr. I dag er Bibelen den boken i verden som er oversatt til flest språk, og det finnes flere oversetteleser til norsk - via gammelnorsk og dansk. (Forl. omtale)

Olav T. Laake (AP) anbefaler Den gamle mannen og havet av Ernest Hemingway

hemingway

Hemingways klassiker er beretningen om den gamle fiskerens rivalisering med en stor fisk og en skildring av menneskets kamp med naturens krefter. (Omtale utarbeidet av BS)

Han anbefaler også Krigen har intet kvinnelig ansikt av Svetlana Aleksijevitsj

kvinnelig ansikt

I den Røde armé kjempet kvinner side om side med menn under andre verdenskrig. De var piloter, stridsvognsførere, spanere og snikskyttere. Det var også kvinnelige sykepleiere som bar de sårede ut fra stridssonen. Men i motstetning til mennene ble de aldri hyllet etter krigen, men møtt med skepsis og ikke sjelden med forakt. Så disse kvinnene tiet, helt til Svetlana Aleksijevitsj førti år senere oppsøkte dem og fikk dem til å fortelle. Boka bygger på flere hundre dybdeintervjuer, og ble utgitt for første gang i sensurert utgave i 1984. Først i 2004 ble den komplette utgaven, som den norske oversettelsen bygger på, ferdigstilt. (Omtale utarbeidet av BS)

Linn Tønnessen er ansattes representant. Hun anbefaler Adresse ukjent av Kressmann Taylor

adresse ukjent

Denne brevromanen består av en korrespondanse lagt til begynnelsen av 1930-tallet mellom en gallerist og hans tyske samarbeidspartner som har flyttet tilbake til Tyskland. Brevvekslingen viser hvordan et nærmest broderlig vennskap kan ødelegges av ideologiske overbevisninger. Historien er en personlig skildring av nazitidens Tyskland, men også spennende som kriminalfortelling. (Omtale utarbeidet av BS)

Eirik Faret Sakariassen (SV) anbefaler Sosialismen og menneskets sjel av Oscar Wilde

sosialismen

Et av Wilde's beste essays, har vært som en Bibel for mange unge opprørere i flere generasjoner. (Forlagets omtale) 

Anne Marte N. Basso (Venstre) er vara. Hun anbefaler Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset

lavransdatter

Kransen skildrer Kristins oppvekst. Hun ble som barn trolovet med sønnen på nabogården, men trasser seg til ekteskap med Erlend som hun venter barn med. Dette fører til konflikt med både familie, slekt og kirke. I Husfrue er Kristin blitt mor og husfrue, men livet med Erlend blir ikke slik hun hadde ventet. Vi følger henne gjennom det vanskelige samlivet og på den tunge botsgangen til Nidaros. Korset handler om Kristin som gammel og sliten blir tatt opp som leksøster i et kloster. Endelig får hun fred med seg selv og med Gud. (Omtale utarbeidet av BS)

Fakta om styret

Sølvbergets styre består av fem medlemmer. Nåværende styre ble oppnevnt av bystyret den 23. november 2015. 

Styrets oppgaver er å realisere de hovedmål og den bedriftsfilosofi som Stavanger kommune har anvist. Styret skal sette opp delmål, legge opp strategier, fremskaffe det nødvendige materiale for kommunen og utøve styring gjennom driftsåret.

Google+