Hopp til hovedinnhold

Chuck Palahniuk, "Damned": Are you there Satan? It’s me, Madison.

ChuckPalahniuk

Damned er nok en hysterisk morsom, absurd og grotesk fantasy fra den amerikanske forfatteren Chuck Palahniuk. Handlingen foregår i et helvete fylt med alt annet enn stekende flammer og grusom tortur. 

En ørken av gammelt flass, samlet sammen gjennom historien. En innsjø av all tids spilte sæd - fra Onan og opp til moderne tid. Dette er realiteten for store deler av den avdøde menneskeheten, og deres tidligere guddommer. For hver gang en ny religion vokser til, fordømmes den forrige religionens guder til helvete.

Chuck Palahniuk Damned

Bokens hovedperson er 13 år gamle Madison Spencer, nylig avdød kjendisdatter til et av Hollywoods største par. Det første som møter Madison i døden er en merkelig sammensatt gjeng ungdommer. Gjennom disse fem ungdommenes vandringer blir vi kjent med helvetes geografi, en rekke demoner, i tillegg til flere av verdens tidligere despoter og seriemordere.

Hvert kapittel i boken starter med en tekst til Satan, skrevet av Madison, hvis største ønske er å møte Mørkets Hersker ansikt til ansikt. Madison er overbevist om at hun har havnet i evig fortapelse ved en feiltagelse, hun er tross alt bare 13 år gammel!

Bokens høydepunkt er når Madison og hennes venner legger ut på en heseblesende, hysterisk morsom ferd mot helvetes hovedkvarter, for å få revurdert Madisons fordømmelse. Madison maler veien mot hovedkvarteret i blodet til verdenshistoriens mest brutale herskere som Adolf Hitler, Djengis Khan og Caligula. Én etter en gir de tidligere tyrannenes etterfølgere slipp på sine nedslåtte herrer, og følger sin nye leder: den fryktløse, 13 år gamle, prepubertale Madison!

 

Damned er første bok i trilogien om Madison Spencer og hennes kamp i helvete. Den andre boken, Doomed er en like fengslende fortsettelse, men denne gangen tar Satan selv en større rolle. Boken er relativt lettlest, og språket er både kreativt og drivende. Grunnet en del grovt innhold, anbefales den Ungdom+ og voksne. Boken er ikke oversatt til norsk.

 

Her kan du reservere Damned på Sølvbergets hjemmesider. Du kan også finne flere av Chuck Palahniuks tidligere utgivelser på flere språk, her.

Google+