Hopp til hovedinnhold

Carolyn anbefaler: Teige, Lunde og Houellebecq

Carolyn anbefaler: Teige, Lunde og Houellebecq

Hemmelig krigsfortid, dramatisk biedød og karikert ytterlighet er stikkord for de tre romanene jeg har lest i det siste. 

Mormor danset i regnet - Trude Teige

Trude Teige Mormor danset i regnet

Sterk og lettlest bok med krigen som bakteppe – nok en gang. Juni flykter fra voldelig ektemann til øya der besteforeldrene bodde. Hun graver i bestemoren Teklas fortiede fortid, og finner ut at bestemoren forelsket seg i tyske Otto under krigen og ble med ham hjem til (øst) Tyskland etter krigen. 

Der var det meste rasert, og russerne hadde tatt over foreldrenes bondegård. Her er mye dramatikk, og usannsynlig snille og slemme personer, men allikevel: en interessant historie basert på virkelige hendelser som forfatteren fikk seg fortalt av en gammel dame på et sykehjem i Norge.

Lån eller reserver den på biblioteket 

Bienes historie - Maja Lunde

Bienes historie

En trenger ikke være interessert i bier for å bli grepet av boka Bienes historie! Vi følger tre personer: Syvbarnsfaren og frøhandleren William i 1850-årenes England, bifarmeren George i USA anno 2007 og Tao i Kina anno 2098, 50 år etter en global kollaps. CCD (Colony Collapse  Disorder), midd, ekstremvær og uvettige dyrkingsmetoder har tatt knekken på biene og landbruket.

Da hennes lille sønn skades under mystiske omstendigheter drar hun til Beijing for å prøve å finne ham. Hun oppsøker mange sykehus i en delvis forlatt og sammenbrutt by. Det er lagt lokk på all informasjon, og hun har «kafkaaktige» opplevelser i sin søken etter svar. Like mye som en bok om bier og naturkatastrofer er dette en bok om relasjoner mellom foreldre og barn.

Anbefales!

Lån eller reserver den på biblioteket 

Underkastelse - Michel Houllebecq

9788202487065

I denne nære framtidsromanen (år 2022) har sosialistene og Hollande nettopp tapt presidentvalget, det muslimske brorskapet vant så vidt over Nasjonal Front, og Frankrike har fått en muslimsk president. Den desillusjonerte universitetslektoren Francois opplever at de etablerte politiske partiene allierer seg med muslimene for å holde Nasjonal Front i sjakk. Det reformerte islamske Sorbonne-universitetet tilbyr ham jobb og flere koner hvis han gjør som flere av sine kollegaer og konverterer til islam…

Dette er en tankevekkende bok, i all sin karikerte ytterlighet.

Lån eller reserver den på biblioteket 

Google+