Hopp til hovedinnhold

Bøker om fedre

Bøker om fedre

Farsdag blir gjerne sett på som en kommersiell tradisjon, med amerikanske røtter - kanskje ikke helt på høyden med morsdag. Vi benytter likevel anledningen til å anbefale noen gode pappabøker. 

 

Mann og pappa av Jesper Juul

Boka gir råd og problemstillinger for dagens mann og pappa. Boka følger tretten fedre som forteller om sine erfaringer som far, og om forholdet til egne foreldre, partneren og barna.

 

Daddy cool av Kjetil Bergman Olsson

Forfatteren av denne boken er tobarnsfar, og hadde lange pappapermisjoner med begge barna. I boken gir han et innblikk i hvordan det er å være vordende far, hvordan det er å leve med en gravid kone, hvordan det føles å være med på fødselen, og hvordan hverdagen med små barn i huset utfolder seg.

 

Bedre pappa enn sin far av av Pellegrino Riccardi

I boken forteller forfatteren om sitt forhold til sin sønn og sin egen far. Det er store følelsesmessige og kulturelle konflikter som preger forfatterens liv, både overfor faren og overfor sønnen. Forfatteren slites mellom to verdener. Og i løpet av fortellingen blir han tvunget til å møte seg selv og sin fortid - og til å velge sin vei.

 

Maria og pappa av Marius Holmsen 

Mammaen til Maria døde av kreft da Maria var halvannet år. Maria og pappa handler om livet som må gå videre - uten mamma. 

 

Tøff pappa av Alex Rosén

I denne boka forteller Alex Rosén om sine tanker om papparollen og sine opplevelser som far. Vi får vite mer om hans bakgrunn og familie, forholdet til egne foreldre og hvordan dette har formet ham som person og far. Her får du se nye sider av Alex gjennom mange tankevekkende historier og morsomme opplevelser.

 

Hvordan elske en far og overleve av Vetle Lid Larssen

Forlagets omtale: Vetle Lid Larssen elsket sin far, Lars Andreas Larssen. Men for å overleve måtte han bekjempe ham. Det ble en kamp som skulle bringe far og sønn milevis fra hverandre, men også faretruende nær. Det var den evige kampen mellom far og sønn; om dominans, selvhevdelse – og kjærlighet. Inntil døden. Og enda lenger. Hvordan elske en far – og overleve er en tragisk og humoristisk fortelling om den klassiske konflikten mellom fedre og sønner. Om hva som skjer når faren din rammes av alzheimer og sakte viskes ut. Om to menn som aldri greier å snakke sammen før det er for sent. Nesten.

 

Meg eier ingen av Åsa Linderborg

Forlagets omtale:Åsas pappa arbeider som herder på metallverket i Västerås. Han har de fineste blomstene på balkongen, men starter dagen med å kaste opp gårsdagens øl. Han setter av Åsa i mørket utenfor barnehagen, så hun kan vente der til de åpner. Og hun synes han er verdens beste pappa. Meg eier ingen er Åsa Linderborgs fortelling om dyp kjærlighet til en alenepappa som hun samtidig skammet seg over, om klassetilhørighet og alkoholens makt. Boken er en roman, men er basert på Åsas egne erfaringer og hun forteller også om sin egen klassereise. 

 

Alt om min far av Even Benestad

Alt om min far er en biografisk dokumentarfilm fra 2002, regissert og skrevet av Even BenestadAlt om min far er en personlig dokumentar som omhandler regissørens egen far, den kjente sexologen og transvestitten Esben Esther Pirelli Benestad

Google+