Hopp til hovedinnhold

Bøker om arbeidsledighet og jobbsøking

Bøker om arbeidsledighet og jobbsøking

Arbeidsledigheten har steget kraftig i hele landet det siste året. Vi har bøker til nytte og inspirasjon for jobbsøkende. 

Vi hører stadig om bedrifter som må ned bemanne, om overveldende søkermasser til såkalte "lavkompetansejobber", og om unge mennesker som utdanner seg til arbeidsledighet. Ferske tall fra NAV viser at færre var arbeidsledige i Rogaland i februar enn i januar. Likevel er Rogaland, med mange arbeidstakere i oljerelaterte yrker, et av de fylkene som er hardest rammet av nedgangstidene. 

Bøker på utstilling 

Faktabiblioteket har flere aktuelle bøker som kan være til god hjelp hvis du er én av dem som allerede er- eller som må ut på det tøffe arbeidsmarkedet. Her kommer en kort presentasjon av noen: 

jobben

Jobben er din av Eddi R. Sjøborg

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen: De beste jobbene går sjelden til de best kvalifiserte søkerne, men til de søkere som er best forberedt. Denne boken har som målsetting å øke dine sjanser til å få nettopp den jobben du ønsker. Du vil finne praktiske råd om hva det legges vekt på gjennom de ulike faser i en ansettelsesprosess. Hva vet du om bedriften? Hvorfor ønsker du å arbeide der? Hva har du å tilby? Hva er dine sterke og svake sider? Hvorfor ønsker du å skifte jobb? Du får også vite hvordan du setter opp en søknad, et resyme, viktigheten av kroppsspråk og mange andre viktige forhold.

 

cv

How to write a Brilliant CV av Jim Bright

Forlagets omtale: How do you get your CV to the top of the pile? When you apply for a job, your CV is compared to hundreds of others. You've only got the time it takes the employer to scan the pages to show how brilliant you are. How do you impress them when you don't know what employers are actually looking for? Now fully updated and revised to give you the most up-to-date and effective guidance, Brilliant CV tells you what a prospective employer is looking for and how to write it - now. * Learn how to write CVs that make the shortlist * Understand what employers love and loathe * Revamp your existing CV with minimum effort * Learn how to make the most of online applications and social media Find out what works in the real world and learn how to put it into practice through examples, exercises, samples and templates. With brilliant new chapters on how to tackle online applications and using social media to land that perfect job, you'll be well prepared and ready to really shine and stand out from the rest.

ønskejobb

Få jobben du ønsker deg av Anna Ekholm og Åsa Kull

Forlagets omtale: "Tenk deg at det skjer et stort mirakel i natt når du sover! Mirakelet er at du i morgen, når du våkner, har den jobben du ønsker deg aller mest. Hvilken jobb har du da?" Med et tøffere arbeidsmarked blir det stilt høyere krav til oss som enkeltmennesker. Vi skal være konkurransedyktige, kunne markedsføre oss selv, og vi er nødt til å bruke tid og energi på å få den jobben vi ønsker oss. Få jobben du ønsker deg er en enkel og praktisk guide for jobbsøkere. Den er full av øvelser der du selv leser, skriver, reflekterer og oppsummerer. Boken inneholder også intervjuer med både jobbsøkere og arbeidsgivere som deler sine erfaringer og gir deg inspirasjon.

askeladd

Slik får du den jobben du vil ha med Askeladdmetoden av Terje Eid og Gunn Alme

Forlagets omtale: Dette en praktisk håndbok i karrièreutvikling. Den gir konkrete råd og tips om hvordan du skal lykkes i å få den jobben eller karrièreutviklingen du vil ha. Den inviterer deg til å se på dine egne muligheter mot en ny jobbmessig fremtid - enten du velger å gå inn i en jobbsøkerprosess eller å bli i den jobben du har. Boken er rik på gode eksempler og deler noen "hemmeligheter" fra erfarne rekruttere. Boken introduserer Askeladdmetoden som en modell for å lykkes i jakten på drømmejobben. Askeladdmetoden er samtidig en idé om at en av nøklene til drømmejobben er å fortelle de gode historiene om deg selv og din karrière. Ved å bruke Askeladdens eventyrbilder som metaforer får du skapt en ny bevissthet om din egen kompetanse, og hvordan den best kan brukes for deg.

oppskriften

Oppskriften for deg som vil opp og fram av  Magnus S. Rønningen

Fra forlagets omtale: Magnus S. Rønningen avslører hemmeligheten bak ett av vår tids mektigste verktøy: Kjendisstatus. Lær deg å utnytte ditt eget potensial, finn ut hvordan du steg for steg kan gjøre deg mer synlig både privat og profesjonelt. At boka er en pageturner av dimensjoner, er så forskjellige folk som Jan Thomas og Henrik Langeland enige om. Boka er en usminket selvhjelpsbok for folk som vil opp og fram, og samtidig en underholdningsroman.

 

 

Kanskje ikke den mest lystige utstillingen vi har satt opp, men at den er både aktuell og nyttig er det vel liten tvil om. #Sølvberget

Et bilde publisert av Stavanger bibliotek (@stavangerbibliotek)

Google+