Hopp til hovedinnhold

Bjørn Sortland, "Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar": Morsom og søt

Bjørn Sortland, "Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar": Morsom og søt

Bjørn Sortlands festlige roman slår godt an i bibliotek-kretser.

Sortland: Ho tok av seg blusen

- Tittelen i seg selv selger godt i bibliotek-kretser. Hvilken bibliotekar blir ikke nysgjerrig på hva denne boka handler om?

Sjelden har jeg ledd så godt som av åpningskapitlene i denne boka. Jeg var på vei til Trondheim og tok med meg den lille boka på flyet. Jeg måtte virkelig ta meg sammen for ikke å le for høyt. Det er noe med personer som sitter mutters alene og skrattler som vekker en smule bekymring hos medpassasjerer...

Boka er morsom, ironisk, kjærlig og søt. Hovedperson Ivar er skrekkelig alene og veldig klar for en dame. Men han er kristen og vil gifte seg før sex og den slags. Ingen ser imidlertid ut til å ville ha Ivar. Han er forfatter med eget forlag. Så får han tilbud om å holde et skrivekurs for tre kvinner som nettopp har sonet ferdig en dom i fengsel. Så starter eventyret for Ivar.

Ivar fortjener en fortelling. 

default_Bjoern_Sortlandsmal

Forlaget om boka:

Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar er ein roman om ugifte Ivar. Han er både fundamentalist og ekstremist. Ikkje berre trur han på den absolutte kjærleiken, han trur på ekteskapet også. Kosta kva det kosta vil.

Google+