Hopp til hovedinnhold

Agenter, spioner og politikk

Agenter, spioner og politikk

Krimbøker med hemmelige agenter, spioner, politisk makt og korrupsjon.

House of cards av Michael Dobbs

Utad er Francis Urquhart diskresjonen selv. Innad i maktens korridorer har han fingrene i alle hemmeligheter. Og han er villig til å gå over lik for å bli statsminister. 
Mattie Storin er en ung og ambisiøs journalist, og har en helt spesiell evne til å finne de gode historiene som ligger skjult bak politikkens glansbilde.  Storin bestemmer seg for at sannheten skal frem, noe som betyr at hun må risikere alt. Også sitt eget liv. Den politiske thrilleren House of cards ble utgitt for første gang i 1989. Den norske oversettelsen er basert på forfatterens oppdaterte versjon fra 2014. 

 

House of cards av Michael Dobbs

King og Maxwell av David Baldacci

Sean King og Michelle Maxwell er begge tidligere Secret Service agenter, og som nå jobber som privatetterforskere. De kommer i kontakt med tenåringsgutten Tyler Wingo som akkurat har mottatt den tragiske nyheten om at hans far er blitt drept i Afghanistan. Men så får Tyler en e-post fra faren, etter at han angivelig skulle ha vært død. Sean og Michelle blir satt på saken, og det skal vise seg at etterforskningen fører til mange urovekkende spørsmål. Kan Tylers far virkelig være i live? Var hans oppdrag i Afghanistan slik det så ut til å være?

King og Maxwell av David Baldacci

Illusjonen av Clive Cussler

Oktober 1943. Et US Navy krigsskip forsvinner utenfor kysten av Philadelphia. Det går rykter om at forsvinningen var et resultat av et hemmeligstemplet militært eksperiment. Nå er et nytt og farlig våpen dukket opp, og våpenet knyttes opp mot oppfinneren Nikola Telsa. Oppfinneren var ansatt i Sjøforsvaret da han døde i 1943. Var han ansvarlig for det opprinnelige Philadelphia-eksperimentet? Er notatene hans havnet i fiendens hender? Når Cabrillo og mannskapet hans begynner å grave i saken, innser de at innsatsen kan bli farlig høy.

 

Illusjonen av Clive Cussler

Coq Rouge av Jan Guillou

En ledende tjenestemann i det svenske sikkerhetspolitiet blir funnet skutt i Stockholm. Myndighetene er forvirret. Terrorhandlingene i verden øker. Carl Gustaf Gilbert Hamilton har offisielt studert statsvitenskap i California. I virkeligheten har han fått topptrening som antiterroragent. Mordet på Saposjefen blir hans første store sak, med tråder til Oslo, Beirut, Lillehammer, Israel og Iran. Men det endelige oppgjøret skjer i Stockholm. Og Carl Hamiltons identitet tåkelegges bak kodenavnet Coq Rouge.

 

Coq Rouge av Jan Guillou

Muldvarpen av John Le Carré

I Secret Service finnes en muldvarp. En forræder som via mørke irrganger undergraver etterretningsvesenets virksomhet og lekker hemmelige opplysninger til fienden. Det blir George Smiley som får i oppdrag å røke ut muldvarpen. I TV-versjonen av Muldvarpen fra 1979 spillte Alec Guiness rollen som Smiley. Filmversjonen fra 2011 er med Gary Oldman i hovedrollen.

 

Muldvarpen av John Le Carré

München av Robert Harris

München, en helstøpt spionthriller om bedrag og troskap, lojalitet og svik, satt mot bakteppet av den skjebnefulle München-konferansen i september 1938. Her er faktiske hendelser av historisk betydning - med Hitler, Chamberlain, Mussolini, Daladier - i hjertet av en gripende og altoppslukende roman det er umulig å legge fra seg.

 

München av Robert Harris

Apokalypse alt nå? av Alexander Wilken

Under et ferieopphold i Aust-Agder blir den kjente forfatteren og journalisten Tellef Bekk brått syk og dør en smertefull død. Kan dødsfallet ha sammenheng med at Bekk satt på hemmelig politisk informasjon, som han kunne komme til å offentliggjøre? Hans gode venn Grovendal klarer ikke å la saken ligge, og kontakter sin tidligere samarbeidspartner Kathleen MacDuff. Etterforskningen leder snart til en rekke dramatiske hendelser som får alvorlige politiske ringvirkninger. 

 

Apokalypse alt nå? av Alexander Wilken

Nålen av Ken Follett

Nålen er Ken Folletts legendariske gjennombruddsroman. Den går rett inn i en av verdenskrigens mest avgjørende faser: De alliertes planer for invasjon er så å si detaljfastsatt og det verste som kan skje er at Hitler får rede på hvor landgangen skal skje. "Nålen", tyskernes nøkkelspion, oppdager en sensasjonell hemmelighet på engelsk jord: et gigantisk kulisse-militæranlegg med pappfly og gummivåpen. Britene forstår at avledningsmanøvren er oppdaget, og vet at alt er tapt hvis nyhetens vei til Berlin ikke øyeblikkelig avskjæres.

 

Nålen av Ken Follett

Inkognito av Eirik Wekre

En skjør mindretallsregjering forsøker desperat å drive gjennom en nødvendig arbeidsreform. Utenfor demonstrerer fagorganisert, uniformert politi mot forslaget. Neste morgen blir statsministeren drept av en ukjent attentatsmann, og landet kastes ut i politisk kaos. Theo Hannover får ansvaret for etterforskningen. Raskt kommer motstridene interesser for en dag, og Theo må kjempe med både ytre og indre fiender i en nådeløs kamp mot klokken. 

 

Inkognito av Eirik Wekre

Spionenes hus av Daniel Silva

Londons West End rammes av brutale terrorhandlinger, og den nye sjefen for den israelske etterretningstjenesten, Gabriel Allon, er ikke i tvil om hvem som står bak: IS-lederen Saladin. Det dødbringende angrepet er perfekt planlagt. Likevel finnes det én løs tråd. Tråden fører Allon og teamet hans til St. Tropez og til en av Frankrikes rikeste menn, Jean-Luc Martel. Spionenes hus er en sofistikert actionfylt spionroman fra suksessforfatteren Daniel Silva¨.

 

Spionenes hus av Daniel Silva

Den sjette mann av Charles Cumming

Russlandseksperten Sam Gaddis sitter på informasjon som vil få fart på karrieren hans: Han er blitt tipset om et sjette medlem av den berømte Cambridge Five-spionringen, en mann som gjennom et langt liv har unngått å bli avslørt. Men plutselig dør kilden hans, og Gaddis oppdager snart at han allerede er viklet dypt inn i et spill han ikke behersker. Han må manøvrere gjennom en labyrint av løgner for å avdekke sannheten om Den sjette mann. For sent forstår Gaddis at det han er i ferd med å avdekke, vil skake Europa i dets grunnvoller. Den kalde krigens mørkeste hemmeligheter kommer gradvis til overflaten.

 

Den sjette mann av Charles Cumming

Washington-dekretet av Jussi Adler-Olsen

Det amerikanske presidentvalget er inne i sin siste fase. Doggie Rogers er på vei for å feire den historiske valgseieren til Demokratenes kandidat Bruce Jansen. Plutselig høres et skudd, og Jansens høygravide kone blir drept. Doggie er i sjokk. Når Bruce Jansen trer inn som president, er han en dypt bitter mann som har mistet sin sunne fornuft. Han blir dermed et perfekt redskap for en visepresident som arbeider ut ifra en skjult agenda. 

 

Washington-dekretet av Jussi Adler-Olsen

Bjørnen av Gard Sveen

Fjerde bok i Gard Sveens serie om Tommy Bergmann. Denne gangen sendes Bergmann ut på en innfløkt jakt etter sannheten når den spiondømte Arvid Storholt blir funnet myrdet i sitt eget hjem. Bergmann mistenker en sammenheng med strafferabatten Storholt fikk tilbud om i 1987, i bytte om opplysninger om den sovjetiske spionen Bjørnen. Nå må Bergmann ta opp jakten på Bjørnen, mens han nøster opp i gamle spor og ledetråder som strekker seg tilbake til den kalde krigens dager. 

Bjørnen av Gard Sveen

Ulvefellen av Aslak Nore

Sommer 1942. Henry Storm er nettopp kommet tilbake fra Østfronten. Med seg har han Jernkorset, og vissheten om at han kjempet på feil side. Da en høytstående tysk offiser foreslår at han gjenopptar studiene i Tyskland, ser han en mulighet til å tjene motstandsbevegelsens sak. I Berlin er SS-offiser Werner Sorge på jakt etter en tysk spion kalt «Griffen». Nå skjønner han at nordmannen kan lede han til Griffen, og han legger ut en ulvefelle: en vakker, polsk kvinnelig dobbeltagent. Dersom Henry lykkes kan han forandre krigens gang, men vil han klare det?

 

Ulvefellen av Aslak Nore

 

Google+