Hopp til hovedinnhold

Krig, kunst og fordommer som faller

BOK: Hvem har sagt at sommerlektyren skal være lett og problemfri? Disse bøkene er ikke det, bare veldig gode.

Tidenes beste skjønnlitterære snø?

Snøstormen av Vladimir Sorokin er en leken, tragikomisk dystopi hvor fortid og fremtid blandes på en tankevekkende og ikke minst fantastisk underholdende måte. 

Midtøstenkonflikten på Sølvberget

Midtøstenkonflikten er en av de mest omtalte i vår tid. Nå vil jeg skryte av Sølvbergets samling med litteratur om emnet.

La den svette komme inn

Her får du tips om bøker som har mer enn et snev av svette leggbeskyttere og melkesyre.

Alt blir bedre med drager: Fantastisk fantasy

Ferdig med Game of thrones? Lest alt av Tolkien? Da vil du garantert ha nytte av denne fyldige listen med fantasy-tips. Og ja: Alt blir bedre med drager.

Disse bøkene liker elevene i Stavanger best

4227 elever fra 1.-7. trinn i Stavanger har stemt og bestemt hvem som ble Årets bok 2013.

1814 på Faktabiblioteket

Hele Norge feirer grunnloven fra 1814. På Faktabiblioteket finner du bøkene.

I Grunnlovens hus: Les elevenes vurderinger

1400 elever på 7. trinn i Stavanger har fått hver sin utgave av boken ”I Grunnlovens hus”. Men hva synes de om boken? Les hva Ingvild, Maren, Selene, Emilie og Astrid fra Buøy skole synes. 

Rob Sheffield, "Love is a mix tape": Forelsket i en bok

Jeg er forelska. Alle som har vært forelska vet at det kan være en altoppslukende følelse. Å være forelsket i en bok oppleves ikke så ulikt andre forelskelser, kanskje ikke så langvarig men like intenst når det står på. 

Tegneseriens dag på Sølvberget

Lørdag 3. mai ble tegneseriens dag markert. Vi benyttet anledningen til å minne om vårt rikholdige tegneserieutvalg i 1. og 2. etasje, og våre ansatte listet opp mange gode lesetips i anledning dagen. 

"Kjedet enebolig": Verken her eller der

Er du en av oss halv-unge som bestandig lengter et annet sted? Olav Brostrup Müller utforsker småbarnsfase, røtter og valgfrihet i Kjedet enebolig.

Syria

17. april var Syrias nasjonaldag. Vi har funnet fram en del av de bøkene som har med Syria å gjøre.

"Ung jente, voksen mann": Kort og godt om ung kjærlighet

BOK: Forfatterens alder bør ikke brukes som argument for eller imot en bok, det interessante er det som står på sidene. Noen ganger er det likevel vanskelig å la være.

Resten av Europa bryr seg mer om 1914

Når vi først snakker om årstall som får spesiell oppmerksomhet i år, er resten av Europa mye mer interessert i 1914 og 1989. Her er bøkene og filmene som setter det tyske århundret i perspektiv.

Roma!

Nylig presenterte Anders Hornslien sin nye bok om Roma på Sølvberget. Dessuten viste Cinemateket klassikeren Fellinis Roma, og dermed ville vi presentere passende lese- og filmtips.

Påskekrim og spenning fra Barnebiblå

Det er ikke bare voksne lesere som kan fylle opp koffertene med krim og spenning til påskeferien. Vi har også mange spennende tips for barn og ungdom. 

Google+