Hopp til hovedinnhold

Bøkene du bør gi bort til jul

Hvilke bøker bør du gi til far, mor, søster, bror, datter og sønn? Vi hjelper deg.

Podcast: Bøker om å bli og ikke bli foreldre

Temaet barn og foreldreskap har blitt belyst fra mange litterære vinkler de siste årene. Vi diskuterer noen av disse bøkene i Sølvbergets podcast.

Under radaren

Ventelistene på enkelte av dei nye bøkene i haust er svært lange og står du på dei, må du jo ha noko å lesa i mellomtida.  Her er nokre titlar som har fått gode omtalar, som du kan finna på hylla for nye bøker. 

Podcast: Bøker fra Afrika

Velkommen til tidenes bredeste podcast-episode fra Sølvberget: 40 minutter om litteraturen fra et kontinent med 1,3 milliarder mennesker.

Podcast: Å lese Kristin Lavransdatter i dag

Fortellingen om Kristin og Erlend er en av de mest kjente romansene i norsk litteratur. Men det var en annen kjærlighetshistorie som grep Sølvbergets Mette Langeland sterkest i Kristin Lavransdatter.

Bokprat på nett: Gaute Heivoll om sitt forfatterskap

Ti år er gått siden Gaute Heivolls definitive gjennombruddsroman, Før jeg brenner ned. Hvordan ser han i dag på denne og andre sentrale bøker i forfatterskapet?

Podcast: De beste bøkene om personlig økonomi

Tre av Sølvbergets pengebevisste ansatte tipser om bøker og blogger for deg som vil ta grep om økonomien din.

Foreldrelitteratur

I andre etasje, inne blant småbarnsbøkene og bildebøkene, har vi en egen bokhylle med foreldrelitteratur - bøker for foreldre. Her har vi blandet faglitteratur og skjønnlitteratur som handler om småbarnstilværelsen.

Skjønnlitterære reiser i amerikanske valgsaker

Det amerikanske presidentvalget nærmer seg, og selv om det ikke er vårt eget land som skal få ny leder, er engasjementet blant nordmenn stort. I denne artikkelen har vi samlet noen gode lesetips, mest skjønnlitteratur, for deg som vil fordype deg i de sentrale valgsakene i 2020. 

Om Jane Austens forfatterskap fra Fornuft og følelse (1811) til Northanger Abbey (1818)

Jane Austens forfatterskap teller bare seks romaner, men leses fortsatt av millioner hvert år. Jeg leste dem sommeren og høsten 2020 - her er mine inntrykk.

Tre bøker i mitt liv: Jan Inge Reilstad

Vi ba Kåkånomics-sjef Jan Inge Reilstad plukke ut tre bøker som har betydd mye for ham: En fra barndommen, en fra ungdommen og en fra de siste årene.

Hva gjorde Hillary Clinton-kampanjen feil i 2016?

Hun var "tidenes best kvalifiserte presidentkandidat". Han var en realitystjerne uten politisk erfaring. Hvordan kunne demokratene tape presidentvalget i 2016 mot republikanerne og Donald Trump?

Se Sølvbergets anbefalinger på YouTube

Følg Sølvberget på YouTube, så får du jevnlig anbefalinger om bøker du bør lese.

Siden ting ikke allerede var ille nok …

En kan si at jeg er/burde være arvelig belastet. Det er jeg nok på flere områder enn jeg aner, men her er det bare snakk om en av dem.

Podcast: Erik Fosnes Hansen om byer i litteraturen

- Hva ville Dostojevskij vært uten St. Petersburg, og Elena Ferrante vært uten Napoli? Byene er deltakere i handlingen.

Les disse biografiene

Wham! er tidenes beste band og keiser Augustus var uten feil.

Google+