Hopp til hovedinnhold

Jay Frank, "Futurehit.DNA": Hemmelighetene bak hitene

Det er teknologien som styrer musikken, ikke omvendt, mener Jay Frank.

Ti bøker å le av

- Har du noen morsomme bøker å anbefale, spurte en låner i september. Det har vi selvsagt.

Norsk bokhøst på Kapittel

En rekke høstaktuelle norske forfatterne kommer til Kapittel. Se fram til møter med Vigdis Hjort, Carl Frode Tiller, Ruth Lillegraven, Helga Flatland, Ingvild Rishøi, Gaute Heivoll og mange fler.

Stanley Spencer

Forestill deg at du betrakter to malerier. På det ene ser du deg selv, som med skadefryd nagler Jesus til korset. På det andre stiger du opp fra en kiste på den lokale kirkegården.

Jakten på sannheten

Ved å fremstille de tragikomiske livene til noen av historiens fremste logikere, har tegneserieromanen Logicomix klart det umulige: å gjøre vitenskapsteorien både gripende og spennende.

Perler fra Aud Jorunn Aano

Her får du boktips fra koordinator for Team Kultur. Det er fem bøker som er ganske forskjellige, men de har dette til felles:  stor leseopplevelse

"Karikaturen": Mer enn morsom

Anders Bortne kommer til Kapittel-festivalen i september for å snakke om sin bok Karikaturen. Den begynner som satire over mediesamfunnet, men blir etter hvert mye mer.

Bøker om bæsj

BARNEBOK: Her er en liste over barnebøker som kan hjelpe barn og foreldre med pottetreningen.

Boktips til Mette-Marit fra Mette og Marit

Kronprinsesse Mette-Marit feiret 41-årsdagen 19. august. Her på Sølvberget har Mette og Marit feiret med boktips til Hennes Kongelige Høyhet. 

"En ren besettelse": Lag på lag om D. H. Lawrence

Det blir sagt at en biografi mest av alt er et portrett av biografen. En ren besettelse er det, og mye annet.

"Solkongen": Statsministerens sønn redder dagen

Humor, mysterier, snedige plott og enormt driv: Lars Joachim Grimstads bøker om taxisjåføren - og statsministeren - Teddy Fahr bør leses av flere enn de eldste barneskoleelevene.

Helga Flatland: Medrivande trilogi om bygd i sorg

Helga Flatland sine romanfigurar har rike indre liv, men klarer ikkje å gjere kvarandre sterke når tragedien råkar bygda. I september kjem Flatland til Kapittel-festivalen.

Linns perler

Mange av de nyeste bøkene er det venteliste på, men fortvil ikke: vi har noen perler til deg.

I dødens labyrint

Har du lest den heidundrende action-dystopien "The Maze Runner"? Ikke? Da har du heldigvis noen måneder igjen før filmen har premiere.  

I pilegrimenes fotspor

Pilegrimsveien fra den franske byen Le Puy-en-Velay til Compostela de Santiago i Spania er populær, men visste du at det også er pilegrimsruter i Norge?  Biblioteket har bøkene om hva du ser langs rutene

Det er morer

Tittelen er lånt fra Svein Tang Was nydelige sang til sin mor.  Mustafa Can og Linda Eide har begge skrevet bok om sin egen mor.  Ganske forskjellige, men respekt og kjærlighet preger begge fortellingene.  

Google+