Hopp til hovedinnhold

Rob Sheffield, "Love is a mix tape": Forelsket i en bok

Jeg er forelska. Alle som har vært forelska vet at det kan være en altoppslukende følelse. Å være forelsket i en bok oppleves ikke så ulikt andre forelskelser, kanskje ikke så langvarig men like intenst når det står på. 

Tegneseriens dag på Sølvberget

Lørdag 3. mai ble tegneseriens dag markert. Vi benyttet anledningen til å minne om vårt rikholdige tegneserieutvalg i 1. og 2. etasje, og våre ansatte listet opp mange gode lesetips i anledning dagen. 

"Kjedet enebolig": Verken her eller der

Er du en av oss halv-unge som bestandig lengter et annet sted? Olav Brostrup Müller utforsker småbarnsfase, røtter og valgfrihet i Kjedet enebolig.

Syria

17. april var Syrias nasjonaldag. Vi har funnet fram en del av de bøkene som har med Syria å gjøre.

"Ung jente, voksen mann": Kort og godt om ung kjærlighet

BOK: Forfatterens alder bør ikke brukes som argument for eller imot en bok, det interessante er det som står på sidene. Noen ganger er det likevel vanskelig å la være.

Resten av Europa bryr seg mer om 1914

Når vi først snakker om årstall som får spesiell oppmerksomhet i år, er resten av Europa mye mer interessert i 1914 og 1989. Her er bøkene og filmene som setter det tyske århundret i perspektiv.

Roma!

Nylig presenterte Anders Hornslien sin nye bok om Roma på Sølvberget. Dessuten viste Cinemateket klassikeren Fellinis Roma, og dermed ville vi presentere passende lese- og filmtips.

Påskekrim og spenning fra Barnebiblå

Det er ikke bare voksne lesere som kan fylle opp koffertene med krim og spenning til påskeferien. Vi har også mange spennende tips for barn og ungdom. 

Mindfulness og løping!

Har du lyst til å lesa noko anna enn krim i påska? Kanskje du vil bruka finværet til å byrja å meditera eller jogga? Her kjem nokre boktips.

Reisetips om Roma

Torsdag 3. april klokken 18.00 presenterer Anders Hornslien sin ferske reiseguide om Roma i Sølvbergets 1. etasje.  

Engelske bøker for 8., 9. og 10. klasse

Trenger du tips om engelske bøker til 8.-10.-klassingen, finner du det her! Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Engelske bøker for 5., 6. og 7. klasse

Trenger du tips om engelske bøker til 5.-7.-klassingen, finner du det her! Tekstene er basert på forleggernes/distributørenes omtaler.

Kvinner, bøker og historier

I anledning 8. mars blåser vi liv i lesetipsene som bibliotekar Aud Jorunn Aano skrev ned med tanke på kvinnedagen.

Rainbow Rowell, "Eleanor & Park": Varmt og fint om kjærlighet

Noen ganger leser jeg bøker som minner meg om hvordan det var å være ung og forelska. Historien om Eleanor og Park er en slik bok.

Spenning, drama, sykdom og intriger

Vi har mange godbiter på ungdoms- og ung voksen-hyllene. Dette er noen av dem, og de anbefales på det varmeste. For alle.

De beste bøkene om kjærlighet

Det er skrevet utallige bøker om kjærlighet. I anledning Valentinsdagen har noen av våre ansatte funnet fram sine favoritter. 

Google+