Hopp til hovedinnhold

Stavanger - din nærmeste ferieby

Lonely planet har kåret Europas beste feriebyer og Stavanger har fått en fin niende plass! Kanskje oppdager du nye sider ved din egen by? Men de som tror at Bøker & Børst har skiftet profil i det siste, blir nok skuffet.  Eller glade, alt ettersom.

Lars Helles krimtips

Her er Helles boktips fra bokpraten i april i år.

Evig liv i levende bilder

Morels oppfinnelse av Adolfo Bioy Casares må vel være perfekt reiselektyre? Den moderne klassikeren er utgitt i Gyldendals XS-serie - extra small altså: mindre enn en iPad-mini, ca. 100 sider, og med en spenningsdirrende handling som bidro til at tv-serien Lost fikk så utrolig mange underlige cliff hangere.

Fotball-VM i Brasil!

Hurra for VM! Vi har stilt ut mye litteratur om både sporten og landet. Du finner passende litteratur på hele huset - i 1. etasje, Kulturbiblioteket, Faktabiblioteket, Madla bibliotek og Barnebiblå.

Les bøkene om Thor Heyerdahl

Thor Heyerdahl er en av tidenes mest kjente nordmenn. Vi feirer hundreårsdagens hans med de beste bøkene om ham.

Boktips fra Marianne, Magnus, Maria, Marte og Marita

Tradisjonen tro serverer Sølvbergets ansatte fyldige lister med lese- og filmtips i god tid før sommerferien. Sjekk anbefalingene fra Marianne, Magnus, Maria, Marte og Marita.

"Verden uten oss": Jorden klarer seg helt fint uten oss

- Å, det høres herlig ut, sa min svoger, naturmannen. Jeg hadde akkurat presentert ham for "Verden uten oss", som handler om jordkloden uten mennesker.

Krig, kunst og fordommer som faller

BOK: Hvem har sagt at sommerlektyren skal være lett og problemfri? Disse bøkene er ikke det, bare veldig gode.

Tidenes beste skjønnlitterære snø?

Snøstormen av Vladimir Sorokin er en leken, tragikomisk dystopi hvor fortid og fremtid blandes på en tankevekkende og ikke minst fantastisk underholdende måte. 

Midtøstenkonflikten på Sølvberget

Midtøstenkonflikten er en av de mest omtalte i vår tid. Nå vil jeg skryte av Sølvbergets samling med litteratur om emnet.

La den svette komme inn

Her får du tips om bøker som har mer enn et snev av svette leggbeskyttere og melkesyre.

Alt blir bedre med drager: Fantastisk fantasy

Ferdig med Game of thrones? Lest alt av Tolkien? Da vil du garantert ha nytte av denne fyldige listen med fantasy-tips. Og ja: Alt blir bedre med drager.

Disse bøkene liker elevene i Stavanger best

4227 elever fra 1.-7. trinn i Stavanger har stemt og bestemt hvem som ble Årets bok 2013.

1814 på Faktabiblioteket

Hele Norge feirer grunnloven fra 1814. På Faktabiblioteket finner du bøkene.

I Grunnlovens hus: Les elevenes vurderinger

1400 elever på 7. trinn i Stavanger har fått hver sin utgave av boken ”I Grunnlovens hus”. Men hva synes de om boken? Les hva Ingvild, Maren, Selene, Emilie og Astrid fra Buøy skole synes. 

Rob Sheffield, "Love is a mix tape": Forelsket i en bok

Jeg er forelska. Alle som har vært forelska vet at det kan være en altoppslukende følelse. Å være forelsket i en bok oppleves ikke så ulikt andre forelskelser, kanskje ikke så langvarig men like intenst når det står på. 

Google+