Hopp til hovedinnhold

Hvorfor fremmedfrykt?

I Europa ser vi en stadig større frykt for islam. Men hvorfor er det egentlig sånn?

Damer du skulle ha møtt

Hvorfor markere kvinnedagen? Hva er feminisme? Og hvilke utfordringer møter kvinner i dag? Få svar i 3. etasje på Sølvberget. 

Romanserier for høstmørket

Jon Michelet rakk å skrive ferdig serien om krigsseilerne før han døde. Her er andre romansykluser du kan forsvinne i når høsten senker seg.

Å komme til et fremmed land

Folk har til alle tider flyttet på seg - noen av eventyrlyst eller kjærlighet, andre på grunn av katastrofer, fattigdom eller krig og forfølgelse.  Hvordan er det egentlig å komme fram til et nytt sted, et fremmed land? Det kan du få et innblikk i ved å lese disse bøkene

Podcast: Det norske bokåret 2016

Linn Tønnessen og Mette Langeland har til sammen lest omtrent 150 bøker fra det norske bokåret 2016.  Hva har de funnet ut?

Ny skjønnlitteratur (februar)

Det renner inn nye og kjekke bøker i hyllene våre hver måned. Dette er februars utvalgte nyheter, og til sammen kan de gi en reise jorda rundt.

Everything, Everything - les boken - se filmen!

Da jeg leste Verden er en boble (Everything everything) av Nicola Yoon ble jeg fullstendig oppslukt av den fascinerende historien. Og gjett om jeg ble glad da jeg fant ut at boken blir film! Her finner du min omtale av Everything Everything pluss lignende romaner. Filmen har premiere fredag 2. juni. 

Audiobooks I’ve listened to on my way to work (and enjoyed)

These are some of the audiobooks I've listened to the first few weeks of the new year, using the library app Libby. Please feel welcome to suggest books you'd like to read or listen to; it's easily done in the app, or through this form. For more book suggestions, follow BookTomas on Instagram.

Bøker fra Bergen e' nokke for seg

Pedro Carmona-Alvarez besøkte oss med sin bok Bergen ungdomsteater i februar. Vi fikk bergenserne til å kåre de beste bøkene om byen sin.

Island: vilt, vakkert og annerledes

Jeg elsker Island. Her får du litt inspirasjon hvis du skal reise dit selv, eller lurer på om du skal.

Kjærlighet + litteratur = sant

Litteratur uten kjærlighet kan vel ikke kalles litteratur?

Happy tears

Å lese kan bety å drømme seg helt bort fra hverdagen. Dette er bøker som varmer hjertet litt ekstra, og kanskje rører deg til å felle noen gledestårer!

Bruk vett på nett

Vi har samlet bøker, nettsider og tips om god nettbruk.

Sykkeltur langs Helgelandskysten

Jeg er veldig glad i å reise, gjerne i et rolig tempo, med bedre fysisk form som bonus. Altså: jeg elsker fotturer og sykkelturer, gjerne til nye ukjente steder. Blant de flotteste feriene jeg har hatt er en sykkeltur langs Helgelandskysten.

Den internasjonale holocaustdagen

27. januar er den årlige internasjonale minnedagen over holocaust, de tyske nazistenes folkemord på jøder før og under 2. verdenskrig. Her er relevante lesetips for barn og unge. 

Ny skjønnlitteratur (januar)

Leseåret 2017 starter godt med mange nye, spennende bøker å velge blant! Vi har satt sammen et utvalg av nye romaner vi har fått inn i januar. Klikk på titlene for å reservere.

Google+