Hopp til hovedinnhold

Lån engelske lydbøker på mobilen

Nå har vi drevet med digitalt utlån av engelske e-bøker og lydbøker i appen Overdrive i halvannet år. Det er fortsatt like kjekt.

Litterære klassikere på ny

Gjenbruk av litterære klassikere er viktig og verdifullt for litteraturen. 

Bøker om våre digitale liv

Skjønnlitteraturen og selvhjelpsbøkene begynner å ta opp i seg at livene våre digitaliseres mer og mer.

De beste bøkene

Aud Jorunn Aano er en storleser, og har fått i oppdrag å plukke ut de 20 beste bøkene av norske forfattere de siste 20 åra.

Å reise langsomt

Alle reiser er ein omveg heim, sa Arne Garborg.

Barnebøker om drager og fantastiske fantasidyr

For ca. 250 år siden sluttet folk å tro på drager. Forskerne fant ingen bevis på at drager finnes. Heldigvis lever de fremdeles i beste velgående i bøker og eventyr. Her er noen av våre favoritter. 

Bøker om psykisk helse hos ungdom

Føler du noen ganger at alle andre er helt perfekte og at du er den eneste som sliter med livet ditt?  Du er ikke alene!

1968-generasjonen i norsk litteratur

Med et bibliotekarblikk fra en som levde i etterdønningen av opprørstiden.

Orlando av Virginia Woolf

Orlando (1928) leker og harselerer med oppfatningene våre av størrelser som tid, kjønn og litterære sjangrer.

Ny skjønnlitteratur i april

Vi kan vi by på et finsk nasjonal-epos, to gjenoppdagede skatter og du kan møte to fjortenåringer som skulle hatt et helt annerledes liv.  Dessuten har vi også denne måneden fått inn en ny bok av en lokal forfatter:  Kristin Hoffmann har skrevet en ny novellesamling

Tegneserier med 1. mai-tematikk

I anledning arbeidernes dag, 1. mai, har vi funnet frem noen tegneserier som kaster lys over nettopp denne dagen.

Bøker om demens

Her får du tips til bøker for både barn og voksne om den vanskelige sykdommen demens.

Ville du tatt hevn?

Tenker du noen ganger at du skulle tatt hevn, og at du skulle gjort igjen? Rebekka har satt sammen en liste med aktuelle ungdomsbøker hvor hevn og hevndrap er tema.

Ny skjønnlitteratur i mars

Dantes Inferno er jo ikke akkurat ny, men vi har fått inn en helt ny utgave. Kanskje det er nå du skal ta fatt på denne klassikeren? Eller kanskje en afrikansk klassiker?  Sjekk Kanes Beretninger og ilden og verdens mørke fra 1961. Mange vil nok også glede seg over at Jane Gardams Old Filth-trilogi endelig er komplett på norsk. For deg som ikke fikk nok spenning i påsken har vi også noen forslag.

Snill krim

Syns du det blir for mye blod og parterte lik i krimbøkene?  Det fins heldigvis forfattere som liker å skrive om andre forhold rundt drapsgåtene. Vi har plukket fram kriminallitteratur av den litt snillere sorten. 

Norrøn mytologi i populærkulturen

Er det rart det dukker opp norrøn mytologi i litteraturen? Her er et knippe bøker, TV-serier, filmer og tegneserier som er inspirert av norrøn mytologi.

Google+