Hopp til hovedinnhold

Klassikeren: Spør støvet av John Fante

John Fantes roman Spør støvet ble overdøvet av verdensbegivenhetene da den ble utgitt i 1939. Den har blitt oppdaget av senere generasjoner og regnes i dag som en udiskutabel klassiker.

Klassikeren: Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde

Oscar Wildes eneste, skandaliserte roman treffer like godt 130 år etter at den ble skrevet.

Klassikeren: 1984 av George Orwell

Mens livet ebbet ut, skrev George Orwell sitt mesterverk.

Klassikeren: Cannery Row av John Steinbeck

Kan en feelgood-roman være en klassiker? Trengs det ikke litt smerte og motgang?

Klassikeren: Fahrenheit 451 av Ray Bradbury

Noen science fiction-bøker er mer sannspådde enn andre: Fahrenheit 451 handler om et samfunn hvor kontroversielle meninger er forbudt, fordi de virker forstyrrende på folk.

Klassikeren: Stolthet og fordom av Jane Austen

Romantikk, rikdom, intriger - og mr. Darcy!

Klassikeren: Markens grøde av Knut Hamsun

Knut Hamsun fikk Nobelprisen i litteratur for Markens grøde. Mer enn hundre år senere er det fortsatt en omdiskutert klassiker.

Bøkene du bør gi bort til jul

Hvilke bøker bør du gi til far, mor, søster, bror, datter og sønn? Vi hjelper deg.

Podcast: Bøker om å bli og ikke bli foreldre

Temaet barn og foreldreskap har blitt belyst fra mange litterære vinkler de siste årene. Vi diskuterer noen av disse bøkene i Sølvbergets podcast.

Under radaren

Ventelistene på enkelte av dei nye bøkene i haust er svært lange og står du på dei, må du jo ha noko å lesa i mellomtida.  Her er nokre titlar som har fått gode omtalar, som du kan finna på hylla for nye bøker. 

Podcast: Bøker fra Afrika

Velkommen til tidenes bredeste podcast-episode fra Sølvberget: 40 minutter om litteraturen fra et kontinent med 1,3 milliarder mennesker.

Podcast: Å lese Kristin Lavransdatter i dag

Fortellingen om Kristin og Erlend er en av de mest kjente romansene i norsk litteratur. Men det var en annen kjærlighetshistorie som grep Sølvbergets Mette Langeland sterkest i Kristin Lavransdatter.

Bokprat på nett: Gaute Heivoll om sitt forfatterskap

Ti år er gått siden Gaute Heivolls definitive gjennombruddsroman, Før jeg brenner ned. Hvordan ser han i dag på denne og andre sentrale bøker i forfatterskapet?

Podcast: De beste bøkene om personlig økonomi

Tre av Sølvbergets pengebevisste ansatte tipser om bøker og blogger for deg som vil ta grep om økonomien din.

Foreldrelitteratur

I andre etasje, inne blant småbarnsbøkene og bildebøkene, har vi en egen bokhylle med foreldrelitteratur - bøker for foreldre. Her har vi blandet faglitteratur og skjønnlitteratur som handler om småbarnstilværelsen.

Skjønnlitterære reiser i amerikanske valgsaker

Det amerikanske presidentvalget nærmer seg, og selv om det ikke er vårt eget land som skal få ny leder, er engasjementet blant nordmenn stort. I denne artikkelen har vi samlet noen gode lesetips, mest skjønnlitteratur, for deg som vil fordype deg i de sentrale valgsakene i 2020. 

Google+