Hopp til hovedinnhold

Ville du tatt hevn?

Hevn, lesetips

Tenker du noen ganger at du skulle tatt hevn, og at du skulle gjort igjen? Rebekka har satt sammen en liste med aktuelle ungdomsbøker hvor hevn og hevndrap er tema.

Tenker du noen ganger på hva som spinner rundt i hodet på noen som begår et hevndrap? Nedenfor finner du bøker hvor urett blir begått og gjengjeld, men kan det rettferdiggjøres?

 

Ryktet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryktet av Ingeborg Arvola

Hun har kapret typen til Anette K. Det sier i alle fall ryktet. Og nå skal hun blø. Anette og venninnene hennes skal slå skallen hennes inn med en jernstang. Men det er ikke jernstanga som skremmer Nika mest. Hun er mest redd for storebroren. Hva vil han gjøre mot jentene om han får høre om hevnen?

Ingeborg Arvola Skriver tett og emosjonelt som et knytteneveslag i magen. Arvolas fortellinger han en sjelden fin psykologisk innsikt, og hennes karakterer berører leseren. Hun gir oss et sterkt portrett av ei jente som mobbes uten å bli et offer.

 

En av oss lyver

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En av oss lyver av Karen M. McManus

En torsdag ettermiddag må fem elever ved Bayview High School sitte igjen etter skoletid.
BRONWYN vil til universitetet og gjør aldri noe galt.
ADDY er den billedskjønne skoleballdronningen.
NATE har allerede fått en betinget dom for narkosalg. 
COOPER er skolens ubestridte baseballhelt.
Og til slutt SIMON, hjernen bak skolens beryktede sladreapp.

Men Simon kommer seg aldri ut av det klasserommet igjen. Han dør før de har sittet tiden ut. Og ifølge etterforskningen skyldes ikke dødsfallet noen ulykke. Dagen etter dødsfallet hadde Simon planlagt å legge ut saftige avsløringer om alle de fire høyprofilerte klassekameratene sine, og det gjør dem alle til mistenkte. Eller er de bare perfekte syndebukker for en drapsmann som fremdeles er på frifot?

 

Beistet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beistet av Ingunn Aamodt

Mona er på konsert med sin store helt, rapperen EK. Hun havner backstage og får møte ham personlig. Hun ender med å bli med ham hjem samme natt. Morgenen etter er situasjon helt annerledes. Mona dumpes på verst tenkelig vis. Han klager på ølbriller og kaller henne for et beist, men hvem er egentlig beistet her? Beistet er en humoristisk vendetta mot de vakre og berømte med for mye makt.

 

Aarons hevn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aarons hevn av Sverre Knudsen

Aaron må lukke øynene for borgerkrig, fattigdom og gamle venner så lenge moren ligger i koma. Men da faren blir drept, og holdes ansvarlig for en terrorbombe som drepte mange uskyldige, blir Aaron nødt til å reagere. Så, under tidenes kaldeste vinter; med hjelp fra to mulige kjærester, en stum bokser, en kriminell ungdomsgjeng og et par skrullete og geniale pensjonister, legger Aaron ut på en vill ferd etter rettferdighet. Eller hevn. En sterk og spennende fortsettelse på Aarons maskin. En fortelling som setter spor.

 

Hevner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hevner av Ingelin Røssland

Damian er skolens kuleste. Han vet hvem som bør mobbes. Ella er sammen med Damian og snur ryggen til når Damian, Janna og Omar setter i gang. Men en dag dukker ikke Damian opp på skolen. Det skal være fest på den nye ungdomsklubben som holder til i det gamle slaktehuset. Ella har fått beskjed av ungdomsarbeider Alfie om å hjelpe til med forberedelsene. Men hva slags fest er det Alfie planlegger? Hva driver Janna og Omar med? Og hva har egentlig skjedd med Damian?

Inspirert av skrekkfilmsjangeren.

 

Respekt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Respekt av Jon Ewo

To kriminelle brødre forteller hver sin historie, begge lever på samfunnets skyggeside. I den første møter vi en storebror som er opptatt av fortjeneste og ønsker å utfordre ligaens øverste ledd, noe som får blodige konsekvenser. I den andre møter vi en lillebror som tidlig har lært seg gatas harde regler, og som etter storebrorens fall - er opptatt av å sette seg i respekt ...

 

Hevnen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hevnen av Vera Voss

Bok nummer én om De4.

Alle jenter drømmer, hva om du kunne bli akkurat den du drømmer om å være? De4 er en norsk serie som handler om fire totalt forskjellige, men helt vanlige jenter som lever ekstraordinære liv på nettet. Skjult bak bloggprofilene sine kan de ta tak i problemer ingen andre tar tak i.

Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etter hvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap.

Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som blir stadig mer dramatisk. De oppdager at Jenny har bestemt seg for å ta en grusom hevn over mobberne som fordrev henne fra hjembygda. De4 må stanse henne før det er for sent.

 

Jente loven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenteloven av Annette Münch

Uten forvarsel må Saga flytte fra faren og til moren. Mens hun venner seg til den nye bytilværelsen, oppdager hun at faren har forsvunnet. Hun finner trygghet i en gjeng tøffe jenter som tar henne med inn i en hverdag av spenning og grensesprenging.

Når jentene vil ha noe tilbake, oppdager Saga at de styres av et sett lover, og at straffen for ikke å følge dem kan bli katastrofal.

 

Arena 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arena 13 av Joseph Delaney

Velkommen til Arena 13. Her kjemper krigere. Døden er aldri langt unna. Leif har en ambisjon: å bli den beste krigeren i den beryktede Arena 13. Her gambler man på hvilken kriger som først begynner å blø. Og i Grudge-kampene satser de penger på hvilken kriger som kommer til å dø. Men landet er terrorisert av Hob, et ondt vesen som finner glede i å torturere mennesker og som viser makt ved å utfordre en Arena 13-kriger til kamp på liv og død når han føler for det. Og det er akkurat dette Leif ønsker. For han kjenner godt til Hobs forbrytelser. Og i hans ambisjon brenner ønsket om hevn. Leif skal slåss mot monsteret som ødela hans familie. Selv om det betyr at han kan bli drept. «Arena 13» er den første boka i en ny fantasyserie fra forfatteren av The Spook's Apprentice-serien.

 

skyggen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skyggen av Petrus Dahlin

Ruben ser at noen beveger seg i den tomme bygården på den andre siden av gata, og at noen utfører merkelige ritualer der. Han bestemmer seg for å undersøke saken, og møter Skyggen, ei tenåringsjente på flukt fra en tusen år gammel vestafrikansk konflikt. Ruben står ved et skjebnesvangert skille. Han innser at voodoo kan hjelpe til med å hevne seg på plageåndene på skolen og kanskje til å erobre Mirandas hjerte, men samtidig vet han at har man først åpnet døren til voodooens verden og begynner å eksperimentere med magi, er det ingen vei tilbake. Dette er en fortelling om hevn, kjærlighet, voodoo, og om å redde noe som er større enn seg selv. Fortelling for ungdomstrinnet.

Google+