Hopp til hovedinnhold

Sommer med bøker

Sommer med bøker

Lesehest eller bokorm? Sitter du helst i skyggen og leser? Tenker du at det ikke gjør noe om det regner, bare du har ei bok? Da er du kanskje en lesehest, som meg.

Sommeren var alltid lang før. Den kunne bli riktig kjedelig uten bøker.

Bibliotekbesøk var viktig

Hvis de andre ungene i gata hadde reist på ferie og det ikke var noen å leke med, eller hvis vi dro på ferie til en plass det bare var voksne, da måtte man ha noe å lese. De voksne var dårlige til å leke før, nemlig. Da var det godt å ha biblioteket. Fram med lånekortet, ned til byen og finne hylle på hylle med bøker som bare ventet på at jeg skulle låne dem, gamle og nye i en salig blanding.  

Jeg gledet meg over Finn Havrevolls Marens lille ugle om familien Monsen som arvet et sommerhus på Sørlandet og som var så gale(!) at de tok tre dagers sommerferie i september. Jeg husker far Monsen, som aldri kom for sent på kontoret, men som glemte å si fra til jobben at han dro på ferie. Og modige Maren og Trine som trosset spøkelser og gikk på jakt etter skatten. 

Marens

Jeg koste meg med Vi på Saltkråkan og forelsket meg inderlig i Båtsmann, verdens fineste Sanktbernhardshund. Å, som jeg ville ha hund! At min mor mente hunder ikke passet i en blokkleilighet i 3.etasje, overså jeg glatt. Og hvorfor leide ikke vi en liten, svensk stue på en øy? Det kunne gjerne være hull i taket, for man kunne bare sette opp bøtter når det regnet. Og min kjedelige varebilsjåfør-far, ville jeg mer enn gjerne bytte ut med en litt klossete forfatter. 

Vi på Saltkråkan

Lån ei bok eller ti

Denne sommeren er det 8 ukers lånetid på bøkene du låner fra Sølvberget eller Madla. Det har vært mange lånere innom allerede, men biblioteket er ikke tomt for gode bøker ennå.

Vil du ha spenning og humor? Se for eksempel om du finner noen av bøkene til Gareth P. Jones:

Familieforbannelsen handler om Mariel, som ikke har visst at hun har andre slektninger enn moren sin. Når hun endelig får treffe dem i en begravelse, er de rare, veldig rare. Kanskje er det en grunn til at Mariels mor aldri har fortalt henne at hun har en familie? 

I Tidsmysteriet møter du Eddie. Han bor i verdens kjedeligste, lille by, hvor det føles som tiden tar stille. Da Scarlett starter i klassen hans, forandrer alt seg og tiden går amok. Mystisk! Finnes det en tidsmaskin i boka, tro? 

Tidsmysteriet

Boka Arvingene foregår på et gammelt gods og det er de foreldreløse tvillingene Ovid og Lorelli som er hovedpersonene. De er arvinger til en diger formue og har prøvd å drepe hverandre helt siden de var små for å arve hele formuen alene. 

Liker du bøker om reiser? Lån for eksempel Frida Nilssons Ishavspirater om tapre Siri som begir seg alene ut i snø, is og kulde for å prøve å befri lillesøsteren sin fra den grusomme piraten Hvithode. Kjempeskummel og spennende bok.

ishavspirater

Eller les Morderens ape, boka om maskinist Sally Jones som reiser verden rundt for å bevise at sjefen hennes slett ikke er en morder. På veien blir hun kjent med blant annet en fadosanger, en instrumentmaker og en indisk prins. Og du, Sally er en gorilla, men det glemmer du raskt.

Ha en flott sommer. Håper du finner ei bok å drømme deg bort i. 

Google+