Hopp til hovedinnhold

Overnatte

Overnatte

Det er spennende å sove over hos en venn. Og kanskje litt skummelt første gang. Her har vi samlet mange fine fortellinger om å overnatte.

Ludde får besøk - av Ulf Løfgren

Ludde får besøk av Ulf Løfgren

Det er leggetid og alle dyrene vil sove hos Ludde. En etter en banker de på døren. Men så er det noe som skjer, for til slutt er det bare Ludde og Bamse igjen. – Bildebok

 

 

 

Nattbarnehagen - av Hans Sande

Nattbarnehagen av Hans Sande

Ingen mammaer og pappaer får være mdd når alle barna inviteres til å overnatte i barnehagen. Men ett kosedyr kan de få med seg hjemmefra. Det blir en spennende natt og en flott opplevelse. Særlig når de går ut i den mørke natten for å se på månen. Etterpå blir det både fortellinger og godnattsanger, og de koser ekstra mye med alle kosedyrene, slik at de ikke skal bli redd for mørket. – Bildebok

På nattlig besøk i barnehagen Ingen mammaer og pappaer får være med når alle barna inviteres til å overnatte i barnehagen. Men ett kosedyr hver kan de ta med seg hjemmefra. Det blir en spennende natt og en flott opplevelse, i sær når de går ut i den mørke natten for å se på månen. Siden blir det både fortellinger og godnattsanger, og de koser ekstra mye med alle kosedyrene slik at de ikke skal bli redd for mørket. Endelig blir det stille i Nattbarnehagen. Bare månen sender en tynn strime lys inn til dem. Denne flotte boken formidler noe viktig om det å være sammen, i barnehagen og hjemme, med et budskap både til voksne og barn. Her opplever vi både det nære og kjente, men også alt det nye og spennende en kan oppleve om natten. Det er stor trygghet i fortellingen, som på en vakker måte, både gjennom tekst og illustrasjoner, viser magien ved mørket og månen. Hans Sande har skrevet mange bøker Ingen mammaer og pappaer får være med når alle barna inviteres til å overnatte i barnehagen. Men ett kosedyr hver kan de ta med seg hjemmefra. Det blir en spennende natt og en flott opplevelse, i sær når de går ut i den mørke natten for å se på månen. Siden blir det både fortellinger og godnattsanger, og de koser ekstra mye med alle kosedyrene slik at de ikke skal bli redd for mørket. Endelig blir det stille i Nattbarnehagen. Bare månen sender en tynn strime lys inn til dem.

 

 Sove borte : en dag med morfar av Cecilia Torudd

Fint å lese for barn og besteforeldre. Mammaen til Oskar skal på klassefest med de gamle skolekameratene sine. Derfor må Oskar overnatte hos morfar. Men morfar bor i en annen by, og det er lenge siden sist. Det føles som om Oskar nesten ikke kjenner morfar. Han lengter etter mamma.... Bildebok.

Sove borte : en dag med morfar av Cecilia Torudd

 

 

 

 

 

 

 

Inn i skogen - av Bjørn Arild Ersland

Inn i skogen av Bjørn Arild Ersland

Storesøster og lillesøster skal overnatte i skogen. Det er egentlig altfor skummelt. Men storesøster Maja sier det går helt fint. De gar trent med teltet i hagen. – Bildebok

 

 

Kråkeslottet - av Ingvill Solberg

Kråkeslottet av Ingvill Solberg

Selma har fått en ny venn i barnehagen. Emma er kjempemorsom å leke med, og der et gøy å være på besøk hos henne. Men det er ikke morsomt lenger når Selma plutselig må overnatte.  Emma bor nemlig i et gammelt og litt skummelt hus som moren kaller et « kråkeslott», og dessuten er hun ganske god til å fortelle spøkelseshistorier. Da er det ikke lett å få sove.-- Bildebok

 

 

 

Leggetid - av Axel Scheffler

Leggetid av Axel Scheffler

Line skal overnatte hos Tramp. Hun gleder seg veldig og de har en fin kveld. Men da de skal legge seg oppdager Line at hun har glemt kosefrosken sin, som hun ikke kan sove uten! Tramp forsøker å gi henne ulike erstatninger, men enten de er for store, for harde eller bare helt feil. Ingen kan erstatte Frosken! Ingen andre enn Tramps egen sovekamerat… - Bildebok

 

 

Siv sover seg bort - av Pija Lindenbaum

Siv sover seg bort av Pija Lindenbaum

Siv har blitt bestevenninnne med Cerisa. Hun bor i et annet hus, og nå skal Siv på besøk.Siv elsker Cerisa, men hos henne er det ikke som hjemme. Det lukter annerledes, maren er merkelig og hunden er ekkel. Hvordan vil det gå å overnatte der?

 

 

 

 

Mørkets historie - av Yulia Horst

Mørkets historie av Yulia Horst

Lillebror vil helst sove på rommet til storebror. Han synes mørket er skummelt. Men storebror forklarer lillebror hva mørket er og ufarliggjør mørket på en vakker måte. – Bildebok

 

 

 

 

Lyset skinner i mørket - av Håvard Syvertsen

Lyset skinner i mørket av Håvard Syvertsen

Iver er 5 år og redd for mørket. Han gruer seg ti å sove i hsuet til bestemor. For bestemor bor i skogen der det er langt mellom husene. Og det er et lite hus, og det er også lite lys. Heldigvis er bestemor av den trygge sorten, hun trøster slik en bestemor skal.

 

 

 

 

Barnebøker:

Overnatte - av Annika Thor

Overnatte av Annika Thor

Danne og Love har vært sammen og lekt hele dagen. Så får Danne en god ide, Love kan overnatte. Til å begynne med synes Love det er gøy, men når de skal sove så er ikke Love så sikker likevel.

 

 

 

 

Helsprøtt pysjamasparty - av A.B. Saddlewick

Helsprøtt pysjamasparty av A.B. Saddlewick

Når Mauds perfekte tvillingsøster Milly planlegger pysjamasparty, tvinger moren deres Maud til å ha noen venner over også. Hva kan egentlig gå feil?? Ikke så mye…, bortsett fra at Mauds mamma finner ut av at Råttenskog er en skole for ekte monstre!   Bok nummer 3 i serien om Monster Maud.

 

 

 

 

Sove borte - av Helena Bross

Sove borte av Helena Bross

Axel skal overnatte hos Omar, men når Omar har sovnet, ligger Axel fortsatt våken. Han er lei seg fordi han ikke har fått sagt god natt til mamma og pappa. Men det finnes en løsning.

 

 

 

 

Et monster overnatter - av Mats Wänblad

Et monster overnatter av Mats Wanblad

En overraskende monsterfortelling. Boris skal overnatte hos Ebba. Kjempegøy, synes ebba. De får være oppe så lenge de vil, og Ebba har satt fram overnattingsmat. Men Boris virker ikke særlig fornøyd. Han lengter hjem. Han er ikke vant til godteri, putekrig og sprø godnatthistorier. Og Boris pleier ikke å sove om natten?  Dette er 3 bok om Boris og Ebba.

 

 

 

 

 Eline overnatter - av Helga Flatland

Eline overnatter av Helga Flatland

Eline skal endelig få overnatte hos klassevenninnen Maja. Det kribler i magen, og det er rart og spennende å skulle sove i et annet hus! Men før Eline rekker å sovne, forteller Maja henne at det spøker i huset. – Så hva skjer da Eline må opp om natta og tisse?  

 

 

 

 

Bettina overnatter av Sidsel Jøranlid. Illustrert av Monia Nilsen

Anna vil at alle de fire jentene skal overnatte hos henne og gjøre ferdig bildet til skoleforestillingen. Men Bettina har egentlig ikke lyst. Hun liker ikke å overnatte borte. Men det kan hun jo ikke si, hun vil ikke at de andre skal tro at hun er pysete. Kanskje hun kan be mamma hente henne utpå kvelden? Så glemmer hun tiden, og plutselig er det sengetid, og Bettina MÅ overnatte i et fremmed hus, hvor ingenting er likt som hjemme! Det er ganske skummelt!

Bettina overnatter av Sidsel Jøranlid. Illustrert av Monia Nilsen

Google+