Hopp til hovedinnhold

Mytologisk fantasy

Mytologisk fantasy

Likte du bøkene om Percy Jackson? Her har vi samlet flere serier med mytologisk fantasy. Samtidig som du leser en spennende historie får du kjennskap til guder og hendelser fra ulike mytologier. Her er både norrøn, hindusitisk, gresk og egyptisk mytologi representert.

Aru Shah og dommedagsdanen av Roshani Chokshi

Aru må som vanlig tilbringe høstferien hjemme på museet sammen støvete statuer. Når tre klassekamerater dukker opp på overraskelsesbesøk, må hun imponere dem med ... noe. Bare synd at hun i farten fryser tiden og slipper løs en eldgammel demon som har til oppgave å vekke ødeleggelsens gud. Første bok i en ny serie, perfekt for fans av bøkene om Percy Jackson og Amuletten

 

Aru Shah og dommedagsdanen av Roshani Chokshi

Kiranmala og slangens hemmelighet av Sayantani DasGupta

Møt Kiranmala, en ekte helt (hun bare vet det ikke ennå). 12-årsdagen til Kiranmala blir ikke helt som planlagt … Plutselig forsvinner foreldrene på mystisk vis, og slimete demoner jager henne gjennom huset. Ting blir ikke enklere av at to innmari kjekke prinser ringer på, og påstår at de har kommet for å redde henne. Brått blir Kiranmala tatt med til en verden full av magi, hester med vinger, levende kart … og en irriterende snakkende fugl. Hun må løse gåter, kjempe mot demoner – og ikke minst finne foreldrene sine.

 

Kiranmala og slangens hemmelighet av Sayantani DasGupta

Nidstangen av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Underlige ting begynner å skje i Mariefred. Overnaturlige vesener vekkes til live. Brødrene Viggo og Alrik er utvalgt til å vokte det hemmelige biblioteket under kirkehaugen. De gamle bibliotekvokterne mener at brødrene er for unge til å være krigere, og vil sette dem på prøve. Men snart blir det farlig på ordentlig, og Alrik og Viggo må være både modige og smarte for å overleve. Dessuten foregår det en kamp i skolegården, der eklingen Simon og gjengen hans tror de eier alt og alle. Nidstangen er første del i Pax-serien.

Nidstangen av Åsa Larsson & Ingela Korsell

Odinsbarn av Siri Pettersen

Femten vintre gammel får Hirka vite at hun er et odinsbarn - en halelaus råttenskap fra en annen verden. Foraktet. Fryktet. Og jaget. Hun aner ikke lenger hvem hun er, og noen vil drepe henne for at det skal forbli en hemmelighet. Men det finnes verre ting enn odinsbarn, og Hirka er ikke den eneste skapningen som har brutt gjennom portene...Odinsbarn er original fantasy på norrøn grunn. Et oppgjør med fremmedfrykt, blind tro og retten eller viljen til å lede. Det er den første av tre bøker om Hirka, i serien Ravneringene.

Odinsbarn av Siri Pettersen

Pegasus og flammen av Kate O’Hearn

Myte og virkelighet kolliderer når det krigsherjende Olympen møter det stormfulle New York City i et eventyr som tar pusten fra deg. I et fryktelig tordenvær krasjlander den majestiske flygende hingsten Pegasus på taket til 13 år gamle Emily. Emily befinner seg plutselig i slag med fryktelige monstre, flyvende på vakre Pegasus for å redde Olympen før den Olympiske Flammen slukner. 

 

Pegasus og flammen av Kate O’Hearn

Den forsvunne helten av Rick Riordan

Percy Jackson har forsvunnet. Tre nye helter har dukket opp. En forbannelse truer med å drepe dem alle. Fiender må samarbeide ? Suksessforfatter Rick Riordan innfrir alle forventninger i Den forsvunne helten ? første bok i serien Gudene fra Olympos. Gudene fra Olympos er en frittståendefortsettelse av historien om Percy Jackson. Vår helt er forsvunnet og vennene Jason, Piper og Leo er utvalgt til å løse nye, dødelige mysterier. Vil trioen lykkes ? og hva må de forsake på veien? Klarer de det uten hjelp av kjente halvguder? Og vil Percy Jackson dukke opp når de trenger ham mest? 

 

Den forsvunne helten av Rick Riordan

Det skjulte oraklet av Rick Riordan

Etter å ha gjort sin far Zevs rasende, blir guden Apollo jaget vekk fra Olympos. Han lander, avkreftet og desorientert, i New York City, som en vanlig tenåringsgutt. Nå, uten sine guddommelige evner, må den fire tusen år gamle guden lære å overleve i den moderne verden frem til han på en eller annen måte igjen kan vinne Zevs' gunst. Men Apollo har mange fiender, både guder og monstre.. Første bok i serien Apollons prøvelser.

 

Det skjulte oraklet av Rick Riordan

Mumiene våkner av Monika Steinholm

Markus er en foreldreløs gutt som bor i en liten norsk by hos tanten sin. Moren hans forsvant på mystisk vis da han var liten, og faren vet han ingen ting om. Tanten er en hemmelighetsfull dame med mange rare oppfinnelser. Merkelige ting skjer i byen. En grav blir gravd opp på kirkegården, samtidig som folk går utkledd som mumier. Klassen til Markus får en mystisk vikarlærer som tar dem med på en utstilling om Egypt. De får høre den skremmende historien om skorpionkongen, og Markus oppdager at han kan lese hieroglyfer. Første bok i serien Ankh.

 

Mumiene våkner av Monika Steinholm

Halvgudene av Mari Moen Holsve

En dag blir livet brått snudd på hodet for trillingene Dina, Balder og Thea. Fra en monoton skolehverdag kastes de hodestups ut i en fremmed verden hvor ingenting er som det synes. Ikke engang trillingene selv! Med dramatikk, ukjente farer og en god dose humor får vi her begynnelsen på en fantasyhistorie som inneholder både det kjente, det spennende, episke, overnaturlige og herlig uforutsigbare.

Halvgudene av Mari Moen Holsve

Lokes ulver av K.L. Armstrong

Bokens hovedperson, tretten år gamle Matt Thorsen, bor i Blackwell i Sør-Dakota sammen med familien sin. De er ikke som andre folk, Thorsen-slekten er nemlig etterkommere av den norrøne guden Tor. De har som oppgave å opprettholde lov og orden, særlig blant etterkommerne av guden Loke, som også bor i Blackwell.  I denne boken er Ragnarok faretruende nær. Matt og klassekameratene Laurie, og Fens liv vil aldri bli det same etter dette reset for å stoppe jordens undergang.

 

Lokes ulver av K.L. Armstrong

Runesteinen av Anette Riise-Hanssen

En gang for lenge siden grep Tor tak i Odins mektige Allrune-stein og kastet den i sinne utover himmelen. Steinen havnet i Menneskeverdenen hvor den knuste i flere biter. Mange år seinere blir dvergen Gorm sendt til Hel for en forbrytelse han ikke har gjort. Gorms sønn, Skjalg, får en mulighet til å redde faren, men da må han finne alle bitene av Allrunesteinen. Den onde Loke vil ha tak i steinen selv, og han sender tre svartalver etter Skjalg. Det blir et kappløp mot tiden for Skjalg for å komme hjem igjen med steinen og livet i behold.

 

Runesteinen av Anette Riise-Hanssen

Hulder av Tonje Tornes

Erik er på fjelltur med moren sin. Hun dreper en kvinne de begge ser som en hulder, men polititet er av en annen oppfatning. Moren havner på psykiatrisk sykehus i Sirdal. Erik og faren flytter til en gammel gård i nærheten. Der skjer det underlige ting. En jente sniker seg rundt. En lettkledd jente med hale. Første bok i Kire-serien om Erik Skoglund og den tiltrekkende hulderjenta Flora, byr på mørk spenning og magisk realisme.

 

Hulder av Tonje Tornes

Isilds vrede av John Olav Oldertrøen

Trym og familien hans flytter for å overta bestemorens gård, bort fra alt det trygge og kjente. På gården skjer det noe med ham, han både ser og hører ting som ingen andre gjør. I skogen møter Trym ei merkelig jente, og skjønner at noe veldig alvorlig er i ferd med å skje. Verden holder på å gå under. Det er bare en måte å stoppe det på, men den oppgaven synes umulig. Fortellingen er en reise i norsk folketro og norrøn mytologi med et øko-fokus.

 

Isilds vrede av John Olav Oldertrøen

Sommersverdet av Rick Riordan

Magnus Chase har alltid hatt et trøblete liv. En dag blir han sporet opp av en onkel han aldri har møtt som sier at Magnus er sønn av en norrøn gud. Vikingenes myter er sanne. Gudene i Åsgard forbereder seg på krig. Troll, kjemper og enda verre monstre forbereder dommedag. For å unngå Ragnarok må Magnus finne et våpen som har vært tapt i tusenvis av år. Når et angrep fra ildjotnene tvinger ham til å velge mellom sin egen sikkerhet og livene til hundrevis av uskyldige, gjør Magnus en fatal beslutning. 

 

Sommersverdet av Rick Riordan

Google+