Hopp til hovedinnhold

Mens vi venter på Amuletten

Amuletten

Trenger du noe å lese mens du venter på de to siste bøkene i tegneserien Amuletten? Her finner du tips til nyere tegneserier som kan gi noe av den samme magiske leseopplevelsen. 

En sjelden gang dukker det opp serier som Kazu Kibuishis fantastiske tegneserie Amuletten. Serier som får millioner av barn (inkludert barn som hater å lese!) til å sluke syv bøker, og vente i spenning på de to siste. Slike serier har enorm betydning for barns leselyst, og kan fungere som døråpner for mange andre fine leseopplevelser. Her er våre anbefalinger til barn som vil ha mer fart og spenning, eventyr og magi - i tegneserieformat.  

Alene (1): Forsvinningen av Gazzotti Vehlmann

Alene bokserie

I en tilsynelatende vanlig by våkner fem barn opp en morgen, og oppdager at alle rundt dem har forsvunnet på mystisk vis i løpet av natten! TV og internett har sluttet å virke, og alt er merkelig stille. Dodji, Ivan, Camilla, Lea og Tommy må lære å klare seg på egenhånd, og sammen prøver de å finne ut hva som har skjedd.

Spennende tegneserie for mellomtrinnet. 

7 (1): Trusselen fra dypet av Kristian Landmark, Ole Bernt Tellefsen, Kenneth Iversen og Karstein Volle

Trusselen fra dypet

En vanlig skoledag oppdager 12 år gamle Oscar plutselig at han har en helt spesiell superhelt-kraft, og like etter blir han kidnappet av en mystisk bil som forsvinner i havet. I seks andre land opplever seks andre 12-åringer det samme. Det viser seg at de er de 7 utvalgte, og nå er det deres oppgave å kjempe for rettferdighet!

Actionfylt tegneserie for mellomtrinnet. 

Hilo (1): Gutten som styrtet til jorda av Judd Winick

Hilo gutten som

D.J. og Gina er to ganske vanlige barn – helt til de møter Hilo. Han er en mystisk gutt som plutselig ramler ned fra himmelen og kræsjlander på jorda! Hilo aner ikke hvor han kommer fra, og skjønner ikke hvorfor det er en dårlig idé å gå på skolen i bare trusa. Klarer de tre å finne ut av Hilos mystiske fortid? Og er D.J. og Gina klare for å redde verden?

Humoristisk tegneserie for barn i alle aldre. 

Poptropica (1): Kartmysteriet av Jack Chabert og Kory Merritt

Kartmysteriet

Denne tegneserien er basert på et online-rollespill utviklet av den etter hvert legendariske Jeff Kinney (forfatteren av En pingles dagbok). Her møter vi Oliver, Mya og Jorge, som havner på den ukjente øya Poptropica etter en farefull ferd i en varmluftsballong. Etter hvert oppdager de at noe fryktelig truer Poptropicas eksistens, og dermed også deres mulighet for å komme seg hjem igjen!

Fartsfylt og fargerik tegneserie for alle som liker spill og gaming. 

Hilda (1): Hilda og midnattskjempen av Luke Pearson

Hilda og midnattskjempen

Hvem er den mystiske kjempen som dukker opp hver natt når klokka slår tolv? Og hvorfor invaderes huset til Hilda av en hær av usynlige alver som bombarderer stua hennes med steiner og bittesmå brev med trusler om utkastelse? Hilda har en tendens til å snuble borti merkelige ting, og nå må hun ut på eventyr for å redde hjemmet sitt!

Fantasifull tegneserie for barn som liker magi og eventyr.

 

 
Google+