Hopp til hovedinnhold

Les for barna i adventstiden

Adventskalender

Her finner du tips til gode kalenderbøker med 24 kapitler, perfekt til høytlesing fra 1. desember og hver dag fram til jul.

Å finne 24 små ting å fylle julekalenderen med kan være en utfordring. Hvorfor ikke la årets julekalender være en daglig lesestund? Her er våre tips til fine adventsfortellinger å lese sammen med barna i desember. 

For de minste:

Pulverheksa og julenissen av Ingunn Aamodt

Hokus, Pokus og Pulverheksa baker julekaker og gleder seg til jul. Midt i julebaksten ringer Julenissen på døra, selv om det ikke er julaften enda. Han trenger nemlig hjelp til noe helt spesielt.

Pulverheksa og Julenissen

 

Karsten og Petras julebok av Tor Åge Bringsvær og Anne Holt (ill.)

Aktivitetsbok der vi følger Karsten og Petra som forbereder seg til jul, med spennende juleaktiviteter hver dag i desember. Her finner man ideer til hvordan man kan lage gaver, julepynt, julekort og julekrybbe.

Karsten og Petras julebok

 

Julekort fra Svingen av Kjetil Indregaard

Jul i Svingen er en av NRKs mest populære julekalender-serier på TV. Den handler om Linus som bor i Svingen, og som gleder seg veldig til jul. I denne boken får du 24 julekort fra Linus og vennene hans. Ett for hver dag i adventstiden. 

Julekort fra Svingen

 

Jul i Storskogen av Ulf Stark og Eva Eriksson (ill.)

Alle dyrene i Storskogen venter på julen og på nissen. Men de vet ikke riktig hva jul er eller hvem nissen er. Men de vet at det er noe fint, at det skal være god mat, og at man skal henge pene ting i trærne.

Jul i Storskogen

 

En lillebror til jul av Lena Steimler og Kristin Granli (ill.)

Mammaen og pappaen til Mikkel har en lekebutikk, og Mikkel kan ønske seg hva han vil i hele butikken til jul. Han ønsker seg en lillebror, og han håper at foreldrene har en på lageret. 

en lillebror

 

Jeg og bestefar - og Nisse-Nils av Ole Lund Kierkegaard og Stine E. Lyngmo (ill.)

Hvert år når julen nærmer seg, flytter en liten gutt ut på landet for å bo hos bestefaren sin. Det skjer mye merkelig på gården. Bestefar mener det er Nisse-Nils som er på ferde.

Jeg og bestefar - og Nisse-Nils

 

24 dager til jul av Eivind Herredsvela og Anne Lene Sinnes (ill.)

De to små musene Erlando og Magnuso bor på en bondegård der juleforberedelsene er i full sving. De venter og gleder seg veldig til jul, men på gården er det mange de må passe seg for.

24 dagr

 

Simons adventsbok av Simon Flem Devold

Englene forbereder seg til julaften og Jesu fødsel, men den lille engelen Ariel klarer ikke å synge Ære være. Han synger Elle melle i stedet. Og så har han så mange forskjellige ting han lurer på!

Simons adventsbok

 

For de litt større: 

Snøfall av Hanne Hagerup, Hilde Hagerup og Ane Gustavsson (ill.)

Selma er 9 år og foreldreløs. Hennes høyeste ønske er å få en familie, og dette skriver hun i et brev som hun sender til julenissen. Brevet finner veien til nisselandsbyen Snøfall, og etter hvert havner også Selma der. 

Snøfall bok

 

Snøsøsteren av Maja Lunde og Lisa Aisato

Julian blir 10 år på julaften. Vanligvis er det årets beste dag, men etter at storesøsteren Juni døde har Julian lyst å avlyse hele jula. Helt til han møter juleelskeren Hedvig, og begynner å tro det kan bli jul likevel. 

Snøsøsteren

 

Willys jul av Terje Solli og Linn Skåber

Willy Nilsen skal feire jul på et høyfjellshotell sammen med tanten sin, men der møter de den fæle fru Golf som har forbudt all form for julefeiring. Willy tenker at sånn kan de ikke ha det. 

Willys jul

 

Når katten kommer: et julemysterium av Ole-Mikal Nilsen

Om gjenferd og mystiske hendelser -- og en hemmelighetsfull bestefar. Jonas syns bestefar er litt skummel, men når de åpner en helt spesiell julekalender sammen, skjer det noe spennende.

Når katten kommer

 

Julelyset: et adventsmysterium av Cathrine Rød Gundersen

En norsk familie feirer jul på en gammel gård sammen med en familie fra Amerika. På den gamle gården bor det nisser, og når sjefsnissen forsvinner er det barna som må løse mysteriet!

Julelyset - et adventsmysterium

 

Desemberreisen av Marit Fadum Storaker

Siv og Allan er på torget for å være med på tenningen av julegranen. I godteposen fra julenissen finner de hver sin billett, og sammen med Kristoffer blir de kastet ut i en lang og spennende reise!

Desemberreisen

 

Lasso rundt julestjerna: Maina Sofies advent av Marit Rasten

Husker du samejenta Maina Sofie fra TV2? Her er boka som forteller om det spennende livet på gården og om juleforberedelsene. Og den velkjente historien om Maria og Josef på en ny måte. 

Lasso rundt julestjerna

 

God dag, herr Jul av Laura Djupvik og Åshild Irgens (ill.)

Malin og veslesøstera Molla har flytta inn i eit gammalt trekkfullt hus, i ein by dei så vidt kjenner og utan pappa. Alt er annleis, men jula kjem vel uansett. Eller gjer ho det?

god dag herr jul

 

Julemysteriet av Jostein Gaarder

I en bortgjemt bokhandel finner Joakim en magisk julekalender. Hver dag når han åpner en luke, faller det ut en lapp med en fortelling om Elisabeth og hennes reise til Betlehem. 

Julemysteriet

Google+