Hopp til hovedinnhold

Krimforslag til de som har lest CLUE-bøkene

Krimforslag til de som har lest CLUE-bøkene

Liker du spennende serier om ungdommer som løser mysterier? Har du allerede lest alle CLUE-bøkene? Her har vi flere serier som kan passe for deg!

Pyramidemysteriet av Hanne Kristin Rohde

Astrid er hestejente og har egen hest som heter Rocky. En natt våkner hun plutselig og er helt sikker på at noe er galt med hesten og tvinger pappa til å kjøre henne til stallen.  I stallen finner de Rocky veldig syk uten at dyrlegen forstår hva som feiler ham. På skolen har Astrid blitt kjent med, en ny gutt i klassen, Yusuf.  De to tror noen har skadet Rocky med vilje og begynner å samle bevis. Snart er de på sporet av langt farligere kriminalitet enn de først hadde trodd. Dette er første bok i serien «Blålys»

 

pyramidemysteriet

Et høyst upassende mord av Robin Stevens

Kostskolejenta Hazel finner lærerinnen sin, frøken Bell død i gymsalen!  Først tror hun at det har skjedd en grusom ulykke og løper etter hjelp. Men når hjelpen kommer, har noen fjernet liket og nesten alle tror at Hazel lyver! Sammen med venninnen Daisy må Hazel ta den vanskelige saken med å finne morderen og samtidig bevise at det er et mord. Men rekker de det før flere blir myrdet? For det viser seg at mange har motiv og  flere mangler alibi. Dette er første bok om Detektivbyrået Wells og Wong.

 

Et høyst upassende mord av Robin Stevens

Midt i en rose av Martin Widmark med illustrasjoner av Ola Skogän

12-åringen Stefan og faren hans gruer seg til jul.  Den første etter at moren tok livet av seg.  En dag finner Stefan et brev moren skrev like før hun døde og han får mistanke om at hun ble myrdet. Stefan drar på leting og finner stadig nye bevis som viser at moren slett ikke tok livet av seg. Ganske snart oppdager Stefan at han blir forfulgt. Ikke bare det: Han er i livsfare! Men hvem vil tro på en gutt? Stefan kjemper mot klokken og en farlig drapsmann som kommer stadig nærmere. Det gjelder å tenke raskt, for gjør han en feil, kan det være det siste han gjør.

 

Midt i en rose av Martin Widmark

Gjenferdets stemme av Johan Rundberg

Sebastian må bli med moren på filminnspilling og ser for seg verdens  kjedeligste sommerferie! Men snart begynner mystiske og rare ting å skje på det gamle hotellet der de spiller inn film. Om nettene hører de underlige lyder, filmteamet skremmes av strømbrudd og ødelagte filmklipp, og de ansatte får ikke lov av den ukjente eieren å snakke om hotellets historie. Om hvorfor eksisterer ikke rom 306? Sammen med to andre ungdommer, Max og Manda, begynner Sebastian å grave i mysteriet.  

 

Gjenferdets stemme av Johan Rundberg

Rookie av Stein Morten Lier

Tinius er en av de som ofte får kjeft på skolen. Han er en tøffing – og ganske ubetenksom! Mor Ingrid jobber som politietterforsker, så Tinius mener selv at han kan masse om politiarbeid. Han oppdager at  Malin i klassen har kontakt med en voksen mann på facebook og bestemmer seg for å etterforske hva som foregår. Men Tinius kan nok ikke så mye om etterforskning som han selv tror, så dette blir farlig… det finnes tre bøker om Tinius. 

Rookie av Stein Morten Lier

Rekrutten av Robert Muchamore  

Denne boka handler om James, som havner på barnehjem når mora hans dør. Han kommer ofte kommer opp i bråk og er involvert i både slåsskamp og tyverier.  Visste du at det finnes en hemmelig etterretningsorganisasjon som heter CHERUB? Det spesielle med CHERUB, er at agentene er mellom 10 og 17 år gamle og ingen voksne vet at de finnes. CHERUB verver James og han starter på treningsleir for hemmelige agenter. Hans første oppdrag blir med livet som innsats! Det er kommet 17 bøker om CHERUB på engelsk, 12 av dem er oversatt. 

 

Rekrutten av Robert Muchamore

Skoddefyrstens hevn av Lars Mæhle med illustrasjoner av Thomas Kirkeberg og Christian Bloom

En mørk og tåkefull natt skjer det et mystisk innbrudd i Sandras Dyreklinikk i koselige, lille byen Heimvik, Det skjer en forbrytelse til, men den blir ikke oppdaget! Alt tyder på at det er den skumle Skoddefyrsten som står bak. Lensmannen står uten spor, men heldigvis for ham, har han modige Siri og kloke Max til å hjelpe seg. Det er ikke alltid løsningen i krimbøker er som du tror. Kanskje blir du overrasket. Det har til sammen kommet tre bøker om Krimteam Siri & Max.

 

Skoddefyrstens hevn av Lars Mæhle

Diamantjakten av Ingeborg Dybvig

Faren til Clara er en kjent fotograf med oppdrag over hele verden. Av og til får Clara bli med ham. Denne gangen skal de til moteuken i Paris hvor far skal ta bilder av den kjente, norske designeren Mons Meier. Ofte får kjente designere låne verdifulle smykker til showene sine og plutselig, midt under en motevisning, forsvinner et verdifullt diamantsmykke. Hvem er tyven? Den som har lest de andre bøkene om Clara, vet at hun tiltrekkes av mysterier, er nysgjerrig og liker å løse gåter.

 

Diamantjakten av Ingeborg Dybvig

Se meg inn i øynene av Lauren Child

Har du hørt om Ruby Redfort? Hun lærte å lese da hun var to, hun er en genial kodeknekker, en dristig detektiv og en spesialagent som tilfeldigvis også er en tretten år gammel jente. Sammen med butleren  Hitch, arbeider hun i et hemmelig agentbyrå for å løse  forbrytelser.  I denne boka får du vite hvordan Ruby ble vervet som agent og hvordan hun klarte å knekke en kode de voksne agentene ikke fikk til.

 

Se meg inn i øynene av Lauren Child

Mientologene av Tom Kristensen

Faren til Eric selger alt av tenkelige og utenkelige dingser som en som ønsker å drive med spionvirksomhet kan drømme om. Det kommer godt med da Erics venninne Live kommer borti er en kvasireligiøs sekt. Mientologene som de kaller seg, gir ungdommer et tilbud om «renselse» som skal gi en slags åndelig frihet. Men det skal vise seg at ledelsen i mientologkirken absolutt ikke tenker på ungdommenes beste.

 

Mientologene av Tom Kristensen

Fem på skattejakt av Enid Blyton

Dette er første eventyr for de fem, Julian, Dick, Anne, George og hennes elskede hund Tim. I en storm blir et gammelt skipsvrak skylt opp i fjæresteinene ved Kirrinøya. George kjenner til rykter om en gammel gullskatt. De fem følger sporet på jakt etter skatten, men de er ikke alene! Enid Blyton skulle bare skrive 5-6 bøker i denne serien, men de ble så populære at hun skrev 21. Bøkene i fem-serien har kommet ut flere ganger og samme bok kan ha litt forskjellig tittel, alt etter hvilken utgave det er.

Fem på skattejakt av Enid Blyton

Tåkedis av Dag Otto Lauritsen og Frode Eie Larsen 

Hannah finner en jakke som er skylt på land i fjæra, og hun får umiddelbart en følelse av at noe er galt. Og når den eneste motstanderen av den lokale utbyggingen forsvinner sporløst, blir det klart at de står overfor et mysterium. Amerikanske investorer, luksusyachter, falske penger og forsvunne politikere er ikke hverdagskost i skjærgårdsbyen - men Hannah og Einar følger sporene og nekter å gi opp. Første bok i serien Mot og mysterier.

takedis

 

Dypgraven av Camilla og Viveca Sten

12 år gamle Tuva har ikke så mye til felles med de andre klassekameratene sine, derfor holder hun seg mest for seg selv. Hun har alltid følt seg hjemme i skjærgården og øya hun bor på. Der er hun lommekjent med alle båter, skjær og grunner. Denne høsten er ikke alt slik det pleier. Mennesker forsvinner sporløst på sjøen, mørke skygger bølger under overflaten, og overnaturlige vesener viser seg mellom trærne.

dypgraven

Mysteriet om den stjålne diamant av Hy Conrad

Brødrene Hunter og Logan elsker å løse mysterier! Enten det er spørsmål om hvem som stjal resultatene fra rektors kontor eller hvem som saboterte kanokonkurransen, finner brødrene ut av det. Nå har du muligheten til å løse disse og 15 andre mysterier før detektivbrødrene! Les historiene, tenk så det knaker, og sjekk løsningene bak i boken!

mysterietdiamant

Flukten til verdens ende av Arne Svingen

Elvin Griff har vært elev på en topphemmelig agentskole hele livet. En dag fikk han nok og rømte. Nå jakter myndighetene på ham. Derfor må Elvin vekk. Langt vekk. På veien møter han mobbere, slemme voksne og Lydia som har sine egne hemmeligheter. Men ingen av dem er klar over Elvin Griffs helt spesielle egenskaper. Flukten til verdens ende er første bok om agent Elvin Griff - en spennende og gjennomillustrert serie om en uvanlig elleveåring som nekter å la seg fange.

flukten til verdens ende

 

 

 

Google+