Hopp til hovedinnhold

Krim for barn som har lest Operasjon-bøkene!

Jørn Lier Horst Detektivbyrå nr. 2

Detektivbyrå nr. 2 av Jørn Lier Horst er veldig populær krimserie for barn. Men hva kan man lese når man har slukt alle bøkene i serien? Her har vi samlet noen forslag til andre kjekke krimserier å dykke inn i. Trykk på en tittel for å låne eller reservere boka hos oss.

Nøkkelmysteriet

Nøkkelmysteriet
Tekst: Sally Gardner
Illustrasjoner: David Roberts

Ellinor Vole blir funnet i en hatteeske og adoptert av det grusomme ekteparet Solbakken. Uventede og magiske muligheter dukker opp når Ellinor arver et gammelt detektivbyrå av en gammel nabo. Det er kommet enda en bok i serien Det magiske detektivbyrået som heter: Tre sure sild.

 

 

Jazz vil bli politihund

Jazz vil bli politihund
Tekst: Lesley Gibbes
Illustrasjoner: Stephen Michal King

Jazz er sikker på at han kan bli en utmerket politihund, selv om han kommer fra en slekt av tandre utstillingshunder og søsteren hans er blitt veskehund. Det blir tøffe tak på politiskolen, og Jazz begynner å tvile på om han har det som skal til. Men kanskje finnes det plass i politiet for en som Jazz?  Første bok i en serie på fire bøker.

 

 

 

Tapte kosedyr detektivbyrå

Tapte kosedyr detektivbyrå
Tekst: Ove Raymond Gyldenås
Illustrasjoner: Bård Sletvold Torkildsen

Velkommen til Tapte Kosedyr Detektivbyrå! Her møter du privatdetektiven Tobias Mikkelsen som spesialiserer seg på å finne igjen tapte kosedyr. Ingen sak er for liten. Ingen sak er for myk.

 

 

 

Den hvite løven

Den hvite løven
Dyrehagedetektivene
Tekst: Mona Grivi Norman
Illustrasjoner: Isabell Martinsen

Når den hvite løveungen Elsa forsvinner fra Lindegård dyrehage, og politiet ikke tar saken på alvor, må Hanna og Theo løse mysteriet selv. For hvem har tatt Elsa? Og hvor lenge kan hun overleve uten å bli matet?

 

 

Hundehelten

Hundehelten
Tekst: Hilde og Matthew Lysiak
Illustrasjoner: Joanne Lew-Vriethoff

Ni år gamle krimreporter Hilde Lysiak er hovedperson i sin helt egen bokserie. I denne første boka har det vært et innbrudd i Orange Street. Noen har stjålet muffins, og ganske snart forsvinner en pai også. Hilde og søsteren hennes, fotografen Izzy, må intervjue vitner og følge spor. Kan Hilde løse saken i tide til at hun kan publisere nyhetssaken sin på nettet?

 

 

Barske bøller

Barske bøller
Tekst og illustrasjoner: Aaron Blabey

Herr Ulv, Mister Hai, Sir Slange og Don Piraja er både barske og farlige, og
skikkelige bøller. Drømmen er å bli store helter som gjør gode gjerninger. Humor med slemme typer, snille typer, action, eventyr, humor og tøffe biler.

 

 

Fem får hodebry

Fem får hodebry
Tekst: Enid Blyton
Illustrasjoner: Jamie Littler

Da hun skal legge seg, skimter George et lysglimt ute på Kirrinøya. Er det noen der ute?  Hvem er de mystiske inntrengerne? Dagen etter ror Fem-gjengen ut for å se.

 

 

 

Døra i fjellet

Døra i fjellet
Sofie og Nadia
Tekst:  Line Baugstø
Illustrasjoner: Sussi Bech

Sofie og Nadia er bestevenninner. En dag finner de et gammelt tilfluktsrom 
hvor de ser to menn bære ting ut fra. Jentene er overbevist om at de er 
tyver og bestemmer seg for å finne ut hva de har stjålet.

 

Oppdrag marsvingåten

Oppdrag marsvingåten
Kine Cox og Detektivjentene
Tekst: Kate Pankhurst

Serien om "Kine Cox og Detektivjentene" handler om en smart, uredd, observant, analytisk og 
sjarmerende jente som er 100 % detektiv, og venninnene hennes.

 

 

 

Berg-og-dal-bane

Berg-og-dal-bane
Hardy Junior
Tekst: Franklin W. Dixon

Den lokale fornøyelsesparken har utlyst en designkonkurranse til en helt ny berg-og-dal-bane. Frank og Joe er opprømt, særlig når de får vite at vennen Phil skal delta. Premien består av to gratisbilletter til parken for vinneren og to av hans venner, det vil si Hardy-brødrene. Men så klarer noen å ta seg inn i et låst rom og ødelegger Phils bidrag til konkurransen. 

 

 

Venezia-mysteriet

Venezia-mysteriet
Tekst: Bjørn Sortland
Illustrasjoner: Trond Bredesen

Venezia-mysteriet er første bok i en serie om Kunstdetektivene. Søsknene Sissel, Thor og David er på ferie i Italia med foreldrene sine. Det er karneval i Venezia, og bak snille masker kan det skjule seg skumle planer...

 

 

 

Milla og midnattsmysteriet

Milla og midnattsmysteriet
Tekst: Berit Bertling

Milla og vennene hennes er på ridetur i skogen. En av hestene blir skremt av en død hund som ligger halvveis skjult mellom noen trær. Like ved oppdager jentene et jorde med flere radmagre hester. Det går vel ikke an å vanskjøtte dyrene sine på denne måten? Dette må de gjøre noe med, men hva?

 

 

 

Hotellmysteriet

Hotellmysteriet
Lasse og Majas detektivbyrå
Tekst: Martin Widmark 
Illustrasjoner: Helena Willis

Dagen før julaften kommer den fine familien Åkerø til hotellet i Valleby. De har med seg en kinesisk epledachs, en verdifull hund, som de er veldig glade i. Det er noe kjent med den fine familien på rom nummer 13 - men hva? Hotellet forbereder en hyggelig julefeiring, men så begynner problemene ... og Lasse og Maja får ett nytt oppdrag!

 

 

Purriot og den usynlige mannen

Purriot og den usynlige mannen
Tekst: Bjørn F. Rørvik
Illustrasjoner: Ragnar Aalbu

Mesterdetektiven Purriot sitter ved frokostbordet da mobilen ringer. En gammel dame, Bestemor Blom, trenger hjelp til å løse et mysterium. Det viser seg at både Bestemor Blom og en liten gutt, Per Sille er blitt overfalt i løpet av noen få dager, og det finnes ikke spor etter gjerningsmannen.

Google+