Hopp til hovedinnhold

Kaptein Supertruse og andre superhelter

Kaptein Supertruse

Superhelter er heroisk fiktive personer som har et spesielt talent, ofte er de i kontakt med overnaturlige fenomener eller de har overmenneskelige krefter; superkrefter.

I kaptein Supertruse-bøkene av Dav Pilkey har moroklumpene Thomas B. og Harald H. laget en humoristisk tegneserie med tittelfiguren «Kaptein Supertruse». Han er en superhelt. Hvis du har lyst å lese andre bøker med superhelter i hovedrollen kan du prøve disse titlene. Superhelter er ofte å finne i tegneserier, derfor er det også noen tegneserieanbefalinger med. Det er også superhelter i fantasybøker, men de er ikke tatt med i denne listen.

Eventyr:

Fortellinger om trollmenn, riddere og helter av Tony Bradman. Illustrert av Tony Ross

Boken inneholder ti kjente historier om helter og uhyrer. Historiene er hentet fra både den greske og den romerske mytologien i tillegg til eventyr fra tusen og en natt og heltesagn fra den engelske fortellertradisjonen. Vi kan blant annet lese om Aladdin, Ali Baba, om Jason og det gyldne skinnet og Thesevs og Minotarus og om Robin Hood og Kong Arthurs riddere.

 

Fortellinger om trollmenn, riddere og helter av Tony Bradmann

Bildebøker:

Søsteren min er superhelt av Danon Young

Boka er skrevet på rimvers og handler om en som har en storesøster som er helt unik, hun er en slik søster som alle ønsker seg. Søsteren er en superhelt som flyr rundt månen og gjør mange andre krumspring.

Søsteren min er en superhelt av Danon Young

Super-Charlie og mormormysteriet av Camilla Läckberg. Illustrert av Millis Sarri

Den dagen Charlie ble født støtte to stjerner sammen i verdensrommet. Stjernestoffet falt ned på Charlie. I det øyeblikket ble han en superbaby. Han ble Super-Charlie. Han skjønner fort at det er best at han later som om han er en vanlig baby.  Super baby kan han være når ingen legger merke til det. Og det må han når han og familien reiser på ferie. Når de kommer fram blir mormor kidnappet, og da må Super-Charlie hente fram superkreftene å hjelpe til med å finne mormor.

Super-Charlie og mormormysteriet av Camilla Lâckberg

 

Tegneserie:

Et lite esel som deg og meg av Emmanuel Guibert. Illustrert av Marc Boutavant

Arild er et sjarmerende, blått esel med briller. Han bor sammen med foreldrene sine i en liten by. Bestevennen hans er en gris, og han er forelsket i en vakker ku som går i klassen. Læreren er en hund og gymlæreren er en enorm hane. Arild synes selv at han er en helt, på absolutt alle måter, og modig, super-kjekk, og høy. Det vil si, han har nok et stykke å gå før han er en ordentlig helt, men han har ikke tenkt å la det hindre ham i å vokse og bli verdens tøffeste helt. Serien om eselet Arild er lett å lese, og inndelt i korte kapitler. Første bok i en serie på tre om Superhelten Arild.

Et lite esel som deg og meg av Emmanuel Guibert

 

Barnebøker:

Super-Magnus av Jan Grue. Illustrert av Ketil Selnes

Magnus elsker superhelter og han lurer på hvordan man egentlig blir en superhelt? Magnus er villig til å teste absolutt alt! Han blir ganske vågal i sine forsøk. Min første Leseløve.

 

Super- Magnus av Jan Grue

Superhelten Tor av Anneli Klepp. Illustrert av Camilla Billett

Tor må på toppen, og det fort! Tor vil bli superhelt. Han må opp på toppen, før de andre! Vil han klare det? Og blir han da en ekte helt?

 

Superhelten Tor av Anneli Klepp

Strømpemannen av Dan og Lotta Højer. Illustrert av Rune Markhus

Sigurd har flyttet og savner alt! Lukten av hjemme, stillheten og kameraten Viktor. I den nye byen er det bråkete og ensomt. Han lager en hemmelig hytte under trappa og der finner han morfars gamle Supermann-blader. Etter elleve dager har han lest ut alle sammen. Under bladbunken finner han et par gamle stinkende strømper. De må Sigurd bare prøve! Strømpene oppfører seg som et helikopter og tar han med til himmels! Sigurd har blitt Strømpemannen. Leseløve bok.

 

Strømpemannen av Dan og Lotta Højer

Spider-man: fantastiske fortellinger

Ni spinnville historier med dine yndlingsskurker og -helter fra Marvel! På stranden med kjæresten Mary Jane kan Peter Parker komme ut for bøller som Flash Thompson fra skolen, og i avisen der han har deltidsjobb, må han slite med en sjefredaktør som aldri blir fornøyd. Men straks Peter ikler seg Spider-Man-drakten, må han hamle opp med virkelig farlige skurker. Som Electro, Mack Scalese, Sandman og Venom. Og hva skjer den dagen alle disse skurkene slår seg sammen for å ta rotta på vår mann?

 

Spider-man: fantastiske fortellinger

Ninjahelter; Lord Garmadon, ond far. Av Michael Petranek

I denne boka kan man lese to historier om ninjaheltene fra Ninjago verdenen med den grønne ninjaen Lloyd i spissen og Lord Garmadon, Lloyds onde far. Lord Garmadon er egentlig bare opptatt av å beseire Ninjago by, og Lloyd sin oppgave er å forsvare den. Inngår i serien Lego Ninjago

 

Ninjahelter; Lord Germadon, ond far. Av Michael Petranek

 

Fryktens gård av Greg Farshtey

I gjørma i grisebingen oppdager ninjaene at det noe som beveger seg. Plutselig spretter tre venomarier opp og hveser mot Jay og de andre. De modige ninjaene må beskytte Ninjago mot faren som truer. Inngår i serien Lego Ninjago.

 

Fryktens gård av Greg Farshtey

Ingenting i mørket av Greg Farshtey

De modige ninjagoene Cole og Kai hører en kjent stemme og løper mot lyden. Det er Lloyd Garmadon, sønnen til erkefienden deres. Da de runder hjørnet ser de Lloyd fanget i kveilene til en constrictai. De modige ninjaene må redde vennen sin. Inngår i serien Lego Ninjago.

 

Ingenting i mørket av Greg Farshtey

Boken om Spinjitzu

Mester Wu forteller om den hemmelige kampsporten som praktiseres av Ninjago Bys største helter. Her avsløres de hemmelige teknikkene som trengs for å mestre Spinjitzu. Hvordan ninjaene trener, hvilke våpen, kjøretøy og drager de har og hvem som er deres allierte og hvem som er deres verste fiender. Inngår i serien Lego Ninjago.  

Boken om Spinjitzu

Kom igjen, Ninja av Julia March  

Cole, Jay, Kai, Zane og Lloyd er de modigste ninjaene i landet. De gjorde alt sammen, men så forsvant Zane. Nå bygger den onde mester Chen en hær av slanger! Kan ninjaene finne sin venn i tide? Inngår i serien Lego Ninja

Kom igjen, Ninja av Julia March

Ninja-styrken av Julia March 

Møt medlemmene i den hemmelige Ninja-styrken og les om hvordan de trener med Mester Wu og hvordan de beskytter Ninjago By. Dersom de klarer å jobbe sammen er det større sjans for at de kan redde Ninjago verdenen fra den onde Lord Garmadon. Inngår i serien Lego, Les med Lego

 

Ninja- styrken av Julia March

De tapre ridderne av Julia March

Knighton er under angrep! Møt NEXO KNIGHTSTM. Heltene som vil redde kongeriket. Les om deres spesielle NEXO krefter og hvordan de sloss mot de grusomme magma-mostrene.  Inngår i serien Lego.

De tapre ridderne av Julia March

Helter kan ikke hvile

Bli med til Knighton hvor de kjemper mot Jestro og Monstrenes bok. Inngår i serien Lego.

 

Helter kan ikke hvile

Den svartkledde prinsessen av Shannon Hale og Dean Hale. Illustrert av LeUyen Pham

Prinsesse Magnolia er nødt til å styre sitt kongerike, til å oppføre seg ordentlig, til å være veloppdragen og flink. Men DENNE prinsessen har også andre oppgaver. Hemmelige oppgaver! Av og til må hun nemlig kle seg i sin svarte ninjadrakt og sloss mot monstre som truer kongeriket hennes. Men hyyysj: Det er en hemmelighet!

 

Den svartkledde prinsessen av Shannon Hale og Dean Hale

Megagutten: den store hemmeligheten av Martin Olczak. Illustrert av Anna Sandler

Melvin har fått en idè, han vil bli en superhelt akkurat som Batman og Supermann. Men det er bare søsteren Molly og kråka Zeppelin som vet om hemmeligheten hans. En dag begynner mystiske ting å skje i Småby og superhelten Megagutten tar saken.  Fortsettes i Megagutten i dobbelt trøbbel.

Megagutten: den store hemmeligheten av Martin Olczak

Metall-Mats: kan man stole på en svensk superhelt? Av Ingunn Aamodt. Lllustrert av Rune Lyngby

Klassen til Tobias har fått ny lærer. Hele skolen misunner dem den søte Susanne med  stemme så myk som marshmallows, men når døren til klasserommet lukkes, begynner marerittet. Snart skjelver klassen av frykt for den nye læreren. De ringer Metall-Mats, men kan de stole på en svensk superhelt?

 

Metall-Mats: kan man stole på en svensk superhelt? Av Ingunn Aamodt

Brune av Håkon Øvreås. Illustrert av Øyvind Torseter

Om dagen er Rune Rune, men om natten er Rune Brune - superhelten som ikke er redd for noen ting. Med pensel og brunmaling lister Brune seg ut. Og det er vel ikke Rune sin feil at Brune maler syklene til de store guttene i superhelt-timene? Brune er en bok om vennskap, mot og om å ta igjen. Det er også en bok om å savne bestefaren sin, og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke lenger strekker til.  Dette er en enkeltstående fortelling, men hvis du vil lese mer om Runes venner, kan du lese om Atle i boka Svartle og om Åse i boka Blåse.

 

Brune av Håkon Øvreås. Illustrert av Øyvind Torseter

Håndbok for superhelter av Elias Våhlund. Illustrert av Agnes Våhlund

Mamma må reise bort for å jobbe, og Lisa skal bo hos mormoren noen måneder. Men Lisa mistrives forferdelig på den nye skolen. Guttegjengen erter henne for de utstående ørene hennes, og hver kveld sovner Lisa med hendene trykket inn mot ørene for at de kanskje skal slutte å stå sånn ut. En dag hun som vanlig blir plaget av guttene, rømmer hun inn på biblioteket. Der, nederst i en hylle, ser hun en bok som liksom lyser. Lisa dras mot boka med den merkelige tittelen Håndbok for superhelter. Underlig nok er ikke boka registrert i bibliotekets system, og bibliotekaren hvisker til Lisa at det nok er sånn at boka skal bli med Lisa hjem og bli der. Og i det øyeblikket begynner Lisas ferd mot å bli superhelten Røde Maske. Det er kommet fire bøker i serien til nå.

 

Håndbok for superhelter av Elias Våhlund

Ninja-kid av Anh Do. Illustrert av Jeremy Ley

Nelson er en nerd, og han vet det godt selv. Men da han våkner opp på tiårsdagen sin, har han fått noen utrolige krefter. Han er en ninja! Og ikke bare det, han er den siste ninjaen i hele verden. Med hjelp fra bestemorens rare oppfinnelser og merkelige fetter Kenny må Nelson lære å mestre livet som ninja og redde verden. Det er kommet tre bøker i serien til nå.

 

Ninja-kid av Anh Do. Illustrert av Jeremy Ley

Ungdomsbøker:

Broren min er en superhelt av David Solomons. Illustrert av Laura Ellen Anderson

Luke er oppe i trehuset sammen med storebroren sin, Zack, men så må han tisse. Når han kommer tilbake, har den slaskete, aldri-lest-en-tegneserie-i-hele-sitt-liv-broren hans fått superkrefter, og noen har gitt ham beskjed om å redde ikke bare ett, men to univers. Luke blir RASENDE! Zack LIKER ikke tegneserier engang! Men det er verdener som må reddes, og NOEN må sørge for at Zack gjør det skikkelig. Særlig fordi han ikke har en superheltkappe engang .... Frittstående fortsettelse i Gymlæreren min er et romvesen.

 

Broren min er en superhelt av David Solomons

Den fantastiske Max modig av Marcus Emerson

Sjokolade bringer Max Modig til en hemmelig skole for barn med superkrefter. Max på sin side har aldri hatt noen superkrefter, og vil muligens heller aldri få det. Kan dette likevel være hans mulighet til å bli den superhelten han alltid har drømt om at han skal bli?

Den fantastiske Max modig av Marcus Emerson

 

Tegneserier for ungdom:

Superfeil av Max Brunner. Illustrert av Dustin Mackay

Tolv år gamle Marshall Preston er en defektiv - en person med overmenneskelige evner som blir begrenset av noen veldige menneskelige egenskaper. Lasersyn er ikke så kult når du er skjeløyd, og det er ganske kjipt å fly når du må spy hver gang du prøver. Marshall har kjempelyst til å bli med i en superheltgruppe, men defektiver er ikke akkurat superheltmateriale. Men da han avslører en plan om å knuse de beste superheltene som finnes, må Marshall og hans ikke-fullt-så-supre venner bevise at selv om du er en defektiv, kan du fortsatt være en helt.

 

Superfeil av Max Brunner

Trusselen fra dypet av Kristian Landmark og Ole Bernt Tellefsen. Illustrert av Kenneth Iversen og Karstein Volle

Oscar tror det skal bli nok en vanlig dag på skolen, men han kunne ikke tatt mer feil. I første time finner han ut at han har fått noen helt spesielle evner. Like etter blir Oscar kidnappet og tatt med i en underlig blå bil som forsvinner i havet. I seks andre land opplever seks barn det samme. Og dagen har så vidt begynt. Fortsettes i Monstermanetene.

 

Trusselen fra dypet av Kristian Landmark

Mitt helteakademia. Bok 1,2 og 3 av Kohei Horikoshi

Leses bakfra og fra høyre mot venstre.  De fleste mennesker i verden har evner kalt "gunst", som dekker et bred spekter av superkrefter. Men disse kreftene brukes ikke nødvendigvis i det godes navn, og i kampen mot det onde må heltene trå til for å hjelpe! Unge Izuku Midoriya har alltid drømt om å bli en ekte helt, men er dessverre en av de få mennesker som er født uten spesielle evner - en "ugunstet"! Men Izuku har et heltemodig hjerte - og kanskje det kan bli redningen, både for han og mange andre ...

 

Mitt helteakademia. Bok 1,2 og 3 av Kohei Horikoshi

Urban Legend : en ekte superhelt blir til av Josef Yohannes. Illustrert av NEWTASTY

Malcolm T. Madiba er en 29 år gammel lærer ved en videregående skole i den oppdiktede byen «Capital City» (også kjent som Guds by). Byen er nær konkurs, korrupsjon og kriminalitet rår i en by med nedslitt moral og et dertil hørende politikorps. Etter at en nær venn blir ranet og Malcolms fetter blir myrdet, sverger Malcolm på at alle kriminelle skal få som fortjent. Malcolm starter sin modige kamp mot onde krefter i byen og andre steder verden over hvor hans rettferdighetssans tar ham. Utkledt som «Urban Legend», i et gult og svart kostyme, benytter Malcolm seg av ferdigheter innen kampsport.  Fortsettes i Urban Legend: Ingen vei tilbake!

 

Urban Legend : en ekte superhelt blir til av Josef Yohannes

Google+