Hopp til hovedinnhold

Hverdagsfortellinger med elleville jenter!

Hverdagsfortellinger med elleville jenter!

Liker du å lese om oppfinnsomme jenter som havner i de mest morsomme og rare situasjoner? Da er dette bøkene for deg.

Hvis jeg bare ikke hadde tatt feil hund av Ingelin Angerborn. Illustrert av Bo Gaustad

Tilda er ei vimsete jente. En dag tar hun med seg feil hund, men hun kan jo ikke bare gå tilbake å bytte den når Axel begynner å snakke med henne. Tenk om han tror hun er helt dum? Hun tar med seg den store, svarte hunden hjem. Men moren er allergisk, så Tilda må på apoteket for å kjøpe allergimedisin - men da forsvinner sykkelen hennes. Alt går galt! Men om det ikke var for at alt gikk galt til å begynne med, hadde det jo ikke gått så bra til slutt!

Det er fire bøker til, og nye morsomme situasjoner som Tilda vikler seg inn i.

 

Hvis jeg bare ikke hadde tatt feil hund av Ingelin Angerborn

Isa + Bea av Annie Barrows

Dette er første i en serie på ni bøker.

Isa og Bea er veldig forskjellige. Isa er rolig og bruker mye tid på lære seg å bli en heks. Bea er ei bråkebøtte som liker å irritere storesøsteren, Nina, klatre i trær og vil helst ikke sitte rolig. At de to skulle blir venner trodde i hvert fall ikke jentene selv. Tross forskjeller finner de raskt ut at de kan ha det skikkelig gøy sammen. Bea som elsker å snakke, trenger noen som kan høre på det hun sier. Isa er proppfull av ideer trenger noen som kan være med å sette ideene ut i live. De havner ofte i trøbbel, men de har de veldig gøy.

 

Isa + Bea av Annie Barrows

Bare helt meg, Clarice Bean av Lauren Child

Clarice Bean er ikke enebarn, men noen ganger skulle hun ønsket at hun var det. De er seks stykker i familien hennes, og noen ganger er det for mange. Du tror kanskje at det hjelper å komme på skolen, men da kjenner du ikke lærer Wilberton. Helt ærlig så er ikke fru Wilberton, yndlingsmennesket til Clarice. Fru Wilberton sier at alle i klassen må lage en utstilling. Clarice  og Betty Moody er på gruppe så klart, for de er bare helt bestevenner. Men hvordan skal de klare å vinne den hemmelige premien når hodene våre deres er helt tomme for ideer? Og hvorfor begynner det å skje mystiske ting rundt dem?  Det er to bøker til i serien.

Bare helt meg, Clarice Bean av Lauren Child

Jeg er : Agnes, ønsker: bestevenn av Thomas Halling

Agnes har sin egen hund, og en bestevenninne som også har hund. De har planlagt å gjøre masse gøy sammen, men så skal plutselig Cilla flytte. Agnes har andre venner, men ingen er som Cilla. Nå må hun Når Agnes tror hun er verdens lykkeligste siden hun har fått egen hund, kommer en trist nyhet: Bestevenninnen Cilla må flytte med familien til en annen del av landet! Agnes har flere venner, men ingen er som Cilla. Hvem skal hun nå ha det gøy sammen med? Kanskje må Agnes lete blant andre enn klassevenninnene ... Det er 2 bøker til om Agnes; Jeg er: Agnes, ønsker: hund og Jeg er : Agnes, ønsker kjæreste.

Jeg er : Agnes, ønsker: bestevenn av Thomas Halling

Maja Mill, helt tilfeldigvis meg av Bjørn Olav Hammerstad

Maja Mill har et problem. Hun elsker gode historier! Det gjør at hun leser til langt på natt, og får lærer Alf Hubro til å tro på de fantasifulle forklaringene sine hver gang hun kommer for sent på skolen. Hun har selvfølgelig meldt seg på bibliotekets skrivekonkurranse, men så skjer det . Maja opplever det alle store forfattere frykter: Skrivesperre! Ikke nok med det, hun har oppdaget at rektor Greftegreff holder på å utføre en slu plan som vil ramme Maja selv. Sammen med sine venner Kim og Edgard bestemmer hun seg for å avsløre Greftegreff. Men på innsiden bærer Maja på en gnagende følelse. Lærer Alf Hubro har forsvunnet, og hun må finne ham. Hun bare må! Det er to bøker til om Maja; Maja Mill og drageegget og Maja Mill: drømmer, venn og tyv.

Maja Mill, helt tilfeldigvis meg av Bjørn Olav Hammerstad

Mai-Britt, Mars-Britt og campingvogna av Anne Holt

En dag møter Mai-Britt ei ny jente som er helt motsatt av henne selv. Den nye jenta kaller seg Mars-Britt, og er lys, eventyrlysten, blid og modig. Mai-Britt er mørk, forsiktig og rødmer lett. Men sel Mai-Britt er pliktoppfyllende, forsiktig og rødmer lett - og har verdens mest rotete, rare mamma. Mars-Britt er tøff, eventyrlysten og veldig blid - og har verdens mest nydelige, ordentlige mor. Mai-Britt, Mars-Britt og campingvogna er en bok full av morsomme og alvorlige episoder med skumle hunder, rampete gutter, politi og forsvinningsnumre. Mai-Britt og Mars-Britt møter utfordringer på vidt forskjellige måter og blir verdens beste venner. Fortsetter i boka; Mai-Britt, mars-Britt og mopsen Muntermor.

 

Mai-Britt, Mars-Britt og campingvogna av Anne Holt

Sprekke-hemmeligheter av Anneli Klepp

Første bok i serien med syv bøker; Lines verden.

Selv om Line absolutt ikke er forelsket befinner hun seg mot sin vilje på møtene i Forelsket-klubben – klubben der alle må være forelsket. Tre bestevenninner, en hemmelig klubb og litt for mange nødløgner gjør at problemene tårner seg opp for Line. Line sier at hun er forelsket i Birk. Men tenk om de andre finner ut hvem – eller hva – Birk er? Hvorfor er det noen ganger så vanskelig med bestevenninner?

 

Sprekke-hemmeligheter av Anneli Klepp

Alice Andersen av Torun Lian

Første bok i en serie på fire om Alice.

8 år gamle Alise Andersen er både en helt vanlig og en helt uvanlig jente. Hun er i midten. Eldre en lillesøster og yngre enn storebror. Alice snakker lavt og er redd for mørket. Hun er også redd for hunder, for havbunnen og for skoleveien. Egentlig er hun redd for det meste. Ingen bekymrer seg mer enn Alice. En dag blir hun innelåst i bilen fordi pappa ikke ser at hun er der. Det blir mørkt når garasjedøra blir lukket, og Alice hører mange skumle lyder. Det blir liksom natta selv om det er ettermiddag. 

Alice Andersen av Torun Lian

Mitt lykkelige liv av Rose Lagercrantz

Danni skal begynne på skolen og gleder seg veldig. Samtidig tenker hun på om hun kommer til å få nye venner siden hun ikke kjenner noen fra før. For tenk om man ikke får en eneste venn når man begynner skolen. Men etter noen dager finner hun og Ella Frida hverandre. De blir bestevenninner og Danni er verdens lykkeligste. Når Danni og pappa feirer jul hos mormor og morfar kan hun ikke la være å lengte etter at skolen skal begynne igjen – for da får hun treffe bestevenninnen igjen. Men noe har skjedd underveis. Ella Frida klarer ikke å fortelle hva, så frøken må gjøre det. Og da forstår Danni at hun aldri vil bli lykkelig igjen. Det er syv bøker i serien om Danni og Ella Frida.

 

Mitt lykkelige liv av Rose Lagercrantz

Krise-Kristine er en katastrofemagnet av Joanna Nadin

Krise-Kristine heter egentlig Kristine Olsen, men siden hun har et særlig talent for å skape katastrofer har hun fått navnet Krise-Kristine. Det med Krise er bare en spøk som faren har funnet på. Men Kristine skjønner ikke hva som er morsomt med det, for det er ikke sant! Det er bare noen ganger at hennes geniale ideer ikke går helt som planlagt. Hun mente blant annet ikke at kusinen skulle ende opp skallet og dekket med superlim, eller stjele naboens hund og få den til å snakke russisk. Det ikke hennes feil, hun er bare en katastrofe magnet!  Det er syv bøker i serien om katastrofene hennes.

 

Krise-Kristine er en katastrofemagnet av Joanna Nadin

Hedvig er skolejente av Frida Nilsson

Hedvig bor utenfor hutaheiti og er nabo med ingen. Heldigvis skal hun begynne på skolen. Der kan det meste skje! Og det gjør det. Hedvig får en veldig god venn, hun maner fram Den hvite dame på skoletoalettet, hun blir forelsket i en eremittkreps, forgifter en klassekamerat og klipper seg pigg til skolefotograferingen. Dette er første bok i en serie på fire om Hedvig.

 

Hedvig er skolejente av Frida Nilsson

Kanininvasjonen av Alice Pantermüller

Lotte er ti år og ganske normal, men så er det bare det at hun havner oppi mange rare situasjoner som hun ikke skjønner noe av. På skolen dukker det opp kjempeflaue setninger på tavla av seg selv, og yndlingsmaten smaker plutselig som rosenkål. Blæh!  Hun lurer på om det kan ha noe å gjøre med den indiske blokkfløyta hun fikk av sin mor? Lotte ønsker seg et eget kjæledyr. Og hun har allerede en god plan for hvordan hun skal få seg ett. Hvis bare ikke den tåpelige blokkfløyta hadde kommet i veien hele tiden. Boka er en av fire bøker i serien: Mitt liv som Lotte.

 

Kanininvasjonen av Alice Pantermüller

Ella og de andre av Timo Parvela

Ella synes at der er ingen steder det skjer så mye morsomt som på skolen.  På en god dag synes læreren deres også det. For eksempel i svømming, når læreren sier at ingen får gå i vannet før han blåser i fløyta. Hvordan hører fløyta ut, vil Pekka vite, og det demonstrerer læreren selvsagt... Ellevill humor. Det er elleve bøker i serien om Ella, klassekameratene og læreren deres.

Ella og de andre av Timo Parvela

Klementina av Sara Pennypacker

Klementina er ei jente på åtte år. Hun har mange ideer og påfunn. Det kommer nok ikke som noen overraskelse at ting skjer sjelden slik hun planlegger og tenker det skulle bli. Hun er ofte på rektors kontor. I denne første boka har Klementina en katastrofeuke, og i tillegg innbiller hun seg at hun er den vanskelige ungen som skal byttes bort, slik at familien bare har den enkle lillebroren igjen. Det er syv bøker i Klementina serien.

 

Klementina av Sara Pennypacker

 

 

 

Google+