Hopp til hovedinnhold

Hakkebakkeskogen i alle kanaler

Hakkebakkeskogen i alle kanaler

1. juledag hadde filmen om dyrene i Hakkebakkeskogen premiere. Alle Egner-bøkene finner du selvsagt på biblioteket. 

Den nye animasjonsfilmen om Klatremus, Morten Skogmus, bakermester Harepus, Reven, Brumlemann og alle de andre dyrene i Hakkebakkeskogen traff landets kinoskjermer 1. juledag. Den klassiske boka om dyrene Torbjørn Egner ble imidlertid først utgitt så langt tilbake som i 1949. Siden den gang har mange generasjoner latt seg sjarmere av livet i der.

Velkjent

Historien kjenner vi jo alle: I Hakkebakkeskogen bor Klatremus og de små vennene hans i konstant fare for å bli spist av Mikkel Rev og andre rovdyr som ikke klarer å skaffe seg mat på ærlig vis. Når Petter Pinnsvin i tillegg forsøker å spise fornuftige Morten Skogmus sin bestemor, er det på tide å lage en lov for å regulere lovløsheten i skogen. Bjørnen Bamsefar hjelper dem med å innføre loven: Nå skal alle dyrene i skogen være venner og det er forbudt å spise hverandre. Men Mikkel Rev er fortsatt sulten.

Her er en smakebit fra filmen: 

 

Første filmatisering

Originalen

Hakkebakkeskogen har blitt dramatisert en rekke ganger men det er første gang at det er blitt laget film av boka. Filmen har fått gode anmeldelser. De som, av en eller annen grunn, ikke har lest boka før, eller som vil lese den om igjen, komme å låne den på Stavanger bibliotek.

Mer av Egner

Biblioteket har også de andre bøkene fra Torbjørn Egners univers, hva med å lese om Karius eller Baktus som vi også har på DVD, Folk og røvere i Kardemommeby, Musikantene kommer til byen, Jakob som dro ut i verden, Da Per var ku,  Ole Jakob på Bytur eller om Ola- Ola? Mulighetene er mange, bøkene står og venter på å bli lest av deg.  
Pepperkaker 

Det er nok mange som har bakt pepperkaker i disse førjulstider, og hatt sangen i bakhodet, når de laget deigen « Når en pepperkakebaker, baker pepperkakekaker tar han først en stekegryte og en kilo margarin.» Men forhåpentligvis har ingen tatt en kilo pepper oppi deigen slik som bakergutten til bakermester Harepus gjør, og lager dobbelpeprete pepperkaker.

Hør hele den klassiske historien på Spotify:  

 
Google+