Hopp til hovedinnhold

Fra bok til film

Promobilde til HBO-serien His Dark Materials

Fantastiske bøker blir til fantastiske filmer og serier. Her er et utvalg av nyere filmer og serier for ungdom som er basert på bøker. 

Anne fra Bjørkely av Lucy Maud Montgomery

En rødhåret, fregnet, lidenskapelig og foreldreløs jente tas inn av en streng gammel jomfru og broren hennes, en stillferdig gammel ungkar. Anne vil det beste for alle rundt seg, men det går ikke alltid som hun hadde tenkt. En klassiker som har blitt filmatisert før, og nå har kommet som serie. Linken går til bøkene og den gamle fimatiseringen. Den nye serien finnes på Netflix.

 

Anne fra Bjørkely av Lucy Maud Montgomery

Battle av Maja Lunde

Amalie bor på beste vestkant, har en rik far, rike venner og går på dans. Når faren går konkurs og de må flytte til Groruddalen i en leilighet skjuler hun det for vennene. Hun blir kjent med Mikael som danser hip hop. Men hvor lenge kan hun fortsette å leve et dobbeltliv? En kjempefin bok og film og dans og kjærlighet. Du kan låne både bok og film hos oss.

Battle av Maja Lunde

Let it snow av John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

Tre noveller av tre forfattere, der handlingen veves sammen til slutt. En snøstorm skaper kaos i byen. Boken var den perfekte juleboken. Det blir spennende å se om filmen også skaper julemagi. Linken går til boken på norsk, engelsk og som lydbok. Filmen er på Netflix.

 

Let it snow av John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle

Everything everything av Nicola Yoon

Maddy har en sykdom som gjør at hun ikke kan gå ut av huset. Hva skjer når hun begynner å chatte med den nye nabogutten? Hun får selvfølgelig lyst å møte han ansikt til ansikt. Boken har blitt en kjempefin romantisk og estetisk vakker film. Vi har både filmen og boka på norsk og engelsk til utlån. En annen bok av Nicola Yoon har også nettopp blitt film; The sun is also a star.

 

Everything everything av Nicola Yoon

13 reasons why av Jay Asher

Clay Jensen finner en boks kassetter på trappa. De er opptak fra Hannah som døde for 14 dager siden. Hun forteller om de 13 grunnene som sammen førte til hennes død. Hendelser som virker små blir større når de legges sammen. En sterk bok, og en serie å bli hekta på. Lån bok på norsk og engelsk hos oss. Serien ligger på Netflix.

 

13 reasons why av Jay Asher

Quicksand av Malin Persson Giolito

Hovedpersonen blir fengslet etter skoleskyting. Men er hun skyldig? Vi får nøstet opp hva som har ledet fram til skyteepisoden gjennom denne intenst spennende og tankevekkende boken. Serien har fascinerende karakterer som viser et spesielt ungdomsmiljø i Sverige, og handlingen er nervepirrende fra begynnelse til slutt. Boka er en krimbok som heter Størst av alt og kan lånes på Sølvberget. 

 

Quicksand av Malin Persson Giolito

Skitten snø av Mahmona Khan

En mørk og intenst spennende serie om Sumera som blir voldtatt og presset for penger. Sumera forteller venninnene sine hva som har skjedd, og de bestemmer seg for at de må gjøre noe. Sammen står de sterkere! Serien og boka belyser problemstillinger som æreskultur, voldtekt og hevn. Serien er basert på boken av Mahmona Khan. Boken kan lånes hos oss, og serien ligger tilgjengelig på NRK.

 

Skitten snø av Mahmona Khan

Love Simon av Becky Albertalli

Ingen vet at Simon er homofil før en epost på avveie skaper drama på skolen. En feelgood ungdomsbok om å finne seg selv og bli forelsket. Boken har blitt til en hjertevarm og morsom film. Boka heter Simon og homo sapiens-agendaen. Vi har både filmen og boka på norsk og engelsk. 

 

Love Simon av Becky Albertalli

The miseducation of Cameron Post av Emily M. Danforth

Cam mister foreldrene sine i en bilulykke og må flytte til Montana og bo hos sin tante og bestemor. Her møter hun Coley og kjæresten. De tre blir gode venner, men er det noe mer i luften mellom Cam og Coley? Og hvordan takler den religiøse, tradisjonelle og gammeldagse tanten og bestemoren dette?  Om sorg og om å finne ut hvem man er og hvordan man vil leve. Fantastisk bok og film. Vi har begge deler til utlån på Sølvberget. Boken er foreløpig ikke oversatt til norsk.

 

The miseducation of Cameron Post av Emily M. Danforth

To all the boys I've loved before av Jenny Han

Lara Jean Song har en eske med kjærlighetsbrev hun aldri har sent. Der har hun skrevet alt hun ikke våget å si tid dem hun var forelsket i. For Lara er det en katastrofe når disse brevene ved et uhell blir sent. For oss blir det både morsomt og litt pinlig. Ungdomsliv og kjærlighet i bok og Netflix-film. Vi har boken på norsk og engelsk.

 

To all the boys I loved before av Jenny Han

Looking for Alaska av John Green

Miles begynner på kostskole og møter venner for livet. Blant annet den fascinerende Alaska som har et livsbibliotek på rommet sitt, som er en mester til å planlegge skøyerstreker, som drikker og røyker og stjeler hjertet til Miles. En fantastisk bok! Og en helt magisk serie. Denne boka har vi på norsk, engelsk, spansk og fransk, samt engelsk lydbok. Serien er på HBO.

 

Looking for Alaska av John Green

The hate U give av Angie Thomas

En historie om fordommer og kampen for reffterdighet. Når Starr blir vitne til at hennes beste venn Kahlil blir skutt av en politimann brytes den skjøre balansen i lokalsamfunnet. En viktig og spennende historie som fungerer like bra som bok og film. Vi har boka på norsk og engelsk.

 

The hate U give av Angie Thomas

His dark materials av Philip Pullman

His dark materials (den mørke materien på norsk) er en fantasy-trilogi om den modige foreldreløse jenta Lyra. Hun oppdager at noen har en ond plan som involverer mortførte barn. For å finne igjen vennen sin som har forsvunnet, og for å finne ut mer om hva som holder på å skje, reiser hun ut på en eventyrlig ferd. Den første boka i trilogien har vært filmatisert før. Men nå har det kommet en splitter ny og stjernespekket serie på HBO. Lån bøkene på engelsk eller norsk. Serien er på HBO.

 

His dark materials av Philip Pullman

Shadow and bone av Leigh Bardugo

Alina Starkov, er en foreldreløs tenåring som vokser opp i det russisk-inspirerte landet Ravka. Livet blir aldri det samme etter at hun redder sin beste venn ved hjelp av magiske krefter hun ikke visste at hun hadde. Det er onde makter på ferde som vil utnytte Alinas krefter. Denne eventyrlige fantasty-trilogien blir Netflix-serie. Vi har bøkene på engelsk.

 

Shadow and bone av Leigh Bardugo

Five feet apart av Rachael Lippincott

To ungdommer med cystisk fibrose blir forelsket i hverandre. Men det er livsfarlig for dem å være sammen på grunn av sykdommen. Men så går det ikke å ikke være sammen heller! Hva skal de gjøre? Stella har vært mye inn og ut av sykehuset på grunn av lungeinfeksjoner. Will gleder seg til han blir 18 for da kan han bestemme selv. Han er lei av sykehus og behandlinger. Like gripende fortelling både som bok og som film. Vi har både filmen og boka på engelsk.

 

Five feet apart av Rachael Lippincott

Google+