Hopp til hovedinnhold

Forelskelse og kjærlighet

Forelskelse og kjærlighet

"Det er noen voksne som tror at man ikke blir forelsket før man er tretten år. Men det blir man. Og noen blir aldri så forelsket mer i hele livet som de var da de var ti år og gikk i fjerde." står det i forlagets omtale av klassikeren Jørgen + Anne er sant av Vigdis Hjorth. Her har vi samlet bøker om kjærlighet og forelskelse for barn på mellomtrinnet. 

Dumme, dumme hjarte av Linda Klakken

Klara synest kjærleik er noko drit, og at det er eit problem at faren hennar ikkje har nokon ny kjærast. Difor tek ho saka i eigne hender. Ho skriv eit falskt kjærleiksbrev som ho legg i postkassene til dei einslege damene i nabolaget. Men det fører til at ho kjem opp i ei rekkje uventa og pinlege situasjonar. Då det byrjar ein ny jente i klassen får ho sjølv svar på kven ho er forelska i. For Marie Lindkvist dansar ballett som om det står om liv og død. Ho dansar som om det er hennar siste dans her på jorda. Dette er ei historie om den første, store forelskinga. Om klassefestar, kysseleikar og uuthaldeleg hjarteverk. Forteljing for mellomtrinnet. 

Dumme, dumme hjarte av Linda Klakken

Blyanthjerte av Elin Hansson

Den første store forelskelsen treffer Liv som en blyant i hjertet. Liv er 12 år, men skulle ønske hun var en gammel dame. Ungdomsskolen frister ikke, aller helst vil hun sitte inne med farmor og spille kort eller tegne. Men farmor er her ikke lenger, og inn i Livs sommerferie suser Frans med skateboardet sitt og verdens grønneste øyne. Liv innser at hun må prøve å være litt mer på sin egen alder og bestemmer seg for å lære å skate. . - Passer for 9-12 år

 

Blyanthjerte av Elin Hansson

Ellinor av Katarina von Bredow

På bursdagen til Ellinor begynner det en ny gutt i klassen. Han heter Viktor, og er pen, morsom og tar liksom plass med en gang. Han ser rett på Ellinor når klassen synger for henne, og hun kjenner at hun blir varm i kinnene og at det knyter seg i magen. Tør hun å fortelle Viktor at hun liker han? Dette er første bok i en trilogi om livet i 7. klasse; bøker som går rett inn i 12-13-åringers hverdag, med gode og vonde følelser, forelskelse, skole, venner og foreldre. 

 

Ellinor av Katarina von Bredow

Kalde føtter, varme hjerter av Bjørn Arild Ersland

Der Thea er, må Magnus være. Slik har det vært helt siden han ble forelska. Denne uka skal de på leirskole. Det er ikke lett å dra på klassetur. Spesielt ikke en klassetur med fem overnattinger! Magnus savner pappa så fort han setter seg på bussen. Hvis det ikke var for Thea, ville han helst blitt hjemme. Men Magnus elsker Thea. Og nå har han sjansen til å finne ut om Thea elsker ham.

 

Kalde føtter, varme hjerter av Bjørn Arild Ersland

Eva & Adam Hodet fullt av deg av Måns Gahrton & Johan Unenge

Adam skal flytte til en ny by og begynne på en ny skole. Han må dra fra bestevennen og jenta han er forelsket i. Adam håper han blir en annen gutt når han flytter, en som er kul, en som aldri driter seg ut eller blir forelsket igjen. Eva er opptatt med å skrive og å tilbringe tid sammen bestevenninna, og hun prøver å holde seg unna den irriterende storebroren. Hun har i alle fall ikke tid til gutter, og dersom hun hadde det, ville hun vært sammen med en som eldre, som f.eks. Fetch. Men når det er fest, kan alt skje. 

 

Eva & Adam Hodet fullt av deg av Måns Gahrton & Johan Unenge

Alt som teller av Ingrid Ovedie Volden

Petra er 12 år. Hun elsker partall, misliker oddetall og blir kvalm av pi. Petra er sikker på at hvis hun gjør ting på partall så vil gode ting skje. En utfordring fra PP-tjenesten fører henne inn i svømmehallen, hvor hun fra tribunen får øye på en gutt som teller under vann. Når han svømmer ligner armene hans på propeller. Gutten heter Thomas og er 13 år, som et oddetall og et ulykkestall og driver med en primtallssport. Plutselig blir alt annerledes. Dette er en fortelling om vennskap, forelskelse, tall og PP-tjenesten. 

 

Alt som teller av Ingrid Ovedie Volden

Du & jeg av Katarina von Bredow

Andreas og Alicia pleier å ta følge til skolen, men så snart de er på skolen blir Alicia en helt annen person. Da blir hun skole-Alicia med lipgloss. Eller glitter-Alicia på disco. Andreas skjønner ikke hvordan han skal nærme seg henne. På skolen er også Edvin som prater og ler for høyt. Og Kevin som er kongen og som man enten ser opp til eller er redde for. Det finnes en dronning også, Ida, og hoffdamen hennes Olivia. Alt handler om å navigere riktig mellom venner og fiender, trusler og løfter. Fortellingen skildrer kjærlighet som gryr, vennskap som utvikles, foreldre som krakelerer, samt gode og vonde følelser.

 

Du & jeg av Katarina von Bredow

Hjertet er en knyttneve av Ingrid Ovedie Volden

Oliver og Aline går i samme klasse, men snakker aldri med hverandre. En dag får faren til Oliver hjerteinfarkt og havner på sykehuset på kardiologisk avdeling. Der dukker også Aline opp. Hun har nemlig bestemt seg for å skrive særoppgave om hjertet. På hjerteavdelingen blir Oliver og Aline hemmelige kjærester. Men når faren til Oliver blir frisk igjen og særoppgaven er ferdig skrevet må de da et valg om de kan være kjærester helt på ordentlig. Denne har vi også som lydbok.

 

Hjertet er en knyttneve av Ingrid Ovedie Volden

Litt sammen av Johanna Lindbäck

Majken og Tessan har vært bestevenninner i mange år. Men nå har Tessan blitt veldig interessert i gutter og vil egentlig være venninne med den slitsomme Belinda. Majken har aldri vært forelsket, og heller ikke vært kjæreste med noen. Så blir hun kjent med den nye gutten i parallellklassen, Ivan. Ivan er en gutt det går an å snakke med om helt vanlige ting. Majken og Ivan lager en avtale. De skal late som de er sammen, slik at hun blir venner igjen med Tessan. Dette er en fortelling om følelser, trøblete vennskap og forelskelse. 

 

Litt sammen av Johanna Linbäck

Jørgen + Anne er sant av Vigdis Hjorth

Det er noen voksne som tror at man ikke blir forelsket før man er tretten år. Men det blir man. Og noen blir aldri så forelsket mer i hele livet som de var da de var ti år og gikk i fjerde. Da Anne Lunde gikk i fjerde, var hun så forelsket i Jørgen Ruge at hun nesten ødela gjerdet i Banditt hagen og sov bak en stein hele natten da de ikke skulle være kjærester mer. Da skrev Anne et falskt kjærlighetsbrev. Fortelling for mellomtrinnet.

 

Jørgen + Anne er sant av Vigdis Hjort

Hvem skal jeg velge? av Bo R. Holmberg

Tenk at tre gutter er interessert! Stilig, altså - og ganske vanskelig. 
For Jenny må jo velge, må hun ikke? Mamma gir et tips om hvordan, og Jenny gjør så godt hun kan. Helt greit går det ikke, og Jenny får seg en ubehagelig overraskelse. Bo R Holmberg tar unges følelser på alvor - i de små, men viktige, avgjørelsene i livet. En bok for både jenter og gutter.

 

Hvem skal jeg velge  Bo R. Holmberg

Du er best av Sara Kadefors

Billie bor fortsatt hos fosterfamilien i Bokarp. Livet hos Persson slutter ikke å overraske med nye opplevelser som å rake løv og orienteringsløp midt på natten. Billie har en enestående evne og kraft til å forandre ting ved bare å være seg selv, og hun tør å stille spørsmål ved det opplagte. Dette er en fortelling om identitet og lengsel, om å være til og om å leve, og at det fra det mest uventende hold kan dukke opp løsninger. Bok nr 2 om Billie

 

Du er best av Sara Kadefors

Plutselig brudepike av Katy Birchall

Det er kjærlighet i luften! Forberedelsene til århundrets bryllup mellom pappaen til Anna og filmstjerna Helena Montaine er i full sving. Og ikke bare det, Anna, vennene hennes og KJÆRESTEN HENNES (det fortjener definitivt store bokstaver) skal snart på skoletur til romantiske Roma! Så lenge Anna ikke faller i Trevifontenen eller noe sånt, er det ingenting som kan ødelegge denne perfekte, pastafylte sommeren. Eller?  Tredje bok om IT-jenta Anna.

 

Plutselig brudepike av Katy Birchall

Google+