Hopp til hovedinnhold

Elleville jenter og gutter

Tonje Glimmerdal

Her kommer en liste over bøker for deg som går i 1. til 4. klasse. 

Det har kommet mange bøker som skriver om jenter og gutter som finne på mange rare, morsomme og kanskje litt rampete ting. I alle fall synes jeg at disse hovedpersonene kunne vært søskenbarna til Pippi Langstrømpe og Emil fra Lønneberget.

Verdens verste barn av David Walliams (2016)

En gutt som samler på buser, en jente som elsker møkk og en gutt som sikler så mye at han kommer i trøbbel. De, og mange andre, er de verste barna i verden.
Selv dine ekleste venner er nok ikke like ille som barna i denne boka. Bare vent til du har hørt om Sofa-Sofia som er så glad i å sitte og se på TV at hun blir halvt jente og halvt sofa, og Fiselise som promper så ekle promper at folk besvimer rundt henne.

Verdens verste barn

 

Wilfred-bøkene

1. Wilfred redder verden av Georgia Pritchett (2015)

Wilfred er en engstelig gutt. Han er redd for utstoppede dyr, kravlekryp, peanøttsmør, parykker, rulleskøyter, heiser, hunder, høye lyder, heiser, vikinger og høyhalsete gensere. Han er også redd for at onde makter skal ta over verden, og spesielt redd blir han når et sånt ondt menneske flytter inn ved siden av han. Det som kanskje er det rareste er at ingen andre skjønner hvor ond denne nye naboen virkelig er, bare Wilfred. Den onde naboen, Alan, har en plan om å ødelegge verden, og det er opp til engstelige Wilfred å stoppe han. Boka er morsom og lettlest, men den handler også om å gjøre noe man egentlig ikke tør og om å gjøre det man vet er riktig. Wilfred har en trepunktsplan: 1. Tegn et bilde av det du er redd for. 2. Forestill deg det verste som kan komme til å skje. 3. Lag en plan for hva du vil gjøre hvis det verste skjer.

2. Wilfred er jungelens konge av Georgia Pritchett (2016)

Wilfred er fortsatt en engstelig gutt. I denne boka havner han helt uforvarende på eventyr i jungelen. Er han like engstelig som før? Absolutt. Kommer han til å klare seg? Les og se.

3. Wilfred og sjørøveren av Georgia Pritchett (2016)

Hva skjer når Wilfred ved en grusom tilfeldighet havner som blindpassasjer på skumle Alans sjørøverskip.

Wilfred redder verden

 

Ville Wilma 

 1. Ville Wilma av Andrea Bræin Hovig (2008)

 Ville Wilma er seks år og slett ikke til å spøke med. Hun er en svært bestemt jente som ikke finner seg i hva som helst. Men der Wilma befinner seg, skjer det alltid noe ekstra. Og gjerne noe ekstra morsomt. Bare spør Pappa. Han synes kanskje ikke alltid at Wilmas påfunn er på rett plass til rett tid, men samtidig vet han at verden ville vært så uendelig mye kjedeligere uten henne. Wilma kaster glitter over hverdagen.  

 2.Viva le Ville Wilma av Andrea Bræin Hovig (2009)

 Enda flere påfunn fra ville Wilma! Bli med ville Wilma på enda flere fantastico eventyr! I den andre boken om Wilma får vi bli med på både et ufrivillig svømmekurs, en bråkete dag på biblioteket og en litt annerledes utekonsert. Wilma lager liv og røre overalt hvor hun beveger seg,og er ikke redd for å si fra hvis noe ikke er som det skal.

3. Ikke bare Ville Wilma (2011) av Andrea Bræin Hovig

I den tredje boka om ville Wilma, får hun virkelig prøvd seg. For ikke bare skal pappa gifte seg med Mari, men de skal jammen meg ha barn også. Wilma skal bli storesøster. Og det uten at noen engang har spurt henne!

ville wilma

 

Timmy Tabbe 

1. Det ble begått en feil av Stephan Pastis (2014)

Timmy Tabbe er den håpløse, latterlig selvsikre administrerende direktøren i det beste detektivbyrået i byen, kanskje til og med i hele landet. Tilsett hans imponerende late kompanjong, en veldig stor isbjørn som heter Kjempe. Ta med Tabbemobilen, Segwayen til Timmys mamma, så får du Kjempe Tabb AS, et verdensomspennende selskap som garantert komme til å gjøre Timmy så rik at moren ikke trenger å stresse med regningene lenger.  Men Timmys plan tar ikke høyde for jenta som vi ikke kan si navnet på. Og den tar ikke høyde for Rollo T Tookus, som er så besatt av å komme inn på «Stanfurd» at han ikke klarer å gjennomføre et dødsenkelt spionoppdrag.

 2.  Se hva du har gjort nå av Stephan Pastis (2014)

I denne boka er det en skolekonkurranse om å finne en stjålet globus. Det er Timmys mulighet til å vinne premien på 500 dollar, som garantert kan forsørge han resten av livet. Men noen prøver åpenbart å svindle spillet. Så nå må han med tvilsom hjelp fra Kjempe, den late isbjørnkompanjongen hans, og hans uventede nye allierte, den eksentriske grandtanten Colander, få satt en stopper for disse fiksfakseriene. Hvis han bare får meldt seg på konkurransen i tide.

 3.  Vi møtes igjen av Stephan Pastis (2015)

 Timmy Tabbe og hans detektivbyrå står på randen av globalt herredømme. Global rikdom og berømmelse, men likevel skjer det mange uforutsette ting, - fare for utvisning fra skolen, for eksempel.

Timmy tabbe

Ella og de andre. En serie på 11 bøker fra Timo Parvela. (2010-2016)  Illustrert av tegeseriekaper Ida Lamo.

I alle bøkene om Ella blir vi kjent med henne og klassekameratene og lærerne på denne finske skolen. På skolen er det skikkelig gøy. Det finnes ingen steder der det skjer så mye moro som på skolen synes Ella. Bøkene er fulle av ellevill humor.

Frode og de andre skøyerne av Ole Lund Kirkegaard. (2015)

Frode bor i det forunderlige hjørnehuset. Her bor også den vanvittig sinte, forferdelige og avskyelige herr Storm, to smilende, overhyggelige og supernysgjerrige damer, og Simme, som er den største skøyeren av alle. På skolen har frode mange gode venner; den veldig pene kjæresten Stinne, den glemsomme Dille og Læris som er best på å klekke ut lure planer. En dag dukke det opp en gammel mann på sparkesykkel som har en nifs, kvekkende latter.- og som forsvinner igjen. Da lager Frode og vennene en felle.

Albert og andre ugagnskråker av Ole Lund Kirkegaard (2004)

Mor til Albert hadde håpet at Albert ville vokse opp og bli en pen og veloppdragen gutt med skill i håret og blanke, blå øyne. Men Alberts hår stritter som en feiekost, øynene hans blir nesten borte bak et par skitne, runde briller og han er stadig på farten med guttestrekene sine.

 

Rampete Robin 

Bøkene om rampete Robin er spinnville fortellinger om Robins sleipe planer og lure triks. Advarsel: Disse bøkene kan gi deg latterkrampe. 

Rampete Robin

 

Krise-Kristine

1. Krise-Kristine er en katastrofemagnet av Joanna Nadin (2013)

 Bli kjent med Krise-Kristine. Hun heter forresten ikke Krise-Kristine på ordentlig. Hun heter Kristine Olsen. Det med 2Krise» er bare en SPØK som faren har funnet på. Men Kristine skjønner ikke hva som er så morsomt med det. Dessuten er det ikke sant. Det er bare noen ganger at hennes GENIALE IDEER ikke går helt som planlagt. Hun mente jo ikke at kusinen skulle ende opp skallet og dekket med superlim, og hun mente heller ikke å stjele naboens hund og få den til å snakke russisk. Det er ikke hennes skyld, Krise-Kristine er bare en KATASTROFEMAGNET.                    

2. Krise-Kristine i trippeltrøbbel av Joanna Nadin (2014)

Det er aldri Kristine Olsens skyld, ikke egentlig. Den gangen med klassens rotte for eksempel, hadde det ikke blitt en sånn ulykke hvis ikke kusinen hadde en ekte skinnveske med en hemmelig lomme OG au pairen til kusinene hadde tatt en Dispril likevel OG bestekompisen ikke hadde lagd den laboratoriske labyrinten OG pappaen hennes ikke hadde påstått at han var en ANSVARLIG VOKSEN og læreren på skolen heller hadde skaffet et marsvin.

3.Krise-Kristine er lik kaos! Av Joanna Nadin (2014)  

Krise-Kristine mener selv at hun alltid prøver Å GJØRE SITT BESTE, så det var absolutt ikke hennes feil at hun ble blå over hele seg i likhet med storesøster Rosas svanekostyme. Og hun prøvde virkelig Å VÆRE HJELPSOM da hun ville få Jonas Bunnlid til å bli forelsket i Rosa ved å gi ham ekstra hormoner. Det var umulig å vite at han ville bli litt bleik og grønn og alt  

4. Krise- Kristine tar kaka  (2015)  

Det å sage Birgitte Grim i to skulle være et MAGISK bidrag til skolens talentkonkurranse. Og hun mente ikke å lage ABLEGØYER på skoleturen. Det var heller ikke hennes feil at hun ble utsatt for en mumies forbannelse. Og DRØMMEKAKA hun laget til morens bursdag… vel, den tok rett og slett KAKA! Tre supermorsomme fortellinger i samme bok.  

5.Krise-Kristine knuser rekorder av Joanna Nadin (2015)

Krise-Kristine er ute på nye eventyr. Denne gangen prøver hun å sette verdensrekord, fange en vampyr og ellers gi bestemor en fullstendig makeover for å få smeltet hjertet hennes og la det bli fylt med glede. 

6.Krise-Kristine er sykt smittsom av Joanna Nadin (2016)

Hun har kanskje de aller beste hensikter, men hennes geniale ideer blir fort det motsatte. Vel, hun mente jo ikke at pappa skulle gå på det dødsviktige møtet på jobben med en plastblomsterpotte på hodet. Hun prøvde bare å finne opp en hjerneutvidende hjelm. Og hvordan skulle Kristine vite at hun ikke kan ta med seg vannkopper på ha-med-dag, eller gå på ballett i et blått kattekostyme fordi hun er SYKT SMITTSOM selv i forkledning.

7. Krise-Kristine lager et opprørende oppstyr av Joanna Nadin (2016)

Krise-Kristine har så mange ideer.  De er kanskje ikke så geniale som man skulle tro, men tro ikke at det er hennes skyld når det blir trøbbel. Hun mente aldri at skolens geit, Marlon, skulle spise en mobil eller lage lorter som ser ut som sjokoladeklumper. Hun slapp han bare fri fordi hun prøvde å være en DYREVENN. Dessuten spurte hun aldri om å være brudepike for tante Didi. Hun var bare opptatt av det FANTASTISKE STOLTÅRNET. Så var det ikke hennes feil at kaka landet i hodet på pappa og at alt ble et OPPRØRENDE OPPSTYR.

krise kristine

Tonje Glimmerdal av Maria Parr (2014)

Tonje er 10 år og det eneste barnet i Glimmerdalen og den tøffeste jentungen dalen har sett på lenge. Alle liker Tonje, unntatt den kyniske business-campingplass-eieren Klaus. Han liker ikke barn i det hele tatt og har beordret forbud mot barn i det han kaller «Hagen-Helsecamping». Bestevennen  til Tonje er Gunnvald på 74 år, og de to kjenner hverandre ut og inn. Eller gjør de egentlig det? En dag finner nemlig Tonje ut at Gunnvald har en stor hemmelighet og at han trenger hjelp. Dermed blir det en kamp for å berge lykken og feletonene for verdens beste bestevenn, godt hjulpet av mottoet «Fart og selvtillit».

Fart og sjølvtillit
Hver morgen slipper faren til Tonje henne ut, også håper han at hun kommer tilbake om kvelden. Tonje tilbringer dagene på kryss og tvers over hele Glimmerdal. Hun tør nesten alt, for som hennes tante Eir sier: Man trenger bare to ting her i livet, fart og sjølvtillit. Mora til Tonje er forsker, og på jobb langt borte, ved havet, for å prøve å få det til å slutte å stige.

Verdens beste venner
Heldigvis har Tonje Gunnvald og han henne, han er over sytti år, men Tonje vet at om det så hadde bodd en unge på hver tue i hele Glimmerdal hadde Gunnvald likevel vært hennes beste venn. Han spiller fele så man må gråte og le, og han og Tonje har verdens beste prosjekter sammen. De har for eksempel bygget en rattkjelke, og ikke hvilken som helst rattkjelke, faktisk rattkjelken som gruser alle andre, og som Tonje Glimmerdal kjørte helt til havet, som er over 4 kilometer borte, og rett inn på ferja på under 11 minutter.

Gunnvald og Tonje kjenner hverandre ut og inn. Eller gjør de det? En dag da Gunnvald er på sykehuset med brukket lårhals, forstår Tonje at Gunnvald har en stor hemmelighet han ikke har røpet for bestevennen sin. Brått får Tonje mangt å rydde opp i, for her står det om lykka og felespill!

Tonje Glimmerdal

 

Klementina-bøkene

 1.Klementina av Sara Pennypacker (2014)

I den første boken om Klementina, prøver Klementina å hjelpe venninna Filippa, men havner i stedet opp i en masse trøbbel. Ting blir verre for hver dag i uken, og Klementina blir ordentlig bekymret for at Filippa har rett: Klementinas foreldre synes hun er den vanskelige i familien.  De planlegger noe mystisk ... Kanskje de tenker det ville være bedre hvis de bare hadde Klementinas lille grønnsaksetende bror...den enkle ungen? 

 2.Talentfulle Klementina av Sara Pennypacker (2014)

Talentkonkurransen på skolen nærmer seg, og Klementina begynner å bli desperat. Ingen av talentene hennes kan vises fram på en scene. Men så viser det seg at hun har skjulte talenter som overrasker alle ...!

3. Klementinas brev av Sara Pennypacker (2014)

Klementina har fått forferdelige nyheter. Favorittlærer Tyssland skal kanskje ikke være læreren hennes lenger! Den nye vikaren skjønner ikke noe som helst av klassereglene ... Klementina må forhindre at Tyssland reiser til Egypt, selv om det er hans store drøm.

klementina

4. Klementina, ukens venn av Sara Pennypacker (2014)

Klementina er Ukens venn og det betyr at hun får ansvaret for Ukens venn-bok. Hvordan skal Klementina få de andre i klassen til å skrive fine ting om henne? Først er det en bra uke, men den ender nesten i en katastrofe. Hvem visste at det var så vanskelig å være en god venn?

5. Klementina og familerådet av Sara Pennypacker (2015)

Hva er den store hemmeligheten til Klemetinas foreldre? Hun holder på å bli sprø av å ikke få vite hva hun har gjort galt. I denne boken blir det avslørt en stor hemmelighet, og Klementinas liv blir aldri det samme igjen.

 6. Klementina og klasseturen av Sara Pennypacker (2016)

Våren er en ganske stor greie for Klementina. Det er tid for å se på at epletreet hennes vokser, for å se på at venninnen Filippa er vaskegal, og for å dra på klassetur til Pilegrimslandet. Klementina er klar for å dra tilbake til gamle dager, men hun er ikke sikker på om hun kommer til å overleve lunsjen der. De som går i fjerne har strenge regler om at det ikke er lov å lage spiselyder.  Men når Klementina får høre om hvordan menneskene i gamle dager hadde det, begynner hun å tenke over regler. Hvem er det som lager dem, og hva reglene betyr for folkene som må leve med dem. Det er tid for å finne ut hvilke regler Klementina skal bryte.

7. 100 prosent Klementina av Sara Pennypacker (2016)

Sommerferien er like rundt hjørnet, men Klementina er ikke klar til å prate med faren sin igjen, fordi han fortsatt spiser kjøtt. Hun tenger triste dyr til han for at han skal forstå at dyrene ikke vil bli spist. Og så er det en baby på vei, og de har ikke engang funnet navn på babyen! Men det hun virkelig ikke er klar for er å si ha det til læreren som hun har hatt i tredje klasse. Men hav er verst, å si ha det eller ikke ha det?   

 

Vilma-bøkene

1. Vilma fantasidilla av Abby Hanlon (2015)                     

Vilma er yngst i familien, og har en livlig fantasi. Når storesøsknene ikke orker å leke med henne og prøver å skremme henne med at den onde heksa Gomle Grakar er på vei for å ta Vilma, blir hun ikke redd i det hele tatt. Hun blir tvert imot veldig interessert i å finne ut hvordan hun skal kunne ta innersvingen på Gomle Grakar.

2. Vilma skoledilla av Abby Hanlom (2016)   

Vilma skal begynne på skolen igjen etter ferien, og hun har bestemt seg for å lete etter en ny venn i klassen. En som finnes på ordentlig. Det er ikke så lett å vite hvordan man skal snakke med andre. Bør man ta på seg elleve underbukser for eksempel? Eller rope?

Milla bestemmer av Selma Lønning Aarø (2016)

Milla og lillebroren Magnus maser og klager så mye på mamma og pappa at de selv får lov til å bestemme. Ikke bare over seg selv, men alt- også over mamma og pappa! De må styre økonomien og ordne hjemme. Hva skal de spise? Når skald e legge seg og stå opp? Hva er lov og ikke lov? Kort og godt alt! Det må da bli et paradis på jord?

vilma

 

Monster-Maud

1. Den store skrekken av A.D,. Saddlewick (2014)

Mauds kjælerotte, Quentin, rømmer midt i kjemitimen, og det skaper store problemer for Maud, siden dette er den siste i en rekke rampestreker fra henne. Hun blir overført til Råttenskog barneskole. Men det er noe merkelig med elevene på denne skolen- alle kler seg som om det er Halloween og skolens motto er: Fordi vi skremmer. Kan Maud klare seg på denne skolen.

2. Det skumle hinderløpet av A.D. Saddlewick (2014)                                                                                                                                                                                   

En trylleformel har skap en jungel av menneskeetende planter over hele idrettsplassen på Råttenborg barneskole. Elevene tvinges til å dele bane med den andre lokale barneskolen Blomsterborg. Vil monsterbarna på Råttenskog vinne over jentene på Blomsterborg når skolene konkurrerer på idrettsdagen? Vil Maud vinne over den irriterende perfekte tvillingsøsteren sin Milly? Og ikke minst, vil Maud klare å holde hemmeligheten skjult at hun går på en ekte monsterskole?

MonsterMaud

3. Helsprøtt pysjamasparty av A.D. Saddlewick (2014)

Når Mauds perfekte tvillingsøster Milly planlegger et pysjamasparty, tvinger moren deres Maud til å ha noen venner over også. Hva kan egentlig gå feil?? Ikke så mye…bortsett fra at Mauds mamma finner ut at Råttenskog er en skole for ekte monstre! Og som om det ikke er nok, tvinges Maud til å passe på Violet, skolens hamster, av sin erkefiende giftige Penelope. Men Violet er ingen vanlig hamster! Huner ekspert på å rømme, og ligner nesten en vampyr!

 4. Skoleskrekk av A.D. Saddlewick (2015)                                                                                                                                                                                                                                                                             

Mauds elskede monsterskole, Råttenskog trues med nedleggelse. Monsterelevene bestemmer seg for å hjelpe, men ender opp med å skremme buksene av inspektøren under en avgjørende inspeksjon på skolen. Maud tror  en slem trollmann står bak. Om Maud skal greie å redde skolen må hun handle raskt! 

 

Verdens verste

Verdens verste rektor av Marius Horn Molaug (2014)

Ruben kan ikke svømme, og den store svømmedagen nærmer seg. For å få svømmeknappen må man kunne svømme 25 meter, dykke ned til bunnen av bassenget og redde rektor. Skrekk og gru- i tillegg til å stå i fare for å drukne selv, kan Ruben risikere å drukne rektor i samme slengen. Sammen med bestekompisen Kent, må Ruben finne på en plan for å unnslippe – eller aller helst stoppe-den store svømmedagen. Og det litt kvikt!

Svømmedagen nærmer seg, og dette er Rubens siste sjanse for å ta svømmeknappen. Men det er et problem: Ruben kan ikke svømme, og hva verre er: Han vil helst ikke lære det, heller. For å få svømmeknappen, må man kunne svømme 25 meter og også kunne dykke ned til bunnen av bassenget. Og så må man redde rektor. Ja, du hørte riktig. I tillegg til å stå i fare for å drukne selv, må Ruben altså risikere å drukne rektor i samme slengen. Ruben vet ikke helt hva han er mest redd for, vannet eller rektor.

Verdens verste ferie av Marius Horn Molaug (2015)

Ruben og Kent er tilbake! Det nærmer seg sommerferie. Ruben og Kent gleder seg. Faren til Kent har nemlig vunnet tre billetter til Syden i en konkurranse. Men turen blir ikke helt som planlagt. Allerede første dag driver faren til Kent ut på havet, sovende på en flytemadrass . Guttene blir tatt hånd om av barneklubbmaskotene Bolla og Bever¨n. Det viser seg raskt at de ikke er så søte som førsteinntrykket skulle tyde på. Under kostymene skjuler det seg to kjederøykende og pokerspillende slubberter, og snart er det Ruben og Kent som vralter rundt i draktene.  Ute er det 40 varmegrader. Men inne i drakta er det sikkert 140. Og det stinker! Røyk og svette. Hvordan skal dette gå? Og vil faren til Kent noensinne dukke opp igjen?

Verdens verste jul av Marius Horn Molaug (2015)

Glade jul, hellige jul, Fete Frank daler ned i skjul. Det skal arrangeres juleskuespill på skolen. Ruben har fått rollen som jomfru Maria, mens Kent spiller jesusbarnet. Rektor har kapret rollen som Gud. Ute laver snøen ned, og da Fete Frank som erkeengelen Gabriel skal heises oppunder taket i gymsalen, skjer det som må skje: Vekten av snøen på taket og Fete Frank i vaier får hele taket til å kollapse. Skuespillerne er fanget, og sammen med et esel faren til Kent har vunnet på pubquiz må de tilbringe julen i krybben. Når rektor truer med undervisning for å få tiden til å gå, og eselet begynner å bli dårlig i magen, er det duket for verdens verste jul.

Verdens verste jul av Marius Horn Molaug

Verdens verste bursdag av Marius Horn Molaug (2016)

Denne gang er det verdens verste bursdag som skal planlegges og gjennomføres. Ruben fyller år og skal arrangere bursdagsfest, men hvordan sørger man egentlig for at folk kommer? Og kanskje spesielt jentene i klassen? Ruben og Kent er nødt til å bli populære på en, to, tre, men ting går ikke som planlagt, som vanlig!

 

Mitt liv som Lotte

1. Kanininvasjonen av Alice Pantermuller (2014)

Egentlig er Lotte en ganske vanlig jente på ti år, men så er det bare det at hun hele tiden havner opp i situasjoner som enten er dødspinlige, superflaue, hysterisk morsomme eller bare ganske mystiske. Kanskje hun ikke er så vanlig likevel…?

2. Bæ, bæ dumme lam av Alice Pantermuller (2014)

En dag starter ei jente i klassen en jentegjeng; Gull-jentene. Nesten alle i klassen er med unntatt Lotte og bestevenninna Cheyenne. De får ikke være med fordi de kaller de andre jentene for ull-jentene. Men da lager de to sin egen gjeng i stedet. «De ville kaninene!». Da får også Paul og trehytta hans også være med. Det betyr at de har to gjenger på nakken. Kan de beseire disse gjengene med den indiske blokkfløyten til Lotte? Eller vil det bare skje enda flere rare ting?

3. Skikkelig merkelig av Alice Pantermuller (2015)                                                                                                                                                                                      

Det er snart påskeferie og familien til Lotte skal til en økologisk bondegård i Bayern. Lotte og brødrene vil heller til en øy i Middelhavet. Lotte synes at den indiske blokkfløyta er litt rar så moren tar henne med til butikken der de kjøpte blokkfløyta. Mannen i butikken sier at det er en magisk blokkfløyte som kan forhekse kobraslanger. Lotte får med en cd-spiller slik at hun kan øve på å spille slangeforheksende musikk. Hun øver på å forhekse en mark, men det går ikke, så hun tar den med på påskeferie for å øve mer.

4. Et ordentlig haraball (2015)

Lotte har fått vannkopper og må være hjemme fra skolen. Det blir etter hvert ganske kjedelig, og det er ikke noe rart, for hun har ikke en eneste hobby. Lotte og Cheyenne har sett for seg noen kule hobbyer som å hoppe i fallskjerm, svømme med haier eller grave etter dinosaurskjelett.  Dessverre vet de ikke hvordan de skal få gjort de tingene, men det gjør ikke noe, de har endret planer, de vil bli kjendiser som skuespillere i filmen med Till Tettenborn, den søteste skuespilleren i verden ifølge Cheyenne.      

Mitt liv som Lotte

De ville tvillingene av Jozua Douglas, (2016)

Mammaen til Lotte og Max ville nok aller helst selge dem på Finn.no. Hun synes nemlig at de bråker for mye, de er altfor urenslige, de er sikkert fulle av bakterier og de gjør rampestreker hele tiden. De er rett og slett helt ville – og det liker hun ikke! En dag bestiller Max en trylledrikk som kan gjøre alle skapninger til hunder. De tror egentlig det bar er tull, men da pappaen deres tar feil av influensamedisin og trylledrikken, blir han faktisk til en hund! Med veldig fin pels.

 

Hedvigbøkene

1. Hedvig! av Frida Nilsson (2009)

Hedvig bor i hutaheiti og har ingen naboer. Heldigvis skal hun begynne på skolen. Der kan det meste skje! Og det gjør det! Hedvig får en veldig god venn, hun maner fram den Hvite dame på skoletoalettet, hun blir forelsket i en eremittkreps, forgifter en klassekamerat og klipper pigg til skolefotograferingen.

2. Hedvig og Max-Olov av Frida Nilsson (2009)   

I denne boka begynner hun i 2. klasse. Jentene i klassen er rammet av hestefeber, og Hedvig er smittet. Når pappa en dag kommer hjem med en hestetransport bak bilen, er gleden stor. Men ut av hengeren tripper ingen flott ponny, men et illsint esel som heter Max-Olov.  Når har ikke Hedvig bare hestefeber lengre, hun har fått ljugesjuka også.

3. Hedvig og sommeren med steken av Frida Nilsson (2010)

Hedvig har sommerferien men selv om solen skinner er det kjedelig. Den eneste lekekameraten er eselet Max-Olov, og hahn holder seg mest for seg selv. Dessuten har farmor fått en propp i hjernen og oppfører seg veldig merkelig. Det ser ut til å bli tidenes kjedeligste sommer. Helt til steken dukker opp!

4. Hedvig og Hardemoprinsessen av Frida Nilsson (2010)

Den nye klassekameraten som dukker opp på Hardemo skole en kald septembermorgen gjør Hedvig stum av beundring. At noen kan være så vakker! Hedvig blir den første av alle  å bli venn med Hardemos prinsesse.  Hånd i hånd går de inn i klasserommet. Hedvig er lykkelig men snart får hun seg en stor overraskelse.

hedvig

Google+