Hopp til hovedinnhold

Den viktige lesestarten

Skolestart

Har du en førsteklassing i hus som er i ferd med å knekke lesekoden? Vi har mange gode lesetips til ferske lesere!

Å vekke leselyst

En av Stavanger biblioteks viktigste oppgaver er å stimulere til leselyst hos barn og unge, og ekstra viktige for oss er begynnerleserne. For at barn skal bli gode lesere må de bli lest høyt for, og etter hvert finne kjekke bøker å lese selv. Da er det avgjørende å finne bøker som passer til akkurat dem. Vi har bøker i alle fasonger og om all verdens tema. Tykke og tynne, skumle og morsomme bøker. Bøker om dyr, om verdensrommet eller om kjærlighet. Hva slags bøker liker ditt barn?

Velkomstpakke 

For å hjelpe dere i gang har vi laget en velkomstpakke fra Stavanger bibliotek, som alle førsteklassinger i Stavanger får som ranselpost når de begynner på skolen. Her finner dere lister med tips til gode bøker for begynnerlesere og et stempelkort som gir små premier for hvert femte bibliotekbesøk. Stempelkortet fungerer også som et gavekort på en plakat tegnet av Per Dybvig. Ta med velkomstpakken neste gang dere besøker biblioteket, så får dere plakat, stempel og hjelp til å finne passende bøker. Og dersom førsteklassingen ikke har fått eget lånekort tidligere, er det bare å fylle ut skjema her og levere inn i skranken i 1. etasje på Sølvberget.

Lesetips

Under finner dere et utvalg lesetips fra listene vi sender ut til førsteklassingene, og en digital utgave av listene i sin helhet. Lykke til med lesestarten!

 

Jon og flua av Camilla Kuhn

En dag tar Jon seg et bad i badekaret. Da får han øye på ei flue som holder på å drukne. Jon redder flua, men etterpå følger flua etter Jon overalt. Jon skjønner at han må finne på noe lurt for å bli kvitt flua. Morsom lettlest-bok for begynnerlesere.

9788202357283

 

Glemmestedet av Knut Nærum og Bjørn Ousland (ill.)

Greger og Koseklovnen blir med oldemor på biblioteket. Da de skal hjem er klovnen borte. Greger må gå til det nifse Glemmestedet og lete etter Koseklovnen. Spennende bildebok som passer fint til høytlesing.

9788202477073

 

Alans store skremmende tenner av Jarvis

Alan er en kjempeskummel krokodille, og det morsomste han vet er å skremme andre! Problemet er bare at Alan har en hemmelighet, og når de andre avslører den, er han ikke så skummel lengre. Morsom bildebok å lese sammen.

9788202515041

 

Mørkets historie av Yulia Horst

Hva er egentlig mørket? Hvor kommer det fra? Er det farlig? Når man ikke får sove dukker det gjerne opp mange spørsmål. Da er det fint å ha en storebror som kan svare og forklare. En annerledes godnattbok for store og små.

9788202524968

 

Mitt lykkelige liv av Rose Lagercrantz og Eva Eriksson (ill.)

Daniela skal begynne på skolen, og er veldig spent. Heldigvis blir hun fort kjent med Frida. De to jentene blir bestevenninner, men en dag kommer beskjeden om at Frida skal flytte! Rørende høytlesingsbok om det første året på skolen.

 

Mitt lykkelige liv

 

Løse tenner av Helena Bross

Hver gang noen i klassen mister en tann får de navnet sitt på en plakat. Elin har ikke mistet en eneste tann, men en dag oppdager hun endelig en tann som er løs. Gjenkjennelig lettlest-bok for alle som mister tenner.

9788202279806

 

Lunda på rideskole av Camilla Kuhn

Hesten Lunda gleder seg til å begynne på rideskole. Der skal hun få ri med et ekte barn på ryggen! Men det er ikke så lett å følge med på et barn som sitter på ryggen. Sprø lettlest-bok for de yngste leserne.

9788202509798

 

Klabert av Tor Åge Bringsværd og Thore Hansen (ill.)

Klabert er vaktmester i eventyrskogen. Han passer på at alt går riktig for seg i eventyrene. Noen må jo ordne opp når ulven nekter å spise bestemor, og den store bukkene Bruse bommer når han stanger trollet! Morsom lek med kjente eventyr. 

Klabert

 

Bukkene Bruse begynner på skolen av Bjørn F. Rørvik og Gry Moursund (ill.)

De tre bukkene Bruse er tilbake, og denne gangen har de fått brev om at de må begynne på skolen. Det de ikke vet er at skolen har fått ny rektor - og det er ikke hvem som helst! Oppfølger til den populære bildeboken Bukkene Bruse på badeland.

9788202527778

 

Når alle sover av Nicolai Houm

Hver natt tramper monsteret Boba gjennom byen og river ned alt han kommer over. Heldigvis kommer alltid lille Fetir Lutemann og fikser alt før morgenen kommer, så ingen merker noe. Ingen unntatt Muriel. Magisk bildebok om vennskap. 

Når alle sover

Velkommen til Sølvberget

Visste dere at vi også har gratis forestillinger og aktiviteter for barnefamilier på Sølvberget hver søndag kl 14? Sjekk programmet for høstens Søndagsbarn her

Google+